8 İlde 20 Milyon Fidan Toprakla Buluşacak

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat,2018 yılında 8 ilde 20 bin hektar alana 20 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini söyledi. 

8 İlde 20 Milyon Fidan Toprakla Buluşacak

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari illerinde 2017 yılında dikilen fidan ve 2018 yılında dikilecek fidan sayısı hakkında bilgi verdi. 

“BU ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA YAKLAŞIK 15-16 MİLYON FİDAN DİKTİK”
8 ilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Polat, “Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari olmak üzere çok geniş bir alanda çalışıyoruz. Geçen sene 200 bin dekar alan da ağaçlandırma, erozyon ve rehabilitasyon çalışması yaptık. Bu çalışmalar kapsamında yaklaşık 15-16 milyon fidan diktik. Bunların büyük bir kısmını sonbaharda tamamladık. Ancak geçen sene havaların kurak geçmesinden dolayı dikilen fidanlarda yüzde 40 civarında kuruma meydana geldi. Bu kurumaların olduğu yerde 5 milyona yakın tekrar fidan dikiyoruz” dedi. 

“BU ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA DA TOHUM EKİMLERİ, TOHUM DİKİMLERİ, FİDAN DİKİMLERİYLE BİRLİKTE 20 MİLYON FİDAN DİKİMİ YAPILACAK”

2018 programı kapsamında bölgede 20 bin hektar alanda ağaçlandırma, erozyon ve mera çalışmaları yapacaklarını dile getiren Polat, “Bu çalışmalar kapsamında da tohum ekimleri, tohum dikimleri, fidan dikimleriyle birlikte 20 milyon fidan dikimi yapılacak. Şuanda arazi hazırlıklarına başladık. İhaleleri ve yer teslimleri yaptık. Arkadaşlar çalışmaya başladı. İnşallah son baharda da dikimleri tamamlayarak 2018 programımızı da kazasız planlanan bir şekilde gerçekleştireceğiz. Geçen sene havaların biraz kurak geçmesi, dikim mevsimini de kısıtlaması, yağmurun geç yağması nedeni ile işlere geç başladık. Yarım bıraktığımız fidanları da şu anda hızlı bir şekilde dikiyoruz” diye konuştu. 

“FİDAN DİKME VE EROZYONLA İLGİLİ TESİSLERİ YAPTIK”
2017 yılında Elazığ’da yaklaşık 6 milyon fidan diktikleri aktaran Polat, “2018 yılında 7,5 milyon fidan dikeceğiz. 65 bin dekar alanda ağaçlandırma, erozyon ve mera ıslahı yaptık. Bu alanlarda ağaçlandırma çalışmaları, fidan dikme ve erozyonla ilgili tesisleri yaptık. Bu çalışmalarla topraklarımızın akması, üst toprağın üzerindeki canlıların yok olmasını engelleme çalışması yaptık. 2017 yılında toplamda 65 bin dekar alanda çalışmalarımızı tamamladık. Dikim sahalarımıza gerekli fidanı ekmek adına ilimizdeki fidanlıklarımızda yaklaşık 10 milyon fidan yetiştirdik” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 11:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mert
Mert - 6 yıl Önce

2017 yılında Elazığ'a dikilen 6 Milyon fidanın yeri neresi, bana gösterebilir misiniz? :-)

Mahmut subaşlı
Mahmut subaşlı - 6 yıl Önce

Benimde geçen canım sıkıldı.Kurak dağları tepeleri bir dolaşayım dedim.Bir de ne bakayım 15 milyon ağaç dikip gelmişim.Orman Müdürü ne diyor inanmayan saysın

şaka gibi
şaka gibi - 6 yıl Önce

16 yıldır agac dikiyolar bunlar zaten dıke dıke yer bırakmadınız. o yuzden daglar bombos nerde ula bu agaclar sivricede nıye agac yok harputta nıye agac yok ucaktan bakınca nıye halen çöl gıbı duruyor

devrimci
devrimci - 6 yıl Önce

demekki görünmeyen ağaç türü. helal olsun valla.

SIRADAKİ HABER

banner137