İnşaat, mobilya ve dekorasyon sektöründeki yeniliklerin neler olduğu ve inşaat sektörüne farklı  bir bakış açısı  sağlamak amacıyla düzenlenen Elazığ İnşaat Mobilya ve Dekorasyon Teknoloji fuarının üçüncüsü düzenlenen törenle açıldı.

19-22 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan fuar açılışa; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, AK parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, MHP İl Başkanı Semih Işıkver, Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk, sektör temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

ÖZTÜRK: EN GÜZİDE FUARLARINDAN BİR TANESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

Fuar açılışında konuşan Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Öztürk, “Fuar hazırlıklarımız çerçevesinde Ticaret ve Sanayi Odamızın da destekleriyle çevre illeri de kapsayan tanıtım çalışmaları, çeşitli organizasyonlar ve etkinlikler hazırladık. Fuarımızda ülkemizin her ilinden özellikle de Malatya, Bingöl, Tunceli, Muş gibi Elazığ’ın çevre illerinden gelecek binlerce ziyaretçiyi ağırlayacağız. Ülkemizde birçok fuar iptal olurken bu zorlu ekonomik şartlarda bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz fuarımız sadece Start Fuarcılığın değil aynı zamanda Elazığlı sanayicilerimizin, iş adamlarımızın, esnaflarımızın ve kurumlarımızın başarısıdır. Başta valiliğimiz, belediyemiz ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız colmak üzere tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle ortada hiçbir hazırlık yok iken şimdi sektörün en güzide fuarlarından bir tanesine ev sahipliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: ÜRETİCİNİN DAHA FAZLA ULAŞIM NOKTASINA ULAŞABİLECEĞİNE İNANIYORUZ

Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk, “Bir yolculuktan geliyor. 2014-2015’lerden beri ilkini o dönem 2 sene üst üste yapmıştık Ama maalesef bu şekildeki alt yapı, fiziki yapısı, çadır mantığından kurtularak yanlış ve hatalı işler yapılacak bugüne kadar bu fuarlar istenilen bir mekana gelinmedi. Geçenlerde sayın valim, belediye başkanımız ve oda başkanımızla beraber iken uzun zamanlık uğraş sonunda sayın belediye tahmin ediyorum belki de ihale tarihini bile verecek. Yeni fuar alanını inşallah Rabbim fuar alanını 2020’ye yetişebilir ama 2021’de Elazığ dört dörtlük bir fuar alanına kavuşacak. Tabi bunun yi bir fiziki yapısı olan fuar alanı Türkiye içinde ve uluslararası bir standarta çıkacağı için Elazığ’daki sanayicinin, üreticinin daha fazla ulaşım noktasına ulaşabileceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

AÇIKGÖZ: SANAYİNİN ALT YAPISI FUARDIR

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeynel Açıkgöz, “Sanayi ekmek demek, iş demek. Sanayi olmadan olmuyor. Tabi ki sanayinin alt yapısı fuardır. Bu organizasyonu yapan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

