Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı Kanal Fırat’ta canlı olarak yayınlanan Elif Doğan’ın hazırlayıp sunduğu Akşam Ajansı programında açıklamalarda bulundu.

“TASARIM FAALİYETLERİNİN TEŞVİK EDİLMESİ AMAÇLANIYOR”

Bütçe görüşmeleriyle ilgili konuşan Ak Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı “Şu anda meclisten sizin programınıza katılmış bulunuyorum. Geçtiğimiz hafta başladığımız kanunların devamını şu anda görüşüyoruz. Vergi kanunlarıyla bazı kanun hükmünde değişiklik yapılması kamu tasarısını görüşüyoruz. İnşallah yaklaşık 97 maddelik bir görüşmemiz olacak. Şu an ikinci bölümü görüşüyoruz. İnşallah bu hafta bitmez ise önümüzdeki haftaya bitirmeye çalışacağız inşallah bu konuları ki bu kanunlar ile inşallah bizler gerçekleştirilen yapısal reformlara bir yenisini daha eklemiş olacağız. Yatırımı, üretimi, istihdamı arttırma yönünde bir çalışma bu yaptığımız çalışma ve bu çalışma içerisinde özellikle araştırmaya yönelik, geliştirmeye yönelik yenilikleri yine tasarım faaliyetlerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Ayrıca yine vergiye uyum maliyetlerinin azaltılması amaçlanıyor. Kayıtlı ekonomiye geçişin teşvik edilmesi amacıyla yine hayata geçirilen düzenlemeler ve uygulamaya koyduğumuz mali disiplin ile alınan makroekonomik tedbirler sayesinde ülkemiz gelişmekte olan ülkelerden tabi bu disiplinde bir ayrışma içerisine girmişiz. Bu görüşme ile inşallah bizler yaptığımız üretim ile istihdamı arttıracağız. AR-Ge çalışmalarına yenilik ve tasarım faaliyetlerine bir teşvik getirmiş olacağız. Yine bu hafta görüştüğümüz kanun ile amatör spor kulüplerinin desteklenmesi yönünde bir adım atılmış olacak, vergi tabanını genişletmiş olacağız, eksikleri gidermiş olacağız, iş yapma kolaylığını arttıracağız. Bu ve benzeri birçok konuda inşallah yapmış olduğumuz bu görüşmelerle tabana yayılan ve herkesin hissedebileceği bir iyileştirme olacak bu inşallah” dedi.

“BÖLGEDE TARİH YENİDEN YAZILIYOR”

Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonuna değinen Ejder Açıkkapı, “Öncelikle biz ordumuzla, ülkemizle, devletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Bizi geçmişten bu yana yüzyıllardır birçok devletten ayıran en önemli husus bizim merhametli yüzümüzün bütün dünya tarafından hissediliyor olmasıdır. Biz tarihimiz boyunca hiçbir ülkede istila faaliyetinde bulunmadık. Gittiğimiz her yerde medeniyetimizi götürdük, kültürümüzü götürdük ve orada yaşanan kültürleri de bugüne kadar koruduk ve hiç kimsenin inancına yönelik hiçbir tecavüzde bulunmadık. Dolayısıyla bugün o büyük ülkenin evlatları olarak Afrin’de gerçekten çok önemli işler yapılıyor, destanlar yazılıyor. Adeta Suriye’de bölgede tarih yeniden yazılıyor. Afrin’de bir tek sivilin dahi burnu kanatılmamıştır öyle bir hassasiyetle biz bu operasyonu yürütüyoruz ve inşallah yakın bir zamanda Afrin’e, Afrinliler tekrar geri dönecekler. Kendi yurtlarına, kedi vatanlarına geri dönecekler. Burada ders alması gereken kendisini medeni diye ifade eden birçok ülke var. Onların bunlardan bir ders alması gerekir.  Gerçekten şayet onların ifade ettikleri gibi veya onların geçmişte yaptıkları gibi bir devlet olsaydık Afrin’e bugün 55. Günde belki değil, belki 3 gün içerisinde girmiş olacaktık. Çünkü biz bir tek sivilin burnu kanamasın diye bu harekatı büyük bir titizlikle yürütüyoruz ve bu titizlikle de yürütmekle devam edeceğiz ve inşallah Afrin’de gerekirse Münbiç’de ve gerekirse Fırat’ın doğusunda biz bütün terör örgütlerini PKK, PYD, YGP’yi ve DEAŞ’ı köküyle silip atacağız Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.

“HER SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR SONRAKİ SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLARIZ”

Yeni gerçekleşen Ak Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanlığı seçimleri hakkında da konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, “Yeniden Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığına seçilen Gülersem Hanım’ı tebrik ediyorum. Kendisine ve yönetimine başarılar diliyorum. Biliyorsunuz o gün maalesef Yurtbaşı Belediye Başkanımızı bir gün öncesinde gece kaybetmiştik ve onun üzüntüsüyle biz bu kongremizi gerçekleştirmiştik. Ben Mustafa Başkanımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine, çocuklarına ve Yurtbaşılı kardeşlerime sabırlar diliyorum, Elazığ’a sabırlar diliyorum. Gerçekten özü, sözü bir olan, bildiğini her ortamda ifade edebilen bir başkanımızdı. Ben kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Tabi Ak Parti 16 yıldır girdiği her seçimde başarılı olmanın karşılığını çalışarak alıyor. Bizim liderimiz, genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatçı kişiliği ve bugüne kadar parti içerisinde yapmış olduğu çalışmalar Ak Parti camiasına bir teşkilatçılık ruhu kazandırmıştı. Bende bir teşkilatçı olarak şunu ifade etmek isterim ki bizler her seçimden hemen sonra bir sonraki seçim çalışmalarına başlarız. Yani biz 2019 yılı seçimlerine yeni başlamış bir siyasi hareket değiliz. Biz 26. Dönem 1 Kasım 2015 seçimlerinden itibaren bir sonraki seçimlere hep hazırlanabilen bir partiyiz. Halk oylamasının yine aynı şekilde aynı duyarlılıkla yürütmüştük. İnşallah 2019 yılında geçekleşecek olan mahalli idareler ve belediye seçimleri ile birlikte hem milletvekili seçimleri hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde inşallah teşkilatlarımızla birlikte mahalle teşkilatımızdan mahalle temsilcilerimizden, köy temsilcilerimize varıncaya kadar, ilçe, belde, il teşkilatlarımızla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla inşallah 2019’da da yine Elazığ’da ve Türkiye’de çok önemli başarılara imza atacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.