4 Bin Yıllık Tarihi Olan Harput’a Ziyaretçi Akını

Antik kent Harput… “yavaş yavaş hedeflediğimiz sayıya ulaşıyoruz” diyen Harput Muhtarı Zülküf Demirpolat, piknikçilerin, turistlerin vazgeçilmez mekânı olan Harput’a gelen turist sayısı ile ilgili bilgi verdi.

4 Bin Yıllık Tarihi Olan Harput’a Ziyaretçi Akını

Buram buram tarih kokan Antik Kent Harput…4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip bir yer.

Her yıl yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda turisti ağırlayan Harput’ta bu yıl durum ne?

DEMİRPOLAT: ANTALYA’DA OLAN TURİSTİ BİZ HARPUT’TA AĞIRLAMAK İSTİYORUZ

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Her geçen gün ilgi alaka git gide fazlalaşıyor. Biz bir hedef koymuştuk. ‘1 milyon’ demiştik. Şu anda aşağı yukarı 800-900 bin bandında. Burada bizim bir hedefimiz var. Antalya’da olan turisti biz burada ağırlamak istiyoruz. İnanç turizmine açık olan bir yer, türbeleriyle, camileriyle 4 bin yıllık tarihi geçmişi olan bir Harput. Daha doğrusu bir ilimiz diyelim. Elazığ’ın ama Harput ilimiz. Eskiye nazaran. O yüzden buraya ne kadar çok turist gelirse Elazığ’ın ekonomisine o kadar katkı sağlamış olur. Şu anda hedef 1 milyona yakın. Şu anda zannedersem 800-900 bin bandında. Belki bu haftadan sonra 900 bini de geçer önümüzdeki günlerde. Ama yılsonu hedefi herhalde 1 milyon 200’ü bulur” ifadelerini kullandı.

DEMİRPOLAT: BURADA BAZI YATIRIMLARINDA OLMASI LAZIM

“Biz iyimseriz, kötümser değiliz” diyen Demirpolat, “Biz iyimseriz, kötümser değiliz. Sayın başkanımızla da bizzat birebir görüştük, sayın valimizle de görüştük. Onlarda Harput’a daha fazla önem verilmesi için ellerinden gelen çabayı sarf ediyorlar. Ama Harput’a yeterince şu ana kadar belki hak edilen değer verilmemiş ama bundan sonra verileceğine biz kanaat getiriyoruz. Çünkü sayın başkanımızın ‘Harput hak ettiği yer olması lazım. Doğru söylüyorsunuz muhtarım’ dedi. Bizim inancımız tamdır sayın başkanımıza. İnşallah Harput hak ettiği yerde gereken turisti, gereken misafirleri burada ağırlamamamızda hiçbir sakınca yoktur. Ama burada bazı yatırımlarında olması lazım. Allah’ın izniyle biz iyimseriz. Kötümser değiliz. Çünkü iradeli bir başkanımız var. Söz veren bir başkanımız var” şeklinde konuştu.

DEMİRPOLAT: MÜJDEYİ VERMİŞ OLALIM

Tarihi beldenin turizm potansiyeli ile ilgili bilgi veren Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “En kısa zamanda Harput’a taziye evi, büyük 300 kişilik bir taziye evi, otoparkıyla falan burada Harputlulara bu müjdeyi de vermiş olalım, Elazığlılara da vermiş olalım. Şimdiden biz hayırlı olsun diyoruz. Çünkü bu müjdeyi sayın başkanımız verdi. Bunun akabinde halı saha geliyor, akabinde spor kompleksi geliyor. Dediğim gibi Harput gelişecek, Harput büyüyecek. Harput’un büyümesi içinde bugün diyanet eğitim merkezi şu anda son hızla ilerliyor. Alan firmada sağ olsun çok suratlı çalışıyor. Aşağı yukarı gece 23.00 00.00’a kadar açlışmaları devam ediyor” dedi.