ARSLAN: BURADA ÜRETİLEN ÜRÜNLER 52 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLMEKTEDİR

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Gerçekten hep şunu söylüyorum; ‘değerlerimizin farkına varalım’ diye. Elazığ bölgesinin en gelişmiş sanayi alt yapısına sahiptir. Ve bu sahip olduğu alt yapıyla ve potansiyeliyle bölgesinin özellikle inşaat malzemelerinde ve mobilya sektöründe üretim üssüdür. İhracat üssüdür. Burada üretilen ürünler 52 ülkeye ihraç edilmektedir. Afrika’dan Asya’ya, Amerika’dan Avrupa’ya, tüm dünya ülkelerine ihracat yapabilen, onların istediği kalite ve standartlarda üretim yapan bir alt yapıya sahip bu şehir. Bu başarı Elazığ’ın iş dünyasının. Bu başarı sizlerin. Zor bir dönemden geçiyoruz evet. Ama zorlukların üstesinden gelmek için daha çok çalışmamız lazım. Özellikle pazarlama faaliyetlerinden asla ve asla geri durmamız lazım. İşte fuarlarda bu pazarlama faaliyetlerinin en baş aktöründen” diye konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: BİZ BU SEKTÖRÜN ÖNÜNÜN AÇILMASI NOKTASINDA GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “İlimizin en büyük problemlerinden bir tanesi olan, 25 yıldır dillendirilen ama maalesef çözüme kavuşturulamayan fuar alanı, fuar merkezi 5 aylık süre içerisinde çözüme kavuşturuldu, yer tahsisi yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğüyle birlikte istişareli bir şekilde takas yoluyla yer sorununu çözerek inşallah proje ihalesine de başladık. Bu ay sonuna doğru da yapım ihalesini yaparak bundan sonraki süreçte fuarlarımız çadırlarda yapılmayacak. Çok daha sağlıklı ortamlarda fuarlarımız yapılacak. Hem inşaat mobilya sektörüne hem e birçok sektöre fuar merkezimi ciddi manada katkı sağlayacaktır. Biz bu sektörün önünün açılması noktasında gövdemizi taşın altına koyduk. Sorumluluk aldık. Ağustos ayında Danıştay’ın vermiş olduğu bir karar vardı. Bu karar sonucunda uzun zamandır inşaat ruhsatları noktasına gelmişti. Ağustos ayındaki olağanüstü meclis toplantımızda oy birliği ile önemli bir karara imza attık bu sektörün önünü açabilmek için. Hep birlikte tüm siyasi partililerimizle birlikte çok önemli bir karara imza attık. Artık bu günden itibaren de inşaat sektöründe ruhsat noktasında hızlı adımlar atılıyor. Ruhsatlar alınmaya başlandı. Bu alanda çok daha güzel işler olmaya başladı” diye ifade etti.

BALIK: SEKTÖRE DE ÇOK BÜYÜK BİR KATKI SUNACAĞINA BEN İNANIYORUM

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Ürününüz ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar kıymetli olursa olsun eğer pazarlamasını doğru yapmazsanız ne yazık ki günümüzde bir kıymet bulması, bir değer bulması ya da satış bulması mümkün değil. Pazarlamanın en iyi yapıldığı yerler de hiç şüphesiz ki fuarlar. Dolayısıyla bu fuar hem ilimizin tanıtımına katkı sunduğu gibi sektöre de çok büyük bir katkı sunacağına ben inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

KALDIRIM: ULUSLARARASI ARENAYA AÇILMASINA KATKI VEREN, PLATFORMLUK YAPAN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bunun yanına konulan vizyon, hedefler, gelişme perspektifi, stratejiler de gerçekten bu şehri hem yatırım yapan hem de yatırım çeken uluslararası yatırım çeken bir şehir haline getirmiştir. İnşallah hem dünyayı iline davet eden hem de dünyaya açılan bir vizyonla bu şehir hareket ederek hem geleneksel sektörleriyle, var olan sektörleriyle hem de yeni nesil sektörlerde ön olarak gerçekten önemli bir cazibe merkezi haline gelecektir. Bil hassa bu şehir aynı zamanda önemli bir eğitim merkezi. Bölgesel olarak spor merkezi ve sağlık merkezidir. Bu altyapılar açısından da gerçekten gelen yatırımcıya her türlü olanağı sunan, onların gelişmesine, büyümesine, uluslararası arenaya açılmasına katkı veren, platformluk yapan önemli bir şehir. Tabi bunlardan, bu yatırımlardan inşallah en önemlisi bu fuar özlemini de söylüyorum. Yapılacak olan fuar merkezidir. Kalıcı fuar merkezidir. İnşallah 16 bin 300 metrekare alan üzerine yapılacak kapalı alan üzerine yapılacak bu fuar merkeze hem fuarların yapılmasında hem de şehrin 7/24 saat çalışan bir yaşam merkezi ve özellikle ekonomi alanında girişimcilik yapan, danışmanlık yapan ve üreticilerimizin, iş adamlarımızın, sanayicilerimizin ürettiği ürünlerin sergilendiği bir mekan, bir platform haline gelip 7/24, 365 gün çalışan bir merkez haline gelecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İnşaat Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nın açılışı gerçekleşti.

HABER: SITKI TAŞEL

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!