Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen “Anadolu Medya Ödülleri töreninin dördüncüsü Salı günü Ankara’da saat 19.00'da Grand Ankara Otel'de gerçekleştirilecek.

Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da Genel Başkan Yardımcısı olduğu Anadolu Yayıncılar Derneği’nin ödül töreninde birçok ünlü isme ödülleri takdim edilecek.

SİNAN BURHAN AÇIKLAMA YAPTI

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan ödül töreni öncesinde yaptığı açıklamada "Sadece gazete ve televizyonda öne çıkanlar değil aynı zamanda kültür dünyamıza, manevi dünyamıza katkı veren değerli şahsiyetlere de ödül verdik. Radyo, televizyon, gazete, internet medyası alanlarının yanı sıra ülkemize hizmet eden büyük şair, yazar, bilim adamı ve dava adamlarına da ödül verilecektir.  Bu ödüller Anadolu da hizmet veren yerel gazete, radyo ve televizyon kuruluşları ile yapılan istişare ve oylama sonucunda belirlenmiştir" dedi.

ANADOLU MEDYA ÖDÜLLERİ LİSTESİ

YILIN KÖŞE YAZARI - BERİL DEDEOĞLU- STAR GAZETESİ

Beril Hanım Akademik dünyada ortaya önemli eserler koymuştur. Avrupa Birliği ve güvenlik konularında ufuk açıcı çalışmalar yapmıştır. Devletimize ve milletimize  bakanlık yaptığı dönemde  önemli hizmetleri olmuştur. Ülke gündemi ve dünya gündemine ilişkin yapmış olduğu çarpıcı analizlerle ufkumuzu açmıştır. Özellikle dış politika alanında bilgiye dayalı analizleri fevkalade faydalı olmuştur.

YILIN HABER SPİKERİ -SEDA ÖĞRETİR NTV

Uzun yıllardır bu meslekte hizmet veren Seda Öğretir bu işin mektebinden mezun olmuş aynı zamanda mutfağından yetişmiş kıymetli bir isimdir. Medya sektöründe muhabirlik başta olmak üzere haberin bütün alanlarında hizmet vermiştir. Mesleğine duyduğu saygı, profesyonel sunumu takdir toplamıştır. Özel yaşamı ve magazin haberleri ile gündeme gelmek yerine habercilikteki başarısı ile öne çıkmıştır. İyi bir gazeteci iyi bir sunucudur.

YILIN YEREL TELEVİZYON KANALLARI- KANAL 33 MERSİN- HATAY  HRT

Uzun yıllardır kendi illerinde halkımızın sesi ve soluğu oldular. Teknik ve mali sıkıntılara rağmen bölgelerinin tanıtımına büyük katkı verdiler. Kendi illerinde sokağın sesi  oldular. Yerel kültürlerin yaşamasına, demokrasinin kurumsallaşıp kökleşmesine hizmet ettiler. Bu büyük mücadele uzun yıllardır ayakta kalma başarısını gösterdiler. O nedenle bu iki kurumumuz ödül aldı.

YILIN YEREL GAZETESİ- GAP GÜNDEMİ-VEYSEL POLAT- ŞANLI URFA

Şanlı Urfa ilinde 20 yıldır yayın hayatını sürdüren gazete dünya kültür mirasına giren             

Göbekli Tepe’nin tanıtılmasına büyük katkı vermiştir. Yine Halepli bahçe ve Amazon Kraliçeleri       

Mozaiklerini ilk kez kamuoyunda tanıtmıştır. 20 yıl boyunca hak ve hukuk mücadelesi veren

 gazete bu ilimizin kültürel değerlerine sahip çıkmış ve tüm dünyaya tanıtmıştır.

