Fırat Kalkınma Ajansı İle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası zaman zaman ortak hareket ederek, şehrin gelişmesi yönündeki çalışmalarını sürdürüyor.

ETO VE FKA bu kez imzaladığı protokol ile Gezin ve Kuyulu Çilekleri, Harput Kirazını markalaştıracak; Üçüncü Organize Sanayi Bölgesi’nde kurumsal kimlik çalışması yapacak.

İki kurum arasındaki bu 3 konu başlığı için iş birliği protokolü imzalandı.

ARSLAN: ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ BİRÇOK ÇALIŞMALAR OLDU

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, tarımsal faaliyetleri önemsediklerini belirterek, “Gezin ve Kuyulu çileklerimizin markalaştırılması, Harput kirazının markalaştırılması, ikinci organize sanayi bölgemizin kurumsal kimlik çalışmaları bunların her biriyle alakalı gerek projelendirilme gerekse veri tabanı oluşturma adına uzun zamandır üzerinde çalıştığımız birçok çalışmalar oldu. Bununla alakalı kalkınma ajansımızın ilimize bizlere ciddi anlamda destekleri var biz başta kalkınma ajansımızın değerli yönetim kurulu üyelerine genel sekreterine ve profesörlerine verdiklerini desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ne dedik kalkınmayı biz kırsaldan başlatacağız dedik bununla alakalı özellikle tarımsal faaliyetleri çok önemsiyoruz kooperatifleşme çalışmalarımıza altlık oluşturacak ürünlerimizin markalaşması bizler için çok önemli onların gerekli ıslah olmuş fideler tarafından yetiştirilmesi ürün kalitelerinin istediğimiz seviyede olması ve ambalajlanmasını çok önemsiyoruz. Bu çalışmalarımız bunu ihtiva edecek. İkinci organize sanayi bölgemizin de endüstri dört sıfır tabanlı teknolojik faaliyetleri çok iyi bir şekli ile kurgulayabilecek yapıda olmasını arzu ediyorduk” dedi.

YOĞUNLU: DEĞERLENDİRME SÜRECİMİZ BAŞARILI OLDU

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu da ETSO ile birlikte oluşturdukları projelerin yöresel ürünlerin pazarlanması nokrasında önemli olduğunun altını çizerek, “Gerçekten iki proje yine ikinci organize sanayi bölgemizin kurumsallaşmasını sağlayacak üçüncü proje gerçekten ilimiz için çok önemli ilimizin kurumsallaşması için çok önemli ilimizin yöresel ürünlerinin pazarlama kapasitelerinin artırılması için çok önemli.  Ticaret ve sanayi odamız bu ürünlerimizin, kendi değerlerimizin markalaşması ile ilgili profesyonelleşmesi ile ilgili çok önemli çalışmalar yürütüyorlar sayın başkanımızın gerçekten vizyonu çok büyük dünyayı takip ediyor, dünyadaki trendleri takip ediyor ve bize de bu içerikte proje sundular bizimde değerlendirme sürecimiz başarılı oldu” diye konuştu.