Elazığ’da Bizmişen Aşağı Holpenk Mahallesi’nde yapılacak olan 2. Etap 2.Bölge 665 TOKİ konutlarının talihlileri, gerçekleştirilen kura çekimi ile belli oldu.

KAYABAŞ: DERNEKLER OLMAZSA TOKİ’YE KİMSE BU KADAR DEĞER VERMEZDİ

Tüm İşçi Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Kayabaş, “2012 yılından beri Elazığ’da TOKİ’nin konut yapılması için mücadele veriyoruz. Gerçekten çok ciddi çabalarımız oldu. Hükümetimize bu konuda çok teşekkür ediyorum epeyi konut yapıldı. Ama bu son dönemde yapılan konutlarda en azından biz dernek olarak hükümetimize listeleri yapıp götürdük. Çalışmalarımızı gerçekten dernekler olmazsa TOKİ’ye kimse bu kadar değer vermezdi” dedi.

KAYABAŞ: 2 BİN LİRA TAKSİTLE BUNU HANGİ EMEKLİ ÖDEYEBİLİR?

Kayabaş, “3+1 yapılan konutların fiyatları çok yüksek, dar gelirli vatandaş bir yana memur dahi konutların taksitini ödeyemez” dedi. Tüm işçi Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Kayabaş, “99 sene 3+1 yapmış fiyatlar gerçekten uçuk bir şekilde. Yüksek olduğu gibi durumu gayet iyi olan kişiler 3-5 kişinin geliri varsa onlar 3+1’e giriyor. Ancak onlar alabiliyor. Benim gibi vatandaşa çıksa dahi alamayacağım, taksitini ödeyemiyor. 2 bin lira taksitle bunu hangi emekli ödeyebilir? Emekli ödeyemez. Dar gelirli nasıl ödeyecek? O da ödeyemiyor. Memur dahi ödeyemez bunu. Ailede 3-4 kişi çalışırsa bunları ödeyebilir. Biz emekliye makul konutlar yapılmasını, dar gelirliye makul konutlar yapılmasını ve biz hükümetimiz ve bakanlıklarla bizzat görüştük. 240 aya çıkarılması geçmiş dönemde hükümetimize devamlılık esastır. Davutoğlu’nun bir açıklaması vardı başbakanımızın. Emekliye 240 ay 250 TL vadeli demişti. Ama maalesef bu havada kaldı” ifadelerinde bulundu.


KAYABAŞ: 700 TANE DAHA YENİ KONUTLARIMIZ OLACAK

Kayabaş kurada ismi çıkmayan vatandaşlara ise 700 tane konutun müjdesini vererek, “700 tane daha yeni konutlarımız olacak 7.ayda kurası çekilecek. Yetkililer bu sesimizi duyar ve duyduktan sonra bunun fiyatlarını biraz daha aşağı çeker. Mümkün mertebede çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na TOKİ yetkililerine, milletvekillerimize, bakanlarımıza, hükümetimize buradan sesleniyorum. Emekliler kandırılmasın, dar gelirliler kandırılmasın” diye kaydetti.

Kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazananlar büyük sevinç yaşadı.

Kura da ismi çıkmayan vatandaşlar ise sitemlerini dile getirdi.