İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Hafızlık İcazet” Programında kuran kurslarında eğitimini tamamlayan 41 Hafız, diplomalarını aldı.

Mevlana Camisi’nde düzenlene program Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığını Saliha Bilgiç, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

SARIKAYA: KUR’AN KURSLARIMIZLA DEVAM EDİYOR

Programda konuşan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Şu anda bütün kurslarımızda talim ve tecvit derslerini eğitim görevlisi, eğitim merkezi hocalarımız bütün kurslarımızı Cuma günleri vermektedirler. Ayrıca yine Evrensel Hafızlar Derneğimizin yıllık çalışmaları ortaklaşa Kur’an Kurslarımızla devam ediyor. Bu arada bütün kurslarımızın ihtiyacını zaman zaman resmi ödenek gelmekle birlikte devamlı Elazığ’ın o hamiyetperver, yardımsever cemaatinden, halkından Cuma namazları sonrası talep ediyoruz teşekkür ediyoruz onlarda bizi yalnız bırakmıyor. Bu vesile ile ben onlara da o hayır sahiplerine de ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DUMANDAĞ: İNŞALLAH BUNUN DEVAMI GELECEK

Yaptırdığı kuran kurslarıyla tanıtına Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “Tabi hafızlardan beraber olmak gerçekten çok güzel bir duygu. Bende bu duygu düşüncelerle tüm hocalarımıza, İl Müftümüze, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hafızlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah Elazığ’dan tüm Türkiye’ye ve tüm dünyaya fayda sağlayacak.  Bugün burada inşallah bunun devamı gelecek” şeklinde konuştu.

NAZIRLI: SAYILARININ ARTMASI DİLEĞİYLE

Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, “’Hafız’ı Kur’an olanın hafızı Kur’an olur’ demişti babam. Hafızlık makamı Peygamberler makamından bir alt derece olarak bildiğimiz bir makam. Sayın Müftüm 85 tane olduğunu söyledi; Rabbim sayılarını arttırsın. Onların o beyinlerindeki, akıllarındaki hıfzettikleri o ayetler onları muhafaza etsin, onları korusun. Bunların sayılarının artması dileğiyle hepinize tekrar saygı sevgi ve hürmetlerimi arz ediyorum” dedi.

KALDIRIM: DÜNYAYA SUNACAĞIMIZ BİR MEDENİYET TASAVVURU VAR

Dünyada hakim olan medeniyetin batı medeniyeti olduğunu ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Tabi bugün dünyada hakim olan medeniyet batı medeniyeti. Batı medeniyeti gerçekten dünyayı sömüren insanı bir madde olarak gören, bir meta olarak değerlendiren ve bu meta gören ve bu meta görevini görüyorsa insan olarak varlık bulan, onun dışındakileri de insan saymayan bir anlayış. Yani maddeye dayanan ruhsuz, hissiz, maneviyatız, merhametsiz bir rejim. Bunu dünyanın pek çok yerinde görebilirsiniz, en çokta Afrika’da görebilirsiniz. Oradaki açlarda, susuzlarda, sömürülen insanlarda açlıklardan ölen insanlarda, hastalıktan ölen insanlarda görebilirsiniz. Dolayısıyla bizim dünyaya bu açıdan sunmamız gereken, sunacağımız bir medeniyet tasavvuru var. Bu medeniyet temelleri Peygamberimizle atılmış ve ondan sonraki dönemlerde özellikle Osmanlı’da zirveye ulaşmış özü sağlam, sözü sağlam, kökü sağlam bir medeniyet. İnşallah özünü, kökünü, değerlerini buradan alan bir medeniyetle çağımızın inşallah ihtiyaçlarına da karşılık verecek bir şekilde bir medeniyet inşa ederek az önce bahsettiğim medeniyetin yerini alacak. İnsana eşrefi mahluk gözüyle bakacak” diye kaydetti.

KALDIRIM: BEN HEPSİNİ TEK TEK TEBRİK EDİYORUM

Vali Kaldırım, “Biz bu Abdullah Nazırlı gibi hocalarımızın sayesinde inanın ki bu ülkede ayakta kalıyor. Bu ülke sıkıntı yaşamıyor, bu ülke darlığa düşmüyor. Etrafı ateş çemberi olmasına rağmen çok şükür dünyaya, insanlığa hizmet götürüyor, götürebiliyor. Bu insanlarında kıymetini bilelim, değerini bilelim, baş tacı yapalım, dualarını alalım ve gerçekten onlar gibi değerli insanların yetişmesine de zemin hazırlayalım. Ben bu vesileyle bütün hafızlarımızı tebrik ediyorum. Bütün kızlarımızı, bütün erkek evlatlarımızı tebrik ediyorum. Kur’an hameleliği zor bir iştir. Onu inşallah en güzel şekilde layıkıyla taşıyacaklar. Caddede, sokakta yürürken sadece Kur’an tilavetiyle değil, tavırlarıyla, halleriyle, endamlarıyla inşallah herkes baktığı zaman ‘bu hafızmış’ diyecekler. Bu şekilde o yükü de o sorumluluğu da taşımış olacaklar, örnek insan olmuş olacaklar. Ben hepsini tek tek tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hafızlar protokol üyelerinin elinden belgelerini aldı.

HABER: SITKI TAŞEL