Elazığ’da 27 Aralık 2020 tarihinde meydana gelen depremin hak sahipliği müracaatları 15 Haziran Salı günü başlayıp 13 Ağustos Cuma günü sona erecek.

27 Aralık 2020 tarihinde Elazığ’ın merkez köyü olan Kavaktepe köyünde meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem nedeniyle; köyünde/:Mahallesimde konutları, ahırları ve işyerleri, yıkık/ağır/orta derecede hasar gördüğü tespit edilen mülk sahibi, hissedarı veya hasar gören konutta ikamet eden evli evlatlarından afetzede olan ve hasar tespit listesinde isimleri bulunan vatandaşların 15.06.2021 – 13.08.2021 tarihleri arasında hak sahipliği süreçleri başladı.

Hak sahipliği müracatları Eski Devlet Hastanesi Acil Girişinde yapılacak.

Başvuru için gerekli belgeler;

*Tapu senedi fotokopisi,

*Başvuranın 2 adet, eşinin 1 adet kimlik fotokopisi,

*Tapu veya emlak kaydı vefat eden kişiye ait ise veraset ilamı,

*Hasar tesipit askı kodu,

*Köylerde tapu sunulmayan durumlarda;

-Deprem tarihinden önceki elektrik, su faturası (en az 1 yılık döküman)


6,8 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMİN HAK SAHİPLİĞİ ALINMAYACAK!

Yapılan açıklamada sadece 5,3 büyüklüğündeki depremin hak sahipliğinin alınacağı, 6,8 büyüklüğündeki depremin yeniden hak sahipliğinin alınmayacağı vurgulandı. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra hak sahipliği müracaatı yapamayan depremzedelerin olduğu ve kamuoyunda mağduriyet oluşmaması için yeniden 6,8 büyüklüğündeki depremin hak sahipliği başvurularının alınması bekleniyordu. Ancak beklenilen şuanlık olmadı.