Acı Haberi Alan İl Yöneticileri Hastaneye Koştu

Aralıklarla 4 dönem boyunca Yurtbaşı Belediye Başkanlığı görevini yürüten, 63 yaşındaki Mustafa Ergin, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Acı haberi alan il yöneticileri ise hastaneye koşarak merhum Ergin’in ailesine başsağlığı dileklerini ilettiler.

Acı Haberi Alan İl Yöneticileri Hastaneye Koştu

Yurtbaşı Belediye Başkanı Mustafa Ergin’in vefat haberini alan, İl Protokolü ve bir çok vatandaş Eğitim ve Araştırma hastanesine koştu.

Eğitim ve Araştırma hastanesi önünde; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ Ticaret Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, İlçe ve Belediye Başkanları açıklamalarda bulundular.

VALİ KALDIRIM: “TAKDİR BU KADARMIŞ”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Elazığ’ın önemli bir değeriydi Yurtbaşı Başkanımız Mustafa bey. Halkına hizmet etmiş kendini sevdirmiş bir insan, Allah rahmet eylesin ailesine, çocuklarına sabır versin. AK Parti camiasının, Belediye teşkilatının, Yurtbaşı Beldesi’nin sabır diliyoruz. Takdir bu kadarmış dualar içinde bıraktı bizi. Herkeste iz bıraktı. Herkesi üzüntüye bıraktı. Allah rahmet eylesin. Allah mekanını cennet eylesin” dedi.

MİLLETVEKİLİ SERDAR: “ELAZIĞ’IN BAŞI SAĞ OLSUN”

İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Hepimizin başı sağ olsun. Başta ailesi olmak üzere Yurtbaşı Belediyesi’nin çünkü o Belde’nin de ciddi anlamda destek verdiği, baba diye gördüğü bir belediye başkanımızdı. 4. Dönemini tamamlamış Belediye Başkanımızdı belki 5. Döneme girse de seçim alabilecek, kazanacak bir belediye başkanımızdı. Erken saatlerde Karakoçan programım vardı. 6’da döndüm, bir başka televizyon kanalında yayına girerken kalp krizi geçirdiğini öğrendik hastaneye geldik. Maalesef ambulans aşamasında kalbi durmuş, daha sonra bir takım operasyonlar gerçekleştirdiler. Her şeye rağmen tüm doktorlarımız çaba gösterdi fakat kader çizgisi bu kadarmış. Elazığ’ın başı sağ olsun. Ailesine sabır diliyorum. Üzüntü verici, siyasette yol arkadaşımızdı, harbiydi. İnandığı şeyleri çok açıkça söylerdi. Her şeyi açıkça söylerdi bizim aklımızda hep öyle kalacak Mustafa Bey. Beraber çalıştığım bir arkadaşım idi. Allah rahmet eylesin, Allah mekanın cennet eylesin” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ AÇIKKAPI: “ELAZIĞ’A HİZMET GETİRMEYE ÇALIŞAN BİR İNSANDI”

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, “Başkanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailemize, Elazığ’a yol arkadaşlarımıza sabır diliyorum. Başkanımız geçekten uzun yıllardır Yurtbaşını, Elazığ’ı kendisine dert edinen ve her şeyiyle Yurtbaşına hizmet getirmeye çalışan çok değerli bir insandı. Üzüntümüz sonsuz ambulansa alındığından buradaki tüm müdahalelere Başkanımızla beraber, Mülki amirimiz olarak hepimiz buradaydık. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyoruz yapılması giderken ne varsa müdahale anlamında her şeyi yaptılar. Vakit tamam olmuş Rabbim kendisine rahmet etsini hepimize sabırlar versin.

BAŞKAN YANILMAZ: “GÖNÜL ADAMIYDI”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Esasında kalp krizi geçirdiği anda haberim vardı, haberdar ettiler. Daha önce de yine görüşmüştük kendisiyle. Rahatsızlığı vardı, hatta biraz kendisine dikkat etmesini dile getirdim. Yorucu işlerden uzak dur diye konuşuyorduk. Ama kaderi ilahi. Netice itibariyle vakit, saat gelince bir şey vesile oluyor. Allah imandan mahrum etmesin. Elazığ bugün değerli hem siyaset adamı hem gönül adamını kaybetti. Belediye Başkanı olmakla birlikte gönül adamıydı, sohbet adamıydı, güzel insandı. İnşallah rabbim Peygamberimize dost etsin. Hayırla yad edilecek çok değerli bir belediye başkanımız. Güzel çalışıyordu ilerini koşturuyordu. Bizim aktardıklarımızı takip ediyordu. Değerli bir insandı, değerli bir insanı kaybettik. Allah sabrımızı arttırsın. Rabbim bütün şehir olarak sabrımızı arttırsın. Belediye Başkanımızı inanıyorum ki hepimiz kaybettik. Yaptıklarıyla, iyilikleriyle, güzellikleriyle ahirette karşı karşılıklarını alacaktır. Belediye başkanlığı kimsesizlerin dualarının alındığı bir meslek çünkü.