YILIN GENEL YAYIN YÖNETMENİ-  VAHAP MUNYAR-   HÜRRİYET GAZETESİ

Bu mesleği başlamak için öncelikle okulunu okudu. 1980’de İstanbul İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’ne bağlı Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu (şimdiki adı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi) bitirdi. Gazeteciliği o kadar seviyordu ki arşivde gazete kupürleri keserek bu mesleğe adımını attı. Uzun yıllar muhabirlik yaptı. Ekonomi gazeteciliğinin öncüleri arasında yer aldı. Muhabir olarak girdiği Hürriyet Gazetesinde genel yayın yönetmeni olma başarısını gösterdi. Bu başarısından ve emeğinde dolayı ödül aldı.

YILIN ANKARA TEMSİLCİSİ  - ALİCAN TÜRKOĞLU- SHOWTV

Uzun yıllardır medya sektöründe hizmet veren Alican Türkoğlu sessiz  ve mütevazi olmasına rağmen etkili işler yapmıştır. Özel yaşamı yada sansasyonel haberlerle gündem olmamıştır. Yerine göre muhabirlik yapan, yerine göre temsilcilik yapan Türkoğlu Televizyon dalında  yılın Ankara temsilcisi olmuştur. İletişim fakültesi mezunu olan Türkoğlu hem mektepli hem de alaylıdır.

YILIN HABER AJANSI- ANADOLU AJANSI

Cumhuriyetimizle yaşıt olan bu güzide kuruluşumuz son dönemde önemli atılımlar yapmıştır. Bir çok dilde yayın yapmaya başlamıştır. Teknik alt yapı olarak dünyanın sayılı ajansları arasına girmiştir. Son dönemde bazı konularda haksız eleştirilere tabi olan bu kurumumuz 24 Haziran seçim sonuçlarını tarafsız ve objektif bir biçimde vermiştir. Milletimizin güvenini kazanmıştır. Son dönemdeki bu başarısı nedeniyle yılın haber ajansı olmuştur.

YILIN RADYOCUSU- AFRİKALI ALİ - KRAL FM

Uzun yıllar bizim radyo dostumuz oldu. Sesi ile programları ile bir çok eve, arabaya, taksiye, minibüse konuk oldu. İnsanların zor zamanlarında, bunalımlı anlarında, kendilerini yalnız hissettiklerine durun yalnız değilsiniz dedi. Çoğu zaman abi, baba, kardeş ve psikiyatrist oldu. Dert dinledi derman oldu. Milli irade ve demokrasinin savunucusu oldu. Bu toprakların değerlerine sadık kaldı. Milli ve yerli bir radyocu olarak ödül aldı.

YILIN İNTERNET GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ-  İSA TATLICAN -SABAH COM.TR

Sürekli yeni haber giren Sabah Gazetesi İnternet yayınları son dönemde oldukça ektin hale gelmiştir. Haber başlıkları, sunumları görsellikte başarısı ile dikkat çekmektedir. Dünyanın her tarafından sürekli güncel haber vermektedir. Güçlü bir ekip ve alt yapıya sahip olan bu gazetemiz İsa Beyin yönetiminde öne çıkmıştır. Canlı bir haber sitesidir.

 YILIN TELEVİZYON PROGRAMI-GECE GÖRÜŞÜ CNNTÜRK-  HANDE FIRAT

CNN Türk ekranlarında Perşembe gecesi en çok izlenen haber tartışma programı olmuştur. Hande Fırat ve değerli gazetecilerin bilgiye dayalı yorumları ufkumuzu açmıştır. Farklı siyasi görüşten insanların medeni bir biçimde ülkemizin temel meselelerini tartışması fevkalade önemlidir. Programdaki kulis bilgileri bizleri ekran başına kilitlemektedir. O nedenle bu program ödül almayı hak etmiştir.

YILIN ARAŞTIRMACI –YAZARI BATUHAN YAŞAR- TÜRKİYE GAZETESİ

Gazeteciliğin mutfağından yetişen Batuhan Yaşar birbirinden çarpıcı yazılar yazmaktadır. Güncel tartışmalara, ülkemizi ilgilendiren sosyal olgu ve olaylara farklı bir bakış açısı katmıştır. Bilgiye dayalı yorumları dikkat çekmektedir. Son dakika haberleri veren, bizlere farklı pencereler açan yazıları önemlidir. Yazdığı yazılarla Batuhan Yaşar gündem olmakta ve yerine göre gündemi belirlemektedir.

