31 Temmuz Tarihine Kadar Devam Edecek

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Tuncer, 31 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan yapılandırma fırsatından iş dünyasının istifade etmesi gerektiğini söyledi.

31 Temmuz Tarihine Kadar Devam Edecek

Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ayhan Tuncer, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Arslan’a yapılandırmayla ilgili bilgiler veren SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer, Geçmiş dönemlerde yapılan yasal düzenlemelerde de kıyaslandığı zaman son 1 yılda yapılan düzenlemelerden en iyisinin son yapılandırma olduğunu ifade etti.

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİ BU YAPILANDIRMA KAPSAMINA ALINMIŞ OLDU”

Tuncer, “31 Mart 2018 tarihi öncesinde gerçekleşmiş olan alacakların tamamı yapılandırma kapsamına giriyor. Bunun içinde sigorta primi borçları emeklilik keseneği, kurum karşılığı, işsizlik sigortası, sosyal güvenlik destek primi bu yapılandırma kapsamına alınmış oldu. Yine isteğe bağlı sigorta prim borçları, topluluk sigortası prim borçları, 31 Mart 2018 tarihi önce bitirilmiş olan inşaatların asgari işçilikten dolayı çıkmış olan fark prim borçları, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı, idari para cezaları, üçüncü kişilerden kaynaklanan rücu alacakları ve Bağ-Kur prim borçlarının tamamı yapılandırma kapsamına girmiş oldu” dedi.

Başkan Arslan’da üyelerin konuyla ilgili olarak Odamızın iletişim araçları vasıtasıyla bilgilendirildiğini ancak içinde bulunduğumuz Temmuz ayı içerisinde bir de toplantı yapılmasının yararlı olacağını ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137