Eğitimci Yazar Sabri Ağaoğlu tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Seyyit Battal Gazi Şenliklerinin sekizincisi yoğun katılımla gerçekleşti.

AĞAOĞLU: HAK BİLDİĞİM YOLDA HEP YALNIZ YÜRÜDÜM, YALNIZ YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİM

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitimci Yazar Sabri Ağaoğlu, “Bizim bu şenliği ne için yaptığımızı düşünenler veya soranlar olabilir. Biz bu şenliği yüce Allah’ın bana vermiş olduğu imkanlar ve nimetlerden dolayı yapıyoruz. Biz bu şenliği, Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak için yapıyoruz. Biz bu şenliği Seyit Battal Gazi Hazretlerine olan sevgimizden dolayı yapıyoruz. Biz bu şenliği, annemin, babamın, dedemin ve atalarımın ruhlarını şad etmek için yapıyoruz. Biz bu şenliği şenliğimize katılan değerli misafirlerimizin hakkın rahmetine kavuşmuş olan anne ve babalarımızın ruhlarını şad etmek için yapıyoruz. Bu vesile ile Dost ve arkadaşlarımı bir kez olsun bir araya getirmek için yapıyoruz. Bunun dışında başka hiçbir amacımız ve hiçbir gayemiz yoktur. Değerli erenler; zaman zaman soruyorlar siz bu şenliği tek başınıza neden yapıyorsunuz. İnanın bu şenliği ben tek başıma yapmış olsaydım; bu yıl sekizincisini yapmayacaktım. Bizim çok yörelerimizde yaptılar. Köylü ve ya belde veya ilçe bir defa yaptılar, iki defa yaptılar, olaylar, hadiseler çıktıktan sonra bıraktılar. Ama ben 8 yıldır kendi imkanlarımla yapıyorum, sevdiğim dostlarımı ve arkadaşlarımı yılda bir kez bir araya getirerek onlar bizi şereflendiriyor, biz de onları onure etmek için yapıyoruz. Hak bildiğim yolda hep yalnız yürüdüm, yalnız yürümeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

KAYA: BİZANSLILARA KARŞI YAPILAN BİRÇOK SAVAŞA KATILMIŞTIR

Seyyit Battal Gazi hakkında bilgi veren Eğitimci Esin Kaya ise, “Adı dilden dile, ünü kuşaktan kuşağa yayılan Seyyit Battal Gazi Hazretleri; Malatya serdarı Hüseyin Gazi’nin oğludur. Annesi Sayide Hatun’un Peygamber soyundan olduğu rivayet edilmektedir. Seyyit Battal Gazi’nin 690 yılında Malatya ilinde dünyaya geldiği bilinmektedir. Asıl adı Abdullah’tır. Doğduğu ve yaşadığı ev halen yerinde olup, koruma altında tutulmaktadır. Seyyit Battal Gazi’nin babası Hüseyin Gazi, Malatya sultanlığına bağlı orduda üst rütbeli bir komutan olarak görev yapmıştır. Hüseyin Gazi Bizanslılara karşı yapmış olduğu bir savaşta Şehit olmuştur. Seyyit battal Gazi’de babası gibi Anadolu’da Bizanslılara karşı yapılan birçok savaşa katılmıştır. İslam ordusuna 715 yılında İstanbul’u almak için Bizanslılarla yaptığı savaşa katılan Seyyit Battal Gazi’nin o zamanlar 25 yaşlarında olduğu tahmin edilmektedir. Seyyit Battal Gazi İmam Hüseyin ve Hz. Ali’nin soyundan olması nedeniyle soyu Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed S.A.V.’e dayanır” şeklinde konuştu.

ÖNAL: SABRİ AĞAOĞLU’NU BU KONUDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM

Yazar Ağaoğlu’na emeği için teşekkür eden İşadamı Nuri Önal, “Eğitimci Yazar Sayın Sabri Ağaoğlu’nu bu konudan dolayı tebrik ediyorum. Niye? Çünkü hiç yılmadan, bıkmadan, usanmadan devamı bir suretle ve hiçbir katkı almadan bizlerin devamlı söylemesine rağmen hiçbir şeyi kabul etmeden kendisi yürütmektedir. Biz kendisine şöyle diyoruz; ‘Hocam hiç olmazsa bu çorbada bizim de bir tuzumuz olsun’. ‘yok’ diyor. Sizler bizim misafirlerimizsiniz, misafir olarak geleceksiniz, sizler bize şeref vereceksiniz” dedi.

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen şenlikte katılımcılara plaket verildi.

Kanal Fırat Televizyonu Haber Spikeri Serkan Aksakal ile Kanal Fırat Televizyonunda yayımlanan Şah İsmail Gezici yollarda programının sunucusu İsmail Gezici ’de plakete layık görüldü.

HABER: SITKI TAŞEL