4. Anadolu Medya Ödülleri Görkemli Törenle Sahiplerini Buldu

Anadolu Medya Ödül Töreni'nin bu yıl dördüncüsü Ankara’da gerçekleştirildi. Çok sayıda seçkin konuğun katıldığı törende sahiplerine ödülleri takdim edildi.

4. Anadolu Medya Ödülleri Görkemli Törenle Sahiplerini Buldu

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen “Anadolu Medya Ödülleri töreninin dördüncüsü Ankara’da gerçekleştirildi. 

Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da Genel Başkan Yardımcısı olduğu Anadolu Yayıncılar Derneği’nin ödül töreninde birçok ünlü isme ödülleri takdim edildi.

Törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Lütfi Elvan, Leyla Şahin Usta, MHP Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Karakaya, Mustafa Kalaycı, TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Milletvekilleri, siyasetçiler, bürokratlar, medya temsilcileri, gazeteciler, köşe yazarları ve çok sayıda davetli katıldı.

BURHAN: MİLLİ VE YERLİ YAYINCILIK İHTİYACIMIZ VAR

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, “biz mili irade delisiyiz, Bayrak delisiyiz, Vatan delisiyiz. Biz basın mensuplarının en büyük eksikliği öz eleştiri yoksunluğudur. Bugün gazetelerin trajı düşmüşse, televizyonlar izlenmiyorsa kendimizi sorgulamalıyız. Medya neden güven kaybetti? Medya neden güç kaybetti? Sorusunun cevabını vermek zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli medeniyetimize uygun yayınlar yapın diyor. Ahlakımıza, irfanımıza uygun yayınlar yapın diyor. Ancak şu anki medyada bu ilkeleri bulmak dün neredeyse bugünde oradadır. Toplumsal çürümeye katkı veriyor. Bu konuda milli ve yerli yayıncılık ihtiyacımız var. Bu yıl Anadolu Medya Ödüllerinin 4. sünü  gerçekleştiriyoruz. Üyemiz bulunan 320 medya kuruluşu ile yaptığımız anket ve istişareler sonucunda bu kıymetli isimlere ödül verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu yıl geçen seneki ödüllerden farklı olarak Anadolu’ya ruh verenler kategorisini oluşturduk. Bu topraklara hizmet eden akademisyen, yazar ve dava adamlarına bu ödülleri veriyoruz” ifadelerini kullandı.

BURHAN: MAĞDURİYETLER GİDERİLİRSE BÜYÜK FAYDA SAĞLANIR

Sinan Burhan, “Şu an dolar üzerinden ödeme yapıyoruz. Dolayısıyla da dolar üzerinden ödeme yapmaktan vazgeçip TL’ye dönmemiz gerekir. Türksat’ın yerel televizyon kanallarına %50 indirim yapmasını canı gönülden bekliyoruz. Yerel Medya bu konuda ciddi sıkıntı içerisindedir. Bir başka konu; başta radyocu kardeşlerimiz olmak üzere en büyük sıkıntımız telif haklarıdır. Çok sayıda meslek birliği bulunması ve telif ücretlerinin yüksek olması en büyük sorundur. Bugün telif hakları nedeniyle hapiste bulunan yerel radyo ve televizyoncular var. Bu mağduriyetler giderilirse büyük fayda sağlanır. Son olarak hem gazete hem televizyon, radyo ve kurumsal internet medyasına kamu reklamları verilmesi zorunlu olmalıdır. Kamu kurumları, bakanlıklar reklam verirken yerel medyaya da vermelidir. Verilen reklamın en az %15’i yerel medyaya verilmelidir. Şeklinde bir kanuni düzenleme faydalı olacaktır. Bizlere katkı veren sponsorlarımıza, dernek yönetimlerimize bizleri yalnız bırakmayan siz dostlarımıza ve İstanbul’dan vakit ayırarak buraya gelen Sayın Bilal Erdoğan Bey’e de teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: BÜTÜN ANADOLU YAYINCILARINA BU TAKDİRLERİNDEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Benim yapmam gereken hatırlatma şu; geleneksel sporlarımızın yerel medyanın desteği zaten var. Geleneksel sporların yaşatıldığı tek yayın mecrası yerel medya diyebiliriz. Benim dileğim bu ödül vesilesiyle de ulusal medyada da geleneksel sporlarımız yer bulsun. Çünkü bir kimlik ihyasından, kimlik inşasından bahsediyorsak bunun sporla olması gerekiyor. Spor bunun en pratik, en yaygın başlangıcını teşkil edecektir diye düşünüyorum. İnşallah çocuklarımızın bu sporlarımıza ilgisini çekebilirsek inanıyorum ki başka alanlarda da kendi kültürel renklerimizin daha yaygın olduğunu, daha görünür olduğunu hep birlikte yaşayacağız. Bütün Anadolu yayıncılarına bu takdirlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

