Kuyumcularda altındaki yükselişe yetişemiyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in 75 milyar dolarlık ek gümrük vergisine ertelediği 300 milyar dolarlık vergiyi yeniden işleme koyup yüzde 5 artırdığını duyurdu. Dolar endeksi gerilerken güvenli liman olarak görülen altın fiyatı uçtu.

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altındaki yükselişin devam edeceğini söyledi.

ÇAKMAKÇI: BU SIKINTILAR BÜYÜYECEK GİBİ

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, “Özellikle Amerika Çin arasındaki ticaret savaşları. İkinci etken Amerika elebaşı her zam olduğu gibi. Amerika İran sorunları. Bu gibi etkenler, özellikle piyasalarda büyüme rakamlarına engel olduğu için ticaret savaşları çok basit şeyler değil. Birbirlerine ambargo koyuyorlar, bu ambargoları karşılıklı birbirlerine uyguluyorlar. Vergiler falan derken aralarında bir ticari savaş oluyor. Bu savaş tabi dünya devi. Ekonomide dünya devi olduklarından dolayı gelişmekte olan ülkeleri dolayısıyla bizi etkilemekte. Bu çıkışlar devam edecek gibi görünüyor. Çünkü sadece Amerika Çin veya Amerika İran davası değil. Dünyada bir genel olarak bir sıkıntı var. Bu sıkıntılar büyüyecek gibi” ifadelerini kullandı.

ÇAKMAKÇI: ŞU AN GÜLLÜK GÜLİSTANLIK BİR ÜLKE YAŞIYORUZ

Başkan Çakmakçı, “ Bizim operasyon sinyallerimiz, Akdeniz’de olan gemilerimiz… Bunların hepsi piyasalara tamamen eksi yönden, artık yönden değer katacak etkenler. Biz özellikle ons fiyatlarının 2019’uan sonlarına doğru yni 1600’lü rakamları, 1530 gibi rakamlarda altında da özellikle 288 seviyeleri şu an görülüyor ama biz ileride 300 gibi rakamları görürsek kimse şaşırmasın. Tabi bu şu an piyasalar turist olduğundan dolayı yani turizm geliri olduğundan dolayı, tarım istihdamından dolayı para girdiği için biz şu an güllük gülistanlık bir ülke yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Altındaki yükselişe, piyasadaki duruma yetişmediklerini ifade eden Başkan Çakmakçı, piyasalardaki hareketliliği düğün sezonuna bağladı.

Ve bir de uyarı yapan Çakmakçı “Güvenli limandan vazgeçmeyin” dedi.

Bayramdan bu yana altında yüzde onluk bir tırmanış var. Bu artışın devam edeceğini belirten Çakmakçı, yatırım yapmak isteyenlere seslendi.

HABER: SITKI TAŞEL