YILIN TV GENEL YAYIN YÖNETMENİ-ABDULHALİK ÇİMEN- a HABER

Türkiye’nin en genç haber kanallarından birisi olan a Haber Televizyonunu ülkemizin en fazla izlenen bir haber kanalı haline getirmiştir. Yerli ve milli yayınlar yapa a haber kanalı  her zaman milli iradenin yanında yer almıştır. Darbe ve ara rejim arayışında olanlara karşı set olmuştur. Ülkemize yönelik ekonomik ve sosyal operasyon çekmek isteyenlerin gerçek yüzünü ortaya koyan bir ayna vazifesi görmüştür.

YILIN PROJESİ-TRT WORLD- WORLD FORUM NEDENİYLE- İBRAHİM EREN TRT GENEL MÜDÜRÜ

TRT'nin güncel, kültürel, politik, ekonomik ve sosyal çıkmazlara küresel çözümler aramak amacıyla geçen yıl başlattığı forum geleneği, bu yıl da küresel sorunlara ışık tutmaya devam etti. Birçok ülkeden 600'ü aşkın üst düzey siyasetçi, iş adamı, akademisyen, aktivist, gazeteci, kanaat önderi, entelektüel ve politika yapıcının katılımıyla "Parçalanmış Bir Dünyada Barış ve Güvenliği Yeniden Düşünmek" temasıyla düzenlenen TRT World Forum'da, dünya meseleleri tartışıldı. Bu büyük proje hem dünya için hem de ülkemiz için ufuk açıcı bir organizasyon olmuştur. Bu bağlamda yılın en iyi tv projesi olarak TRT’ye ve Genel Müdür İbrahim Eren Bey’e ödül verilmiştir.

YILIN YAZILI ESERİ- İBRAHİM KALIN-  JOHN ESPESİTO İSLİAMOFOBİ

İslam Dünyası ve bu dünyanın değerleri ile ilgili akademik çalışmalar yapan İbrahim Kalın  bilgi, sezgi, ilim, irfan ve İslam Düşüncesi ile ilgili önemli eserler vermiştir.  İbrahim Kalın ve John Espesito İslamofobi adlı bir çalışma yapmışlardır. Batı ve ABD’de başlayan yabancı düşmanlığı ve İslam Düşmanlığının nedenleri ele alınmıştır. Bu eserle batının yanlışları ortaya konulmuş barış ve dia loğ zemininde önemli bir eser ortaya konulmuştur. Bir korku ve nefret söylemi olarak İslam fobinin yanlışlarını anlatması önemli bir adımdır. Çatışma ve kutuplaşmanın zararlarının anlatıldığı eser insanlık için önemli bir kazanımdır.

YILIN GAZETE ANKARA TEMSİLCİSİ- HACI YAKIŞIKLI AKİT GAZETESİ

Genç dinamik ve çalışkan bir gazeteci olan Hacı Yakışıklı Ankara temsilciliğinde yeni olmasına rağmen önemli haberlere imza atmıştır. Heyecanı yitirmeyen yakışıklı sürekli haber peşinde koşmaktadır.

 YILIN GAZETECİSİ – AVNİ ÖZGÜREL- YENİ BİRLİK GAZETESİ

Uzun yıllardır bu meslekte yer alan Özgürel  Ulus, Milliyet, Akşam, Yeni İstanbul, Ayrıntılı Haber gazetelerinde ve Yankı Dergisi’nde gazetecilik  yaptı. 1981 senesinde TRT televizyonu için Bulgaristan Türklerinin içinde bulunduğu durumu yansıtan ilk film senaryosu olan Belene’yi kaleme aldı. Bu dizi filmin gördüğü ilgi dolayısıyla başkaca senaryo ve belgesel film metinleri de kaleme aldı.

