3. Gıda ve Tarım Fuarı’na Elazığlılardan Büyük İlgi

Elazığ 3. Gıda ve Tarım Fuarı 3’üncü gününde günde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. İçerisinde Türkiye’nin her bölgesinden bir stant barındıran fuar vatandaşlara farklı kültürleri tanıtmaya devam ediyor.

3. Gıda ve Tarım Fuarı’na Elazığlılardan Büyük İlgi

Elazığ 3. Gıda ve Tarım Fuarı 3’üncü gününde de vatandaşlarla buluştu.

Vatandaşlar tarım fuarına yoğun ilgi gösterdi.

KARAHAN: BU DA BİZİ AYRI BİR MUTLU EDİYOR

Fuarda hem katılımcı firmalarının hem de vatandaşların karşılıklı bir memnuniyet içerisinde olduğunu dile getiren Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, “3 Ekim Perşembe günü sabah saat 10.00’da ziyaretçilerine kapısını açtığımız 3. Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın şu anda üçüncü günündeyiz. Gerçekten bu üç günü de değerlendirdiğimizde çok dolu dolu geçen, hem katılımcı firmaların ciddi manada bir memnuniyeti hem de gelen ziyaretçilerin buradaki o değişik algıyı, değişik atmosferi olumlu manada teneffüs etmesi ve bize geri dönüşler yapması bizlerin ne kadar doğru yolda olduğunu ve ne kadar ilimiz için, bölgemiz için doğru bir iş yaptığımızın göstergesi. Dolayısıyla bunları bizi çok mutlu ediyor. Aynı zamanda en büyük sevindirici tarafı da bu yapmış olduğumuz bu fuarlar neticesinde açılışta hem sayın valimiz hem belediye başkanımız şu müjdeyi verdiler; kalıcı fuar ve kongre merkezi alanı ile ilgili ihale aşamasına gelindiğini, ihalenin yapıldığını ve önümüzdeki yıl inşallah nasip olursa artık çadırlarda değil, daha modern, alt yapısı bitmiş, fiziki koşulları iyi olan, sosyal donatılarla donatılmış kalıcı fuar merkezimize fuar alanı yapacağımızın müjdesini verdiler. Bu da bizi ayrı bir mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yetkililer fuarın verimli geçtiğini kaydettiler.

82 firmanın 200 markasını vatandaşlarla buluşturan Elazığ 3. Gıda ve Tarım Fuarı’na olan ilgi firma yetkililerinin yüzünü güldürdü.

ÜLGER: BAKANLIKTAN ÇOK OLUMLU SONUÇLAR ALDIK

Tohumcuana.com e-ticaret sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Fuad Ülger, “Fuarlar ticaret merkezi haline geliyor. Bu fuarlar bir bağlantı merkezi. Ürünlerin ve firmaların tanıtım merkezi haline geliyor. Bu anlamda biz fuarları çok önemsiyoruz. Elimizden geldiğinde tüm Türkiye’de olan fuarlara katılım göstermeye çalışıyoruz. Biz e-ticaret sitesiyiz. Türkiye’de üretilen tüm ürünlerin e-ticaretini yapıyoruz. İnternet üzerinden satışını yapıyoruz. Türkiye’de bu anlamda e-ticaret yapan tarım ürünlerinin hepsinin ticaretini yapan tek site tohumcuana.com’dur. Vatandaşlar girip sitemizi inceleyebilirler. Biz Malatya’da 6 ay önce yapılan yarışmada Türkiye’de katılan 251 ekipten Türkiye beşincisi olduk. Bunun üzerine bu başarıyı bakanlığa taşıdık. Bakanlıktan çok olumlu sonuçlar aldık. Sayın Hadi Tunç Beyefendi bize bir şirket kurmamızı ve bu ticari yolda ilerlememizi tavsiye etti. Bizde tabi bakanlığımızın tavsiyelerine uyarak bir ticari faaliyet haline geldik” ifadelerini kullandı.

AKKAŞ: ÇİFTÇİMİZE DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kuzova Tohum İşletme Sahibi Serkan Akkaş, “Biz burada tohum satıyoruz. Tohumcuyuz. 3 bin- 3 bin 500 dekar alanda tohum üretimi yapıyoruz. Ürettiğimiz tohumları burada pazarlıyoruz, satıyoruz. Burada çiftçilere yardımcı oluyoruz. ‘Şu tohumları ekersin, şu gübreleri verirsin,’ ona göre tohumunda belli oranda belli gübresi var ona göre yardımcı oluyoruz. Tohumların tanıtımını yapıyoruz. Anlatıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz, çiftçimize destek olmaya çalışıyoruz. Bildiğimizi aktarıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin her bölgesinden bir stant barındıran fuarda birbirinden farklı yöresel ürünlerle tanışma fırsatı bulan vatandaşlar, fuardan oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2019, 20:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
AHMET DEMIRTAS
AHMET DEMIRTAS - 4 yıl Önce

ELAZIG ESNAFIDAN BIR CACK OLMAZ BOSUNA BUNLARLA UGRASMAYA DEGMEZ

SIRADAKİ HABER

banner137