25-31 Mart tarihileri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftasının etkinlikleri Elazığ’da da başladı.

Bu yıl “Sürdürülebilir Kalkınmada kütüphanelerin rolü temasıyla kutlanmaya başlayan hafta kapsamında Elazığ’da köylerde, okullarda, meydanlarda ve kıraathanelerde etkinlikler düzenlenecek.

Kütüphane haftası etkinlikleri düzenlenen sergi açılışı ile başladı. Açılışa l Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, AFAD Müdürü Osman Pıhtılı, Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Cemil Erdem, Koro Müdürü Olcay Bürhan ve davetliler katıldı.

PİRİNÇÇİ: ÇOK GÜZEL VAKİT GEÇİRİLEN MEKANLAR OLMUŞTUR

Kütüphane İl Müdürü Ahmet Pirinçci, kütüphanelerin toplum için önemine değinerek, okuma kültürünün yaygınlaşması amacıyla çok sayıda çalışma yaptıklarını belirterek, “Biz kütüphanelere halkın üniversitesi diyoruz. Kütüphanelerimiz sadece ders çalışan, kitap okunan yerler değil aynı zamanda sergilerin, seminerlerin, kursların, toplantıların, filmlerin seyredildiği çok güzel vakit geçirilen mekanlar olmuştur. Kütüphanelerimizde sağlık okuryazar eğitimleri, mültecilere yönelik kütüphane hizmetleri, temel sağlık bilgileri, ilk yardım eğitimi, kadın girişimciler eğitimi, kadın hakları eğitimi, sesli kütüphaneler, engelli bölümleri, kent arşivleri gibi konularda tüm halkımızın hizmetinde olacaktır” ifadelerinde bulundu.

Kütüphaneler Haftası nedeniyle en çok kitap okuyanlara çeşitli ödüller verildi.

Program, Yanmış Orkideler kitabı yazarı Erol Uçar’a plaket takdimi  kitaplarını imzalamasıyla sonra erdi.