Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşların can ve mal güvenliği için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ramazan Bayramı süresince emniyet tedbirleri alınması noktasında uygulamalar yapıldı.

Yapılan uygulamalarda 7 bin 470 araç kontrol edilirken 24 araç trafikten men edildi, 312 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmadan araç kullanmaktan işlem yapıldı, Alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen 3 sürücüye de cezai işlem uygulandı, radar uygulamaları sırasında hız limitlerini aştığı belirlenen 781 araç hakkında da Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Elazığ İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından, 31 Mayıs – 09 Haziran 2019 tarihleri arasında Ramazan Bayramı münasebeti ile ilimiz şehiriçi ve şehirlerarası bağlantı yol güzergâhlarında artan trafik yoğunluğu sebebiyle, seyahat eden vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak amacıyla ilimiz merkezi, ilçelerimiz ve Kovancılar İstasyon Amirliğimiz sorumluluk bölgelerinde yoğun olarak trafik denetimlerimiz ve radar uygulamalarımız icra edilmiştir.

7 BİN 470 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Uygulamalarda,  toplam 7.470 araç kontrol edilmiş olup trafik yönünden eksikliklerinin olduğu tespit edilen 11 motosiklete ve yönetmeliklere aykırı olarak modifiye edilmiş 4 araca ilgili maddeler gereği cezai işlem uygulanmış ve 24 araçta trafikten men edilmiştir. Uygulamalar esnasında, sürücülerimize emniyet kemeri takmanın önemi vurgulanmış ve 312 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmadan araç kullanmaktan işlem yapılmıştır. Alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen 3 sürücüye de cezai işlem uygulanarak sürücü belgelerine geçici olarak el konulmuştur. Ayrıca, radar uygulamaları sırasında hız limitlerini aştığı belirlenen 781 araç hakkında da Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmiştir” denildi.

HABER: SITKI TAŞEL