DEMİRPOLAT: BUNLAR ÖNÜMÜZDEKİ YIL İÇERİSİNDE MUTLAKA OLACAKTIR

Muhtar Demirpolat, “Mesela buradan Fethi Ahmet Baba’ya ücretsiz araçlar olabilir. Mezarlıklara ücretsiz araçlar olabilir. Lavaboların daha fazla olabilmesi için çalışmalar olabilir. Bunun da dediğim gibi başkanımızın projesinde var. Başkanımızın programında var. Birden bire tabi ki kimsenin elinde sihirli değnek yoktur. Zaman içerisinde bunlar önümüzdeki yıl içerisinde mutlaka olacaktır. Mecbur olmak zorundadır. Eğer Harput bir değerse bu değeri en iyi şekilde bir pırlantaysa, bir elmas ise, bir altın değerinde ise ama şu anda biz bunu hurda olarak, bir gümüş olarak görmemiz lazım. O pırlantayı, o gümüşü, elması canlandırmamız lazım” diye konuştu.

DEMİRPOLAT: BUNUN OLMASI İÇİNDE TABİ Kİ EVLERİN OLMASI LAZIM

Demirpolat, “Evlerinde çoğalmasıyla bazı eksiklikler var. Kuzey tarafında bakan bölgelerde su sıkıntısı var. Bu sıkıntıda inşallah en kısa zamanda giderilirse bu bölgelere de önce suyu verip arkasından da doğal gazı bu bölgelere verirsek Harput ne olur? Şaha kalkar. Yani insan olan yerde verim olur, üretim olur, tüketim olur. Her şey olur. İnsansız bir Harput hayal etmeyin. Çünkü burada hemen hemen İstanbul’a yakın olan bir nüfus sahip. Aynı şekilde kışında 10-20-30 bin olması lazım. Bunun olması içinde tabi ki evlerin olması lazım” diye ifade etti.

DEMİRPOLAT: ALLAH RIZASI İÇİN HARPUT’U TEMİZ TUTALIM

En son çevre kirliliğine değinen Harput Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Belediye sabah erkenden geli0p saat 06.00’da araç gereçlerle, temizlik elemanlarıyla, fırçalarıyla, süpürgeleriyle gelip burada bir temizlik yapıyorlar. Sabah gelin Harput pırıl pırıl. Biz hep Malatya’yı örnek veriyoruz. Hiçbir esnafın dükkanının önünü belediye temizlik elemanı süpürmez. Her esnaf kendi kapısının önünü kendisi süpürür. Ama maalesef bizde bir algı var ‘yiyip atalım, belediye arkamızdan temizlersin ben vergi veriyorum belediye temizlemek zorunda’ diye. Bu anlayışı, bu algıyı kaldırmamız lazım. Her şeyi belediyeden beklememek lazım. Belediye buradan her dgün 365 gün boyunca Elazığ’a yürüyerek gidiyorlar. Çöp arabası gelir, çöplerini alır. Buradaki elemanlar Elazığ’a kadar sağlı sollu yürüyerek iniyor. Arkasını dönüyor; vatandaş yediğini, içtiğini arabadan aşağı atıyor. Biz özellikle bütün vatandaşlarımıza buradan kendilerine rica ediyoruz. Elleri öpülecekse ellerini öpelim. Nasıl yalvarılacaksa o tarzda yalvaralım. Allah rızası için yediğinizi içtiğinizi atmayın. Kul hakkına giriyorsunuz. Adam yiyiyor, içiyor camdan kaldırıp atıyor. Bu kültür sadece bizim Elazığ’da var. Burada belediye çalışmıyor değil. Yabancı bir vatandaş sadece burada. Halkın temiz olması lazım. Bilinçli olmamız lazım. El birliği ile evinizi nasıl temiz tutuyorsanız inanın bana göre Harput’un daha temiz olması lazım. Rahmetlik Erbakan’ın bir sözü var ‘Harput’ta abdestsiz gezenin vay haline’ diye. Bizde Harput’ta yiyip içip te şu anda yere çöp atanın vay haline’ diyelim biz. Allah rızası için Harput’u temiz tutalım” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137