8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Elazığ il protokolü kutlama mesajı yayımladı. İşte il protokolünün mesajları.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dünya genelinde kutlanmaya devam ediyor.

Elazığ protokolü de kutlama mesajlarını yayımladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı şöyle:

Hayatın her alanında var olan, fedakârlığın ve özverinin timsali olan kadınlarımız, ülkemizin gelişmesinde her zaman büyük pay sahibi olmuşlardır. Tarih boyunca milletimizin var oluş mücadelelerinde canını ortaya koyan Türk kadını; İstiklal Savaşı’nda da hem cephede hem de cephe gerisinde destansı bir mücadele göstererek Milli Mücadele’nin başarıya ulaşmasında önemli rol oynamış, zor günlerde gösterdikleri sabır ve kanaatle örnek bir kişilik sergilemişlerdir. Zamanla değişen ekonomik ve sosyal faktörler kadının sosyal statüsünü değiştirmiş, bu doğrultuda çalışan ve üreten bir birey olarak sorumlulukları da artmıştır. Günümüzde kadınlar eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde ederek toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her anında varlıklarıyla gurur duyduğumuz başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere, üreten, emek veren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, saygılarımı sunarım.

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı şöyle:

Kadın demek; sevgi demek, şefkat demek, anne demek, koruyucu demek, toparlayıcı demek, kısacası emek demektir. Nesillerimizin yetişmesinde ve hayatın her alanında varlıklarıyla, üretkenlikleriyle, duyarlıklarıyla, anlayışlarıyla, emekleriyle, sevgi dolu yürekleriyle ve mücadeleleriyle geleceğin şekillendirilmesinde en önemli pay hiç şüphesiz ki kadınlarımızındır. 20 yıl boyunca kadınlarımızın hayatın her alanında daha yaygın ve daha güçlü yer alabilmesi için, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın taviz vermeden, kararlı duruşu sayesinde Türkiye’de birçok alanda milat niteliğinde adımlar atılarak, biz kadınların eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi çeşitli alanların her kademesinde eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmaları sağlanmıştır. Kadınların iş hayatındaki varlığı, sürdürülebilir kalkınmanın en önemli göstergesidir. Türk kadını geçmiş yüzyıllardan yaşadığımız bugüne ülkesine, vatanına, devletine ve bayrağına olan inancını her koşulda göstermiştir.  Ülkemizin daha güçlü ve daha yaşanabilir olabilmesi, toplumumuzun refah seviyesinin daha yükseltilmesi ve dünyamızın daha güzelleşmesi için 2023 ve 2071 hedeflerimize kadınlarımızın emekleriyle ulaşılacak olması tartışılmazdır.  Bu vesileyle yaşamımızın her alanında varlıklarını hissettiğimiz, toplum yapımızın temel direği olan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyorum.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı şöyle:

Dünyada eşi benzeri görülmemiş mücadeleler veren Türk kadını, geçmişte olduğu gibi bugün de büyük bir özveriyle ülkesini, vatanını, milletini muasır bir seviyeye taşımak için büyük bir fedakârlıkla çabalamaktadır. Bizler de bu gibi özel günlerde onların sorunlarını, maruz kaldıkları şiddet ve istismarı, ayrımcılığı ortadan kaldırmak için daha farklı neler yapılabilir noktasında buluşmalıyız; çünkü bir kadın ne kadar güçlü olursa şekillendirdiği toplum, millet ve çocuk da o kadar güçlü ve sağlıklı olur. Bu açıdan toplumumuzun temel taşı olan aileyi ve onu ayakta tutan kadınlarımızı güçlendirmek, bilinçlendirmek ve mutlu etmek bizlerin temel görevi olmalıdır. Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren kadın ve çocuklara yönelik gerçekleştirilen her türlü hizmet ve faaliyetin öncüsü olmaya gayret ettik. Bütün projelerimizde, çalışmalarımızda onların fikirlerini, isteklerini ve huzurlarını ön planda tutarak ilerledik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadınlarımızın etkin bir şekilde toplumda hak ettiği konuma gelebilmesi adına onlarında dâhil olacağı birçok çalışmayı birlikte yürüteceğiz. Bizim kültür ve inancımız, kadına ve çocuğa her zaman ayrı bir ehemmiyet ve özel bir mertebe kılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü bir kez daha en içten dileklerimle kutluyor; karşılıksız sevginin, emeğin ve fedakârlığın simgesi olan kadınlarımıza saygılarımı iletiyorum.

