Abdulvahap Yılmaz’dan Ziyaret

Sağlık Bakanı Danışmanı Abdulvahap Yılmaz, Türkiye’nin probleminin dikey mimari ve betonlaşma olduğunu söyledi. Doğal alanların imar planlarına kurban edilmesinin sağlığı etkilediğini ifade eden ve sağlıklı yaşamın sağlıklı şehirlerle olacağını belirten Yılmaz, medya grubumuzu ziyaretinde konuştu.

Abdulvahap Yılmaz’dan Ziyaret

Merhum Hamza Yanılmaz’ın  Belediye Başkanlığı  döneminde Basın ve Halkla İlişkiler ile Park Bahçeler Müdürlüğü görevlerinde bulunan şuanda ise Sağlık Bakanı Danışmanı olan Abdulvahap Yılmaz, 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde de Ak Parti’den Belediye Başkanlığı aday adayı olmuştu.

Sağlık Bakanı Danışmanı hemşehrimiz Abdul Vahap Yılmaz, Kurban Bayramı nedeniyle geldiği Elazığ’da beraberinde Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mitat Ulaş ve YUFKAD Başkanı Aygün Çam ile birlikte medya grubumuzu ziyaret etti.

Yılmaz ve beraberindekiler Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık tarafından karşılandı.

YILMAZ: GECİKMİŞ OLAN TEŞEKKÜR ZİYARETİMİZİ YAPALIM  DEDİK

Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık ile 25 yıllık dostluklarının olduğunu belirten Abdulvahap Yılmaz, “Bize fırsat tanımış olmamınız sebebiyle böyle bir teşekkür ziyaretinde bulunalım ve arkadaşlarımıza gecikmiş olan teşekkür ziyaretimizi yapalım diye niyet ettik. Ve o niyetle geldik” dedi.

YILMAZ: SAĞLIKLI YAŞAM SAĞLIKLI ŞEHİRLERDE OLUR

Sağlıklı yaşamın sağlıklı şehirlerle olacağını vurgulayan Abdulvahap Yılmaz, “Aslında sağlıklı yaşam sağlıklı şehirlerle mümkündür. Yani şehirlerin bütün belediyelerin sloganı bu olmalı yani sağlıklı yaşam, sağlıklı şehirlerde olur. Slogan bu olmalı fakat bütün Türkiye’nin problemi gördüğüm bu. Bunu Elazığ için konuşmuyorum. Yanlış anlaşılmasın bütün Türkiye de ki belediyelerin problemi dikey mimaridir. Betonlaşmadır. Yani dağın, ovanın, yeşilin imar planlarına kurban edilmesi ve inşaatlarımızda kullanılan malzemelerde ki sağlığa zararlı olan kimyasalların kullanılması haliyle bizim sağlığımıza etki ediyor. Yani Türkiye de süratle betonlaşma devam ediyor. Yani Türkiye’nin problemidir. Şehrimiz de buna dahil. O sebepten dolayı ben öncelikli olarak kendi şehrimin bu sloganı kendisine şiar edinmesini isterim. Sağlıklı yaşayabilmek için sağlıklı bir şehir nasıl kurabiliriz. Onun mücadelesi verilmeli” diye kaydetti.

           

Zamanın ruhuna uygun mekanların oluşturulabilmesi için çalışma yapılmasını gerektiğini belirten Abdulvahap Yılmaz, “ Eski geleneklerimizi, adetlerimizi, kendi çocukluğumuzda yaşadığımız sokakları nasıl oluşturacağımız anında ruhuna uygun  olarak dijital çağa uygun çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bunu yapacak potansiyelimiz var. böyle arkadaşlarımız, üniversitemiz var, mevcut belediye başkanımız genç, dinamik ben bu tür şeyleri başaracağına inanıyorum. İstikamet böyle olmalı bu konuda da bize Ankara da elimizi düşen ne varsa, elimizden gelen  her şeyi yapacağız” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137