KURTULMUŞ: TÜRKİYE’DE MİLLETTEN YANA, HALKTAN YANA, DEMOKRASİDEN YANA VE SEÇİLMİŞ İRADEDEN YANA DURDULAR

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “İlk törenden itibaren hepsine katılmış birisiyim. İnşallah uzun yıllar devam eder, geleneksel bir hale gelir. Anadolu yayıncılarının vermiş olduğu ödüller Türk medyası tarafından dikkat edilen ödüller haline gelir diyerek temenni ediyorum, dua ediyorum. Türkiye’de yerel medyanın, Anadolu yayıncılığının önemini hep beraber geçtiğimiz dönemde gördük. Özellikle medyadaki tekelleşmelerin var olduğu dönemlerde Anadolu Yayıncıları Türkiye’de milletin sesi oldu, yerel ses oldular. Türkiye’de her zaman yerel dinamikleri siyaset sahnesine taşıyan önemli ve değerli platformları oluşturdular. 25 Aralık’ta, 7 Şubat MİT operasyonlarında ve gezi parkı olaylarında en sonunda da 15 Temmuz darbe teşebbüsünde Anadolu Yayıncılarının tamamına yakını Türkiye’de milletten yana, halktan yana, demokrasiden yana ve seçilmiş iradeden yana durdular. Bundan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz, sağ olun var olun. Önümüzdeki dönemlerde de Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğini milli dayanışma ruhunu her zamankinden daha çok kuşanmasına ihtiyaç duyulacak bir dönem olabilir. Burada hem çevremizdeki ülkelerde başta Suriye’nin Kuzey’i olmak üzere devam eden gelişmeler, hem de Türkiye’nin içerisinde ve bu bölgede var olan gelişmelere karşı duyarlı bir şekilde hareket edeceğinizi biliyoruz. Bu çerçevede hep demokrasiden yana, hep milletten yana, hep bu ülkeden yana hep bu vatandan yana olan duruşunuzun daim olmasını temenni ediyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Medya ödüllerini alan değerli arkadaşlarımıza da yürekten teşekkür ediyor, tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

SOYLU: HEP MİLLETİN YANINDA OLMUŞTUR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz çok güçlü olmalıyız. Sadece ülke olarak 780 bin metrekareye hitap etmek için bize güç yetmez. Daha güçlü olmalıyız. Dünyayı çekmek istedikleri bu acİziyeti ortadan kaldırabilmek için hepimiz işlerimizde güçlü olmalıyız. İşte bu akşamın önemi budur. Kendi işlerinde, kendi mesleklerinde yıllardır heyecanın, birikimini, dostluk ilişkilerini ve aynı zamanda da meslek etiğini bir tarafa bırakmadan büyük bir mücadele ortaya koyanlara burada iltifat marifete tabidir anlayışıyla hem medeniyetimize uygun, hem de kimliğimize uygun çok güzel bir değerlendirme yapılmış. Anadolu yayıncılar birliği bu işi güzel yaptı ama her işi güzel yapıyor. Biz ne zaman zora düşmüşsek hep bizim yanımızda olmuştur, hep milletin yanında olmuştur ve hep doğru olmuştur” ifadelerine yer verdi.