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı şöyle:

Toplumun yapı taşı, aile kurumunun mimarı olan kadınlarımız, büyük Türk Milleti’nin tarihinde ailenin ve toplumun her daim merkezinde olmuştur. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Bu nedenle, kadınlar sosyal yaşamın her alanında olmalı, toplumsal cinsiyet ayırımcılığına maruz kalmadan siyasal, sosyal ve ekonomik alanda yerlerini almalıdır. Şanlı tarihimize baktığımızda, kadınlarımız bu toprakların vatan kılınması adına eşsiz mücadeleler vermiş, vatan, bayrak ve millet sevdasıyla yetiştirdikleri evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, yeri gelmiş cephede savaşmış, yeri gelmiş cephe gerisinde savaşa destek olmuştur. Öyle ki; Nene Hatun, Kara Fatma ve Şerife Bacı gibi nice Türk kadını şanlı tarihimizin kahramanlık sayfalarında yerlerini almışlardır. Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken, kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez. Bilinmelidir ki, kadının mutlu olduğu toplum, mutlu ve huzurludur. Kadının yarınlara umutla baktığı toplum, geleceğine umutla bakan toplumdur. Bu duygu ve düşüncelerle; kadına şiddetin son bulduğu güzel günler temennisi ile başta şehit ve gazi yakını kadınlarımız olmak üzere sevginin, şefkatin ve fedakârlığın sembolü olan bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum

Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç’ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı şöyle:

Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün en önemli kaynağını kadınlar oluşturmaktadır. Gerek dünyada gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınlar üstlenmektedir. Dünyada tarımsal iş gücünün yüzde 43'ünü de kadınlar oluşturmaktadır. Gıda üretiminin yarıdan fazlasında kadınların emeği var. Ülkemizde de toplam istihdamın yaklaşık yüzde 30'u kadınlardan oluşuyor. Tarımda istihdam edilen 4,8 milyon kişinin yüzde 41'i kadın. Türkiye'de kadınların ve erkeklerin hemen hemen eşit sayıda istihdam edildiği tek sektör, TARIM." Bugün ekonomide ve tarımsal üretimde en önemli rolü kadınlar üstlenmektedir. Kadın işçiler tarımsal üretimin her aşamasında yer almakla birlikte daha çok gıda, ürün hasadı, ürünlerin işlenmesi gibi alanlarda yoğunlaşmaktadırlar. Kırsal kesimdeki kadınların günlük yaşamda ve tarımsal faaliyetlerdeki işlerinin çeşitliliği ve çokluğu nedeniyle büyük bir yükü omuzlamaktadırlar. Kadınlarımız yeri geldiğinde tarlada çift sürmekte, tohum ekmekte, yeri geldiğinde ürününü hasat etmekte, hayvanlarına bakmakta, tarımın her alanında çalışmaktadır. Bunların yanı sıra üzerinde bulunan geleneksel ev işlerini yürütmekte, annelik gibi kutsal bir görevi de beraberinde yerine getirmektedir. Siyasetten sanata, eğitimden sağlığa, tarımdan ticarete hayatın her alanında, dokunduğu her işte ses getirendir kadın. Kadınlarımızın gücüne inanıyoruz ve kadın çiftçilerimize, üreticilerimize, girişimcilerimize, kadının üretim süreci içinde aktif bir şekilde bulunmasına yönelik her türlü desteği bakanlık olarak veriyoruz. Gelecek nesillerimiz gibi Türkiye'nin bereketli toprakları da eli bereketli, gönlü sevgi dolu kadınlarımıza emanettir. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, kadınlarımızı dört bir koldan destekliyor, projelerine ilave puan vererek öne çıkmasını sağlıyoruz. Bakanlık olarak Kırsal kalkınma desteklerinin önemli bir ayağı olan IPARD Programı'nda bugüne kadar Türkiye geneli 3 bin 119 kadın yatırımcımızın projesine 2 milyar lira hibe sağladık. Bu hibeler ile kadınlarımızın kırsalda 4 milyar lira yatırım yapmasının önünü açtık. Kadınlar üretimde olduğu sürece ambarımız boş kalmayacak, Türkiye tarım alanında dünyada söz sahibi olmaya devam edecektir. Bakanlık olarak bağcılıktan hayvancılığa, meyvecilikten seracılığa, arıcılıktan ipekböcekçiliğine kadar birçok konuda, tarımsal üretim sürecinin her aşamasında bulunan kadın çiftçilerimizin her zaman yanındayız." Toplumun ve ailenin temel değeri, yarınların mimarı, sevginin ve saygının en yücesini hak eden değerli kadınlarımızın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü en samimi duygularımla kutluyorum.

