81 İlde Fahiş Fiyat Denetimi

Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun fahiş fiyat artışı yapan 208 firmaya, toplam 6 milyon 870 bin lira idari ceza kestiğini açıkladı.

81 İlde Fahiş Fiyat Denetimi

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi ve İç Ticaret Genel Müdürlükleri ile Ticaret İl Müdürlükleri koordinasyonunda marketler, pazar yerleri ve toptancılara yönelik 81 ilde denetim yaptı.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen firmalara 10 bin TL’den 100 bin TL’ye, stokçuluk faaliyetinde bulunanlara ise 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar idari ceza uygulandı.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada bu güne kadar 1861 dosya karara bağlandı, Kurul tarafından fahiş fiyat artışı yapan 208 firmaya 6 milyon 870 bin TL idari ceza verildi.

Yaptırıma konu uygulamaların, 166’sının toptan sebze ve meyve, 20’sinin temel gıda ürünü ve diğer ürünlerle ilgili olduğu belirtildi. 788 başvurunun incelemesi ise sürüyor.


Reklam Kurulu denetimleri de hız kesmedi

Ürünlerin fiyatlarındaki haksız artışlar ve COVID-19 salgını kapsamında Reklam Kurulu’nca yürütülen denetimlerde de 303 firma/şahıs hakkında 13,3 milyon TL idari ceza uygulandı.
2020 yılının ilk 8 ay itibarıyla fiyat etiketi düzenlemeleri kapsamında 16 bin 936 firma denetlendi, aykırılığı tespit edilen 2 bin 997 ürün etiketi için 1,2 milyon TL ceza uygulandı.

Ticaret Bakanlığı koordinesinde Adalet, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji ile Tarım ve Orman Bakanlıkları ve TOBB ile TESK temsilcileriyle üretici ve tüketici örgütleri ve perakende sektörü temsilcilerinden oluşan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu bugüne kadar 8 toplantı gerçekleştirdi. Haksız fiyat artışlarına yönelik Ticaret İl Müdürlükleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 33 farklı ilde yaklaşık 1500 firma denetlendi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137