GÜL: NE ZAMAN ÜMİTSİZLİĞE DÜŞSE ANADOLU HEP ANA KUCAĞI GİBİ ÜMİT OLMUŞTUR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Bugün çok anlamlı bir ödül töreni için bir arada bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumuz ifade etmek isterim. Sinan Burhan, Anadolu’nun bağrından Erciyes’in o güzel memleketimizden kopup, Anadolu medyası için çok güzel işler yapan bir arkadaşımız. Bene Anadolu Yayıncılar Derneği’ne, Başkanına, yönetim kuruluna, emeği geçen bütün emektarlara kalpten teşekkürlerimi sunuyorum. Ne zaman insan yorgunluğa düşse, ne zaman yılgınlığa düşse ne zaman ümitsizliğe düşse Anadolu hep ana kucağı gibi ümit olmuştur” şeklinde konuştu.

SELÇUK: SİZLERE HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Burada olmaktan dolayı çok büyük gurur duyuyorum. Siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla beraber, gazetecilerimizle, yazarlarımızla beraber. Sizler gibi milli iradeye destek çıkan, her zaman vatan sevgisiyle, millet sevgisiyle yüreği atan, arkadaşlarla beraber olmak bizim için büyük bir mutluluk. Sizlere her zaman ihtiyacımız var. Başta Sinan B8urhan olmak üzere Anadolu Yayıncılar Derneği’nin bütün üyelerine de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Burada ödül alan her arkadaşımızı da tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

KALAYCI: KENDİLERİNİ TEBRİK EDİYORUM

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, “Anadolu medyamızın ödül töreninde sizlerle bilrikte olmanın mutluluğunu ifade etmek istiyorum. Bu güzel töreni tertipleyen Sinan burhan Kardeşime ve Anadolu Yayıncılar Derneği yönetimine teşekkür ediyor, kendilerini tebrik ediyorum. Tüm ödül alan kıymetli arkadaşlarımı, dostlarımızı tebrik ediyorum. Bu güzel programların yine başarılı bir şekilde Anadolu Yayıncılar Derneğinin devam ettireceğine inancım tam” dedi.

KARAKAYA: ANADOLU YAYINCILARI DERNEĞİ SAYIN BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “Marifet iltifata tabiymiş. İltifatmış marifet zayi imiş. Marifetleri iltifatlandıran, zayi olmaktan kurtaran değere dönüştüren Anadolu Yayıncıları Derneği Sayın Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YAZICI: SORUMLULUKLARI DA BİR O KADAR YÜKSEKTİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “İletişim mecralarının bu kadar çeşitlendiği ve iletişim araçlarının bu denli güçlü ve işlevsel olduğu bir zaman diliminde elbette ki medya mensuplarının işi kolay ama sorumlulukları da bir o kadar yüksektir” dedi.

ARINÇ: ONLARA DESTEK OLMAK LAZIM

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, “Yerel Medyanın güçlendirilmesi ve onların sorunlarını çözülmesiyle geçti. Şüphesiz benden sonraki Başbakan Yardımcısı arkadaşlarımızda onlara ellerinden gelen desteği veriştir, gayretle çalışmıştır. Bu dönemde özellikle yerel medyanın demokrasinin kılcal damarları olduğunu tespit ettik. Ulusal medya daha geniş bir perspektiften yayın yapıyor. Ama her şehrin yerel medyası yani gazetesi ve yerle medyasıyla daha büyük bir fonksiyon ifa ediyor. Ama imkanları çok dar. Ellerindeki malzemeler kısıtlı, onlara destek olmak lazım” ifadelerine yer verdi.

ELVAN: ÇOK DAR KADROLARLA BUNLARI GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİ BİLİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, “Elbette bizler siyasetçi olarak Anadolu’nun dört bir yanına gidiyoruz, illerimizi dolaşıyoruz. Nereye gitsek hemen hemen her ilimizde yayın yapan televizyon kanallarımızın olduğunu görüyoruz. Yayın yapan gazetelerimizin olduğunu biliyoruz. Ve bu yayıncılarımızın da son derece kısıtlı imkanlarla çok dar kadrolarla bunları gerçekleştirdiğini biliyoruz” şeklinde konuştu.