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı şöyle:

Kadın demek; sevgi demek, şefkat demek, anne demek, koruyucu demek, toparlayıcı demek, kısacası emek demektir. Nesillerimizin yetişmesinde ve hayatın her alanında varlıklarıyla, üretkenlikleriyle, duyarlıklarıyla, anlayışlarıyla, emekleriyle, sevgi dolu yürekleriyle ve mücadeleleriyle geleceğin şekillendirilmesinde en önemli pay hiç şüphesiz ki kadınlarımızındır. 20 yıl boyunca kadınlarımızın hayatın her alanında daha yaygın ve daha güçlü yer alabilmesi için, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın taviz vermeden, kararlı duruşu sayesinde Türkiye’de birçok alanda milat niteliğinde adımlar atılarak, biz kadınların eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi çeşitli alanların her kademesinde eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmaları sağlanmıştır. Kadınların iş hayatındaki varlığı, sürdürülebilir kalkınmanın en önemli göstergesidir. Türk kadını geçmiş yüzyıllardan yaşadığımız bugüne ülkesine, vatanına, devletine ve bayrağına olan inancını her koşulda göstermiştir.  Ülkemizin daha güçlü ve daha yaşanabilir olabilmesi, toplumumuzun refah seviyesinin daha yükseltilmesi ve dünyamızın daha güzelleşmesi için 2023 ve 2071 hedeflerimize kadınlarımızın emekleriyle ulaşılacak olması tartışılmazdır.  Bu vesileyle yaşamımızın her alanında varlıklarını hissettiğimiz, toplum yapımızın temel direği olan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyorum.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı şöyle:

Yeryüzünü güzelleştiren ve yaşanır hale getiren kadınlarımız, aydınlık yarınlara yürümemizi sağlayan en büyük gücümüzdür. Kadınlar öyle bir yüreğe ve güce sahiptirler ki, hem evlerini hem de iş yerlerini büyük başarı örnekleri ortaya koyarak yönetmektedirler. Bu noktada kadınların üretime daha fazla katılmasını çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmek istiyorsak, bunu ancak ekonomiye daha çok kadın eli değdiğinde başarabiliriz. Toplumsal hayatın her alanında etkin rol oynayan kadınların toplumların kalkınmasında, güçlü ekonomi seviyesine çıkılmasında ve güçlü nesillerin yetiştirilmesindeki etkileri yadsınmayacak kadar önemlidir. Hem kültürümüz hem de yüce dinimizde kadın çok müstesna bir yerde olmasına karşın bugün maalesef ülkemizin en önde gelen gündem maddelerinden biri kadına şiddet konusudur. Kadının iş hayatında daha fazla nasıl yer alması gerektiği hususlarını konuşmamız gerekirken ne yazık ki, kadına şiddet bugün önceliğim olmuştur. Bu durum tüm vicdan sahiplerini rahatsız etmesi gereken bir husustur. Bu duygu ve düşüncelerle kadınların hayatın her alanında ki katılımlarının yükseldiği, başta şiddet, ayrımcılık ve fırsat eşitsizliği gibi önemli sorunlarının tamamıyla çözüldüğü günleri görmek dileğiyle başta Girişimci Kadın Üyelerimiz olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum

Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Ali Dumandağ’ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı şöyle:

Kadınlarımız fedakârlıkları ve nezaketleri ile toplumumuzun denge unsuru olmaktadır. Toplumun temel taşı aile olduğuna göre ailelerin de temel taşı hiç şüphesiz kadınlardır. Tarihimizin her devrinde kadınlar, aile ve toplum yapısının en değerli yerinde bulunmuştur. Bu anlamda fedakârlıklar ortaya koyan özellikle Türk kadını takdir kazanmıştır. Kadınlarına değer veren toplumların, hak ettiği şekilde yükseleceği gerçeği vardır. Kurtuluş Savaşımızda cephe gerisinin kahramanı olan kadınlarımız bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Bu açıdan inancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumu ifade ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2022, 23:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137