Takvim yaprakları 1963’ün Aralık ayını gösteriyordu… Kanlı Noel olarak tarihe geçen katliam kapsamında Kıbrıs Türklerine karşı silahlı saldırılar başlatılmış, o saldırılar sırasında Tarihe geçen, Elazığ’ı da yakından ilgilendiren yürekleri yakın bir olay yaşanmıştı.

24 Aralık 1963 tarihinde Yavru Vatan Kıbrıs’ta Elazığlı hemşerimiz Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve üç çocuğu, Rumlar tarafından acımasızca katledilmişti.

Rumların kendi sokaklarına girdiğini öğrenen Tabip Binbaşı Nihat İlhan koşarak evine gitmiş ancak; evinin banyo küvetinde eşi Mürüvet İlhan ve çocukları Murat, Kutsi ile Hakan İlhan’ı şehit olarak bulmuştu.

Bu olay o yıllarda bütün Türkiye’yi derin bir yasa boğmuş, Elazığ halkı bu masum evlatlarını toprağa verirken yürekleri dağlayan bu büyük acıyı Nihat İlhan Paşa ile birlikte yaşamış ve kalbine gömmüştü…

Elazığlı hemşerimiz Tabib Binbaşı Nihat İlhan’ın 3 çocuğu ve eşinin şehit edildiği acı olayın ardından tam 56 yıl geçti…

Merhum Nihat İlhan o gün yaşanılanları, Televizyonumuz Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem Özel” programında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile birlikte anlatmıştı.

İLHAN: ELAZIĞ’A 28’İNDE GETİRDİK

Nihat İlhan, “Elazığ’a 28’inde getirdik. Askeri hastanede yıkadık, yaralarından kan akıyordu. Pansuman koyum ellerimle. Ondan sonra getirdik Şehitliğe. Bütün Elazığ halkı Atatürk’ün büstünün oradan kış mevsimiydi, kar yağıyordu, hava çok güzeldi. Ama kar lapa lapa. Ben orada konuşma yaptım, bir Subay konuşma yaptı, Vali Bey konuşma yaptı. Ellerimizin üzerinde eve getirdik” ifadelerini kullandı.

VİDEO

Medya grubumuz olarak haince katledilen Tabib Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve üç çoğuna ve 2016 yılında hayata veda eden Nihat İlhan’a Allah’tan rahmet diliyoruz