Gazetecilik hayatını daha sonra Sabah ve ardından Radikal gazetesinde özel haber müdürlüğü, Doğan Yayın Grubu bünyesinde Yeni Ufuk Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yaparak sürdürdü. Basın emektarı olan Özgürel Yeni Birlik Gazetesini kurmuştur. Muhabirlik  gelerek gazete kurma başarısını göstermiştir.

YILIN DERGİSİ DERİN EKONOMİ

Klasik ekonomi dergilerinden farklı olarak ekonominin politik arka planını irdeleyen bir

dergi olmasıyla öne çıkıyor. Uluslararası gelişmeleri yakından takip eden, dünyadaki sosyal

olaylara farklı bir pencereden bakan bir dergi. Rutin yerine özgün habercilik yapan bir dergi.

Bir fikir ve aksiyon dergisi olması nedeniyle ödül almıştır.

YILIN TELEVİZYON YÖNETİCİSİ ZEKERİYA KARAMAN KANAL 7

Mütedeyyin ve muhafazakar kanadın televizyonculuk okulu olan Kanal 7 Televizyonunu kurması, medeniyetimizin  değerlerinin savunucusu olması nedeniyle Zekeriya Beye ödül verilmiştir. Kanal 7 Televizyonu başta 28 Şubat olmak üzere tüm darbelere karşı mili iradenin yanında yer almıştır. Demokrasi ve insan haklarının savunucusu olmuştur. Bu sektörde yetişen muhafazakar kökenli medyanın okulu ve öğretmeni olmuştur. Bu büyük medeniyet yolculuğuna katkılarından dolayı Zekeriya Karaman Bey bu ödüle layık görülmüştür.

YILIN YEREL İNTERNET SİTESİ KONHABER- KONYA

İnternet yayıncılığının gelecek için önemini keşfeden Anmeg Grubu bünyesinde yayın hayatını sürdüren Haber sitesi aleksa sıralamasında ilk bine girme başarısını göstermiştir. Konya merkezden yayın yapan ve ülkenin en önemli siteleri arasına girme başarısını gösteren bu kuruluş 24 saat haber güncellemesi yapan ve bölgenin nabzını tutan en iyi site olmuştur.

YILIN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ- YEŞİLAY MÜCAHİT ÖZTÜRK

Uzun yıllardır milletimize hizmet eden bu kuruluşumuz uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılıkla mücadele etmiştir. Gençlerimizi kurtarmak için çok büyük çaba içerisindeler. Uyuşturucunun dışında internet bağımlılığına karşıda önemli mücadele veren kuruluşumuz milletimize hayırlı hizmetler yapmıştır.

 ANADOLUYA RUH VERENLER

BİLAL ERDOĞAN- ETNO SPOR VE KÜLTÜRÜMÜZE KATKI NEDENİYLE

Unutulmaya yüz tutmuş spor dallarını hatırlatan Bilal Bey bizi kültürümüzle ve medeniyetimizle buluşturmaktadır. Etno Spor etkinlikleri düzenleyerek bizim geleneksel spor branşlarımızı hatırlatmaktadır. Popüler kültürün peşine takılmak yerine kendi özümüze dönmemiz gerektiğini söyleyen sayın Erdoğan sayesinde unuttuğumuz spor dallarını hatırladık.

ALEV ALATLI- SOSYOLOJİ-PSİKOLOJİ-KÜLTÜR ALANINDAKİ ÇALIŞMALARI

Kültür ve sanat alanında çok önemli eserler veren Alatlı hem dış politika, hem sosyoloji hem de psikoloji alanında önemli eserler verdi. Milletimize bir şuur ve omurga kazandırdı. Yerli ve milli kavramlarının içini doldurdu. Türk milletinin kendine güvenmesini söyledi. Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı 1986 yılında Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası’yla onurlandırılmıştır. Aydınlanma Değil, Merhamet! adlı romanıyla ise 2006 yılında Moskova'da "Mikhail A. Sholokhov 100. Yıl Roman Ödülü “nü kazanmıştır.

