Türkiye’de, bilim kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik olarak oluşturulan “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi’nde 4006 fuarı açıldı.

Fuarla birlikte okulda kermes ve kız öğrencilerin faydalanabilmesi amacıyla mescitte açıldı.

ER: DAHA GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Yetkin Er, 2 gün serecek fuarla amaçlarının öğrencileri projelerle geleceğe hazırlamak olduğunu söyleyerek, “Uzun soluklu bir çalışmanın sonrasında 4006 projemiz bu yıl itibariyle iki gün içerisinde sergilenecek. Olay aslında öğrencilerimizin bir proje okulu olarak geleceğe nasıl yansıtabiliriz, nasıl bir şekilde projelerimizi çoğaltabiliriz düşüncesi ile önümüzdeki yıllar daha ok araştırma projelerine ağırlık vereceğiz projelerimiz okulumuzla birlikte Elazığ’ın tek sosyal bilimler lisesi olan daha güzel projelere imza atacağız” dedi.

GÜRTÜRK: AMACIMIZ ÖĞRETİMİN YANINDA EĞİTİMİ DE EN ÜST SEVİYEDE VERMEK

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, okullarda öğretimle birlikte eğitimi de en üst seviyede vermeyi hedeflediklerini belirterek, “Başarılarınız devam ediyor. Bu başarılarınızın daha da artması temennisinde bulunuyorum. Bizim amacımız okullarda sadece öğretim vermek değil. Öğretimin yanında eğitimi de en üst seviyede vermek. TÜBİTAK 4006 projeleri bunlardan birisi. Yaşadığımız hayatın içinde işlerimizi kolaylaştıran, bize yol gösteren davranış biçimlerini de uygulamaya dönüştürmek” diye konuştu.

Programda, okul içerisinde kız öğrenciler için mescitte açıldı.