BAŞKAN GÜRGÖZE: “SÜREKLİ TAKİPÇİSİ OLDUK”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Bizim için ani bir ölüm oldu. Allah tan rahmet, kederli ailesine bai sağlığı diliyorum. Camiamızın başı sağ olsun. Elazığ önemli bir değerini yitirdi. Yurtbaşına 4 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan ve Yurtbaşılıların baba olarak tanıdığı Mustafa Ergin başkanımızı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Acımız büyük biz sadece partili bir belediye başkanımızı kaybetmedik. Aynı zamanda Yurtbaşılı hemşerilerimiz babalarını kaybettiler. Doktorlarımız çok olağan üstü gayret sarf ettiler. Ambulansa alındığı andan itibaren sürekli takipçisi olduk. Sayın Valimiz ve Milletvekillerimizle birlikte. Başta Sağlık İl Müdürümüz Cahit Polat olmak üzere tüm doktorlarımıza teşekkür ediyoruz. Acımız büyük inşallah yarın öğlen namazına müteakip Yurtbaşı’nda Merkez Camiinde cenaze namazını kıldıktan sonra Yurtbaşında toprağa vereceğiz.

BAŞKAN ALAN: “İLİMİZİN İLERİ KANAAT ÖNDERLERİNDEN BİR TANEYDİ”

Elazığ Ticaret Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, “Biz bu ölüm haberini seçimlerimizde aldık, çok ciddi üzüntü yaşadık. Ama maalesef ambulansa alındığında durumu ciddiydi takdir i ilahi böyleymiş. Vakit tamam olmuş. Mustafa beyefendi ilimizin ileri kanaat önderlerinden bir tanesiydi. Çok üzüntülü Yurtbaşımızın Akçakirazımızın başı sağ olsun. Böyle insanlar kolay yetişmiyor. Elazığlılara haklarını helal etmelerini istiyorum Allah güç kuvvet versin.”

BAŞKAN AKMURAT: “ÖLÜMÜ HİSSETMİŞ”

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, “Yaklaşık bundan 40 b45 dakika önce eve gittim. 15 dakika telefonu kenara bıraktım telefon çaldı, Keban belediye başkanımız aradı sosyal medyada gördüm, gerçekten acı haber insanın dili varmıyor. Allah gani gani rahmet eylesin. Gerçekte kendine özgü bir siyasetçi bir kişilikti abimiz. Benim yakın zamanda kendisiyle yol arkadaşlığım oldu 5-6-7 ocak ta Doğu Anadolu Bölgesi Belediye Başkanları toplantısına beraber gitti, 2 gün aynı yerde kaldık Elazığ’a döndük. Az önce Yazıkonak Belediye Başkanıma söyledim. Bazı şeyler anlattı ve demek ki ölümü hissetmiş. Genel bir açıklama ve muhabbet olarak anladım. Ama bu acı haberi aldıktan sonra “ayan oldum” gerçekten de başkanımızın değişik özellikleri olan kendine münhasır bir abimizdi. 4. Dönem başkanlığıydı. Yurtbaşı gibi bir belde, dışarıdaki insanlara açık olan bir beldemiz. Böyle bir belde de 4 dönemi kazanması ve şaibesiz bir şekilde sonuçlandırması her baba yiğit’e nasip olmaz. Burada mahşeri bir kalabalık vardı. Böyle bakınca gururlandım, şereflendim. Bir meslektaşımızın kötü haberini aldığımız zaman herkesin akın akın buraya gelmiş olması, başkanlarını, abilerinin acı haberine ortak olunması beni mutlu etti. Her insanoğlu bu ölümü tadacak ölmemek için doğmamak gerekir.

BAŞKAN AYAZ: “DEĞERLİ BİR İNSANDI”

Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz, “Daha önce bir ameliyat geçirmişti Mustafa Abi. Çok sağlıklıydı çok neşeliydi, keyifliydi, Akşam saatlerinde açıp sorayım edim hep telefon açtığımda bana abi diye hitap ederdi. Sadece bizim değil Yurtbaşının babasıydı. Değerli bir insandı gerçekten kıymetli bir insandı. Ak Partimizin çok kıymetli ailelerinden bir tanesiydi. Sadece belediye başkanı değil ne varsa ağzındaydı kalbinde kötü bir şey yoktu. Kendisine ulaşamayınca belde başkanını aradım böyle bir haber aldı buraya geldik ve kritik bir durumdaydı. İl başkanımız vekillerimiz Valimiz gelmişti. Taktir Allah’ın bugün Mustafa Abimizin vefatını görmek varmış, rabbim mekanını cennet eylesin. Ailesine ve Ak Parti camiamızın başı sağ olsun. Yarın öğle namazına müteakip Yurtbaşı merkez camisinde kılınacaktır. Yurtbaşına defin edilecektir. Yurtbaşında oturulacaktır. Yurtbaşı abisini babasını kaybetti. Ben canı gönülden Allah rahmet eylesin diyorum.

VİDEO

,

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 23:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137