Açıkkapı: Şubat Ayı Şehadet Ayıdır

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu dönem sözcüsü Muammer Açıkkapı 28 Şubat Post modern darbesi ile ilgili açıklama yaptı.

Açıkkapı: Şubat Ayı Şehadet Ayıdır

28 Şubat Post modern darbesinin 24. yılı dolayısıyla Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu dönem sözcüsü Muammer Açıkkapı açıklama yaptı.

“MAĞDURLARIN YERİNE DARBECİLERİN KONULACAĞI GÜNÜ HASRETLE BEKLİYORUZ”

EL-HAK Platformu Dönem Sözcüsü Muammer Açıkkapı yaptığı açıklamada, “Askeri vesayetin öncülüğünde yargı, bürokrasi, medya ve sermaye bileşenlerinin kirli ittifakıyla gerçekleştirilen, Türkiye tarihinde kara bir leke olan 28 Şubat Post modern darbesinin üzerinden tam 24 yıl geçti. Sivil iktidarı ve inançlı insanları hedef alan 28 Şubat sürecinde, İslami duyarlılık sahibi kişi ve kurumlara sistematik bir zulüm uygulandı. İnanç ve düşünce özgürlüğünü, eğitim hakkını engelleyici düzenleme ve uygulamalarla binlerce dindar insan işinden edildi, okulundan atıldı, işkenceye maruz bırakıldı, hapisle cezalandırıldı. Üniversite giriş sınavında katsayı uygulaması zulmü ile yıllarca İmam hatip lisesi mezunlarının önü kesildi. Bütün bunlar, dini ve dindarları kamusal alandan dışlamak için yapıldı. Müslüman halkımız darbecilere gereken dersi, ilk seçimde 28 Şubat mağduru insanları iktidar yaparak verdi. Ancak üzücü olan geçen 24 yıllık süreye rağmen, hala bazı 28 Şubat mağdurlarının haksız yere cezaevlerinde bulunuyor olmasıdır. Mağdurların yerine darbecilerin konulacağı günü hasretle bekliyoruz”

“SİVİL ANAYASA” KONUSUNU ÖNEMLİ BULUYORUZ”

“Yaşanan süreçler göstermektedir ki toplumsal yaralarımız pansuman çözümlerle iyileşmemektedir. Bu nedenle son dönemde gündeme gelen “Sivil Anayasa” konusunu önemli buluyoruz. İdeolojilerden arındırılmış, milletimizin öz değerleri üzerine inşa edilmiş yeni bir anayasa fikrini destekliyoruz. Milletimizin huzuru ve Türkiye’nin İslam ülkeleri üzerindeki etkinliğinin artması için bu anayasa üzerinde belirleyici norm İslam hukuku