AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2018 yılı Bütçe Görüşmelerine katıldı.

Milletvekili Açıkkapı katıldığı toplatıda yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a, Elazığ’a yaptığı yatırımlardan, verdiği desteklerden ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

Ayrıca, Elazığspor'un 23 numaralı formasını da Bakan Bak’a takdim etti.

“Gençler yarınlarımızdır ve en kıymetlilerimizdir”

Milletvekili Açıkkapı, ilk olarak konuşmasında Türk gençliğinin önemine de vurgu yaparak, “Gençliğin ülkesine, bayrağına, vatanına olan sevdası karşısında bizler onlara hangi hizmeti götürsek elbette ki yetersiz kalır. Huzur ve barışın tesisi edildiği bir ülkeyi emanet edeceğimiz gençler yarınlarımızdır ve en kıymetlilerimizdir” dedi.

Açıkkapı, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi gecesinde, millet, bayrak, vatan ve devlet söz konusu olduğunda bütün farklılıklarını bir kenara bırakıp kucaklaşabilen, bütünleşebilen bir gençliğin var olduğunu belirtti.

“Gençlik merkezlerimizin çok ehemmiyetli hizmetler veriyor. Teşekkür Ederiz”

Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerle ilgili özellikle AK Parti hükümeti döneminde çok önemli çalışmalar yaptığını ifade ederek, “Elâzığ ölçeğinde de gerek merkez ilçemizde gerekse ilçelerimizde Bakanlığımızın inşa ettiği ve inşaat aşamasında ve ihale aşamasında olan gençlik merkezlerimizin çok ehemmiyetli hizmetler verdiğini bizzat müşahede ediyor ve Bakanımız nezdinde tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Gençlik merkezi sayısı 2011 yılında sadece 11 iken, 2017 yılı itibarıyla bu sayının 313'e çıkacak olması çok anlamlı ve çok değerlidir. Yine 2011 yılında gençlik merkezleri üye sayısı sadece 8.610 kişi iken 2017 yılında bu üye sayısının 1 milyon 671 bin 584 kişiye çıkmasını da çok önemli ve değerli buluyoruz.

2017 yılı Kasım ayı itibarıyla gençlik merkezlerinde 94.933 kulüp faaliyeti gerçekleştirilmiş olup bu faaliyetlere 1 milyon 704 bin 251 gencimiz katılmış ve ümit ediyoruz ki bu aktivitelere katılan genç sayımız daha da fazla artar” dedi.

“Elazığ Atatürk Stadı'mız çözüme kavuşuyor. Teşekkür ederiz”

Açıkkapı, uzun süredir Elâzığ kamuoyunun haklı bir beklentisinin Allah'ın izniyle çözüme kavuşacağını dile getirerek, “Elazığ Atatürk Stadı'mız yatırım programına alınmış, proje ihalesi yapılmış ve geçtiğimiz ay zemin etüdü yapılmak üzere kuzey kale arkası yıkılmıştır. Şu anda da zemin etüdü çalışması başlamıştır.

Sayın Bakanımıza uygun gördükleri takdirde Bakanlığımızın destek ve katkılarından dolayı soru-cevap bölümünden sonra Elazığspor'un 23 numaralı formasını takdim etmek istiyoruz” diye konuştu.

“Elazığ’a kazandırılan tesisler ve kazandırılacak tesisler için teşekkür ediyorum”

Açıkkapı, tesisleşme anlamında Elazığ'a kazandırılan tesisler için ve bundan sonra da kazandırılacak tesisler için de Bakan Bak’a ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Açıkkapı’dan, Eski Bakan Akif Çağatay Kılıç’a Teşekkür

Ayrıca Açıkkapı, Gençlik ve Spor Eski Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a da teşekkür etti.

Açıkkapı, “Sayın Bakanım, sizden önceki Bakanımız Elâzığ'la ilgili taleplerimize oldukça ilgi, alaka göstermiş ve destek vermişti. Sayın Akif Çağatay Kılıç Bey'e de emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2018 bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.