81 İlde Yerel Paydaşlar Kalkınıyor

Kalkınma Bakanlığı ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında Elazığ Toplantıları yapıldı.

81 İlde Yerel Paydaşlar Kalkınıyor

2019-2023 yıllarını kapsayacak olan “On Birinci Kalkınma Planı” hazırlıkları kapsamında, Başbakanlık Genelgesi gereğince merkezi düzeyde gerçekleştirilen özel ihtisas komisyonları ve istişare toplantılarının yanında 81 ilde yerel paydaşların kalkınma sürecine dahil olmaları amacıyla toplantılar yapılmaktadır.

Elazığ Akgün Otelde eş zamanlı olarak düzenlenen toplantıların açılış programına, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile davetliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Türkiye’nin Devlet Planlama Teşkilatı ve sonrasında Kalkınma Bakanlığıyla beraber planlı bir şekilde kalkınma ve büyüme hedefleri belirlediğini söyledi.

 Öztop, 2014-2018 yıllarını kapsayan Onuncu Kalkınma Planı’nın yürürlükte olduğunu anımsatarak, “2018 yılı sonu itibariyle de bu kalkınma planı tamamlanmış ve 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Kalkınma Planı yürürlüğe girmiş olacak. 10. Kalkınma planıyla ilgili 2012 yılında paydaşlarımızın görüşleri alınmıştı. Ülkemiz genelinde toplam 7 bin 200 kişiye ulaşılmış ve görüşleri 10. Kalkınma Planı’na yansıtılmıştı. 11. Kalkınma Planı için de 81 ilde çok sayıda vatandaşımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin görüşlerine ulaşılması hedefleniyor” diye konuştu.

Toplantı 11. Kalkınma Planı öncelikleri, politikaları ve tedbirleri bazında, çalıştay formatında yapıldı. Ayrıca kadınların ve gençlerin sosyal hayata entegrasyonu ve istihdama katılımları başlıkları altında 2 ayrı çalıştay gerçekleştirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137