REFİK TURAN- TÜRK TARİH KURUMU BAŞKANI

Türk tarihi alanında önemli araştırmalar yaptı. Başta yakın tarihimiz olmak üzere Osmanlı ve Selçuklu tarihi alanında önemli hizmetler verdi. Türk Tarih Kurumunda yaptığı çalışmalarla tarihimizi gençlerimize sevdirdi.

RECAİ KUTAN – ESAM KURUCUSU – DAVA ADAMI

Ülkemizin en köklü düşünce kuruluşu ESAM ülkemizde ilk olma özelliğine sahiptir. Recai Kutan Bey Kurmuş olduğu ESAM düşünce kuruluşu ile ülkemize ve İslam Dünyasına büyük hizmetler yapmıştır. Bu kuruluş ülkemizin temel sorunlarını, İslam Dünyasının temel sorunlarını ele alan bir kuruluştur. Recai Kutan muhafazakâr kesime öncülük eden kuruluşların fikir mimarıdır. Dava adamı, siyasetçi ve müteffekkir ve devlet adamıdır.

ANADOLU MEDYA ÖDÜLLERİ LİSTESİ

YILIN KÖŞE YAZARI - BERİL DEDEOĞLU- STAR GAZETESİ

YILIN HABER SPİKERİ -SEDA ÖĞRETİR NTV

YILIN YEREL TELEVİZYON KANALLARI- KANAL 33 MERSİN- HATAY  HRT

YILIN YEREL GAZETESİ- GAP GÜNDEMİ-VEYSEL POLAT- ŞANLI URFA

YILIN GENEL YAYIN YÖNETMENİ-  VAHAP MUNYAR-   HÜRRİYET GAZETESİ

YILIN ANKARA TEMSİLCİSİ  - ALİCAN TÜRKOĞLU- SHOWTV

YILIN RADYOCUSU- AFRİKALI ALİ - KRAL FM

YILIN İNTERNET GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ-  İSA TATLICAN -SABAH COM.TR

 YILIN TELEVİZYON PROGRAMI-GECE GÖRÜŞÜ CNNTÜRK-  HANDE FIRAT

YILIN ARAŞTIRMACI –YAZARI BATUHAN YAŞAR- TÜRKİYE GAZETESİ

YILIN TV GENEL YAYIN YÖNETMENİ-ABDULHALİK ÇİMEN- a HABER

YILIN PROJESİ-TRT WORLD- WORLD FORUM NEDENİYLE- İBRAHİM EREN TRT GENEL MÜDÜRÜ

YILIN YAZILI ESERİ- İBRAHİM KALIN-  JOHN ESPESİTO İSLİAMOFOBİ

YILIN GAZETE ANKARA TEMSİLCİSİ- HACI YAKIŞIKLI AKİT GAZETESİ

YILIN GAZETECİSİ – AVNİ ÖZGÜREL- YENİ BİRLİK GAZETESİ

YILIN DERGİSİ DERİN EKONOMİ

YILIN TELEVİZYON YÖNETİCİSİ ZEKERİYA KARAMAN KANAL 7

YILIN YEREL İNTERNET SİTESİ KONHABER- KONYA

YILIN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ- YEŞİLAY MÜCAHİT ÖZTÜRK

ANADOLUYA RUH VERENLER

BİLAL ERDOĞAN- ETNO SPOR VE KÜLTÜRÜMÜZE KATKI NEDENİYLE

ALEV ALATLI- SOSYOLOJİ-PSİKOLOJİ-KÜLTÜR ALANINDAKİ ÇALIŞMALARI

REFİK TURAN- TÜRK TARİH KURUMU BAŞKANI

RECAİ KUTAN – ESAM KURUCUSU – DAVA ADAMI