Elazığ Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği bölgede bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Daha önce hiç doğu illerine gelmeyen 300 işitme engelli kadın, 6 – 7 – 8 mart tarihinde Elazığ’da olacak.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle gerçekleştirilecek projede işitme engelli 300 kadın hem Elazığ kültürünü yakından görecek hem de depremzede vatandaşlarla bir araya gelip geçmiş olsun dileklerini iletecekler.

“İŞİTME ENGELLİ KADINLAR DOĞU BÖLGESİNİ BİLMİYORLAR”

Proje ile ilgili bilgi veren Elazığ Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği Başkanı Tuğrul Kaya, Elazığ’ın tanıtımını yapmaya gayet edeceklerini söyledi. Kaya, “8 mart bizim için önemli. İşitme engelli kadınlar doğu bölgesini bilmiyorlar. Batı bölgesindeki işitme engelli kadınlarla doğudaki işitme engelli kadınların problemleri hemen hemen aynı. Neden bunları bir araya getirmeyelim ve doğu illerinin kültürlerini tanıtmayalım. Kültürlerinde farklılık olduğu için bu kültürü anlatmaya çalışalım. Elazığ’ın ve doğu illerinin tanıtımını yapmak amacıyla bu özel günün önemini anlatma ve dostluk bağı kurmak için önemli günü düzenlemeye çalışacağız” diyerek depremzede Elazığlılara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

ÖZTÜRK: DOĞU İLE BATI BİRBİRİYLE DOST OLSUN İSTEDİK

Ankara İşitme Engelliler Konfederasyonu Kadın Kolları Koordinatörü Şule Denli Öztürk, işitme engellilerinin doğu şehirlerini çok bilmediklerini ifade ederek bir kaynaşma programı gerçekleştirmek istedikleri için böylesine bir program gerçekleştirdiklerini belirtti. Elazığ’ı çok merak ettim, dernek başkanımızla konuşuyorduk. Birlikte oturduk ve bunu görüştük. Karşılıklı fikir alışverişi yaptık. Neden olmasın dedik. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki kültürler farklı, herkes birbirine çok uzak. Doğuya gelmek isteyen işitme engellilerde büyük bir korku oluyor ve burayı çok bilmiyorlar. Tuğrul beyle bizim aklımıza bu fikir geldi. Doğu ile batı neden birbiriyle dost olmasın diye düşündük ve bu organizasyonu tamamladık ve çalışmaya başladık” ifadelerini kullanarak gerçekleştirilecek organizasyona tüm Elazığlıları davet ettiklerini söyledi.