USTA: ZOR BİR İŞ YAPIYORLAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Şahin Usta, “Basın mensubu olmak insanlara haber vermek, bilgi vermek, her an 24 saat canlı aktif ve uyanık olmak zorunda olunan nöbetin olduğu ve hayatın sürekli aktığı ve içinde olunan bir meslek grubu içinde olunan bütün basın mensuplarımızın güçlerine rabbim güç katsın diyoruz. Zor bir iş yapıyorlar. En önemlisi doğru, tarafsız ve dürüst haber vermek için büykü bir emek ve çaba içerisinde olan Anadolu Medya Yayıncılarını özellikle önemsiyoruz” ifadelerine yer verdi.

AKBAŞOĞLU: ANADOLU YAYINCILARINA SELAM OLSUN

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımızın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından bir tanesi olan 15 Temmuz’da haydi meydanlara sözüyle Anadolu’nun en ücra köşesine kadar ulaştıran, Anadolu Yayıncılarına selam olsun, selam olsun, selam olsun” dedi.

DESTİCİ: ÇOK ÖNEMLİ BİR VAZİFE İFA EDİYOR

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Sinan Kardeşimizi uzun yıllardır tanıyoruz. Anadolu Yayıncılığının sesi, soluğu oldu. Anadolu medyamızı da bir araya getirerek Anadolu Yayıncılar Derneği çatısı altında birleştirdi ve 4 yıldır da böyle güzel bir ödül merasimi gerçekleştiriyor. Bu hem Anadolu Medyamızın sesinin duyulması hem de bizlerin siyasetçilerinin sesinin Anadolu’da ve bütün Türkiye’de duyulması adına çok önemli bir vazife ifa ediyor” şeklinde konuştu.

İŞTE ANADOLU MEDYA ÖDÜLLERİNİ ALAN İSİMLER

YILIN KÖŞE YAZARI - BERİL DEDEOĞLU- STAR GAZETESİ

YILIN HABER SPİKERİ -SEDA ÖĞRETİR NTV

YILIN YEREL TELEVİZYON KANALLARI- KANAL 33 MERSİN- HATAY  HRT

YILIN YEREL GAZETESİ- GAP GÜNDEMİ-VEYSEL POLAT- ŞANLI URFA

YILIN GENEL YAYIN YÖNETMENİ-  VAHAP MUNYAR-   HÜRRİYET GAZETESİ

YILIN ANKARA TEMSİLCİSİ  - ALİCAN TÜRKOĞLU- SHOWTV

YILIN RADYOCUSU- AFRİKALI ALİ - KRAL FM

YILIN İNTERNET GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ-  İSA TATLICAN -SABAH COM.TR

 YILIN TELEVİZYON PROGRAMI-GECE GÖRÜŞÜ CNNTÜRK-  HANDE FIRAT

YILIN ARAŞTIRMACI –YAZARI BATUHAN YAŞAR- TÜRKİYE GAZETESİ

YILIN TV GENEL YAYIN YÖNETMENİ-ABDULHALİK ÇİMEN- a HABER

YILIN PROJESİ-TRT WORLD- WORLD FORUM NEDENİYLE- İBRAHİM EREN TRT GENEL MÜDÜRÜ

YILIN YAZILI ESERİ- İBRAHİM KALIN-  JOHN ESPESİTO İSLİAMOFOBİ

YILIN GAZETE ANKARA TEMSİLCİSİ- HACI YAKIŞIKLI AKİT GAZETESİ

YILIN GAZETECİSİ – AVNİ ÖZGÜREL- YENİ BİRLİK GAZETESİ

YILIN DERGİSİ DERİN EKONOMİ

YILIN TELEVİZYON YÖNETİCİSİ ZEKERİYA KARAMAN KANAL 7

YILIN YEREL İNTERNET SİTESİ KONHABER- KONYA

YILIN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ- YEŞİLAY MÜCAHİT ÖZTÜRK

ANADOLUYA RUH VERENLER

BİLAL ERDOĞAN- ETNO SPOR VE KÜLTÜRÜMÜZE KATKI NEDENİYLE

ALEV ALATLI- SOSYOLOJİ-PSİKOLOJİ-KÜLTÜR ALANINDAKİ ÇALIŞMALARI

REFİK TURAN- TÜRK TARİH KURUMU BAŞKANI

RECAİ KUTAN – ESAM KURUCUSU – DAVA ADAMI

HABER: SITKI TAŞEL
Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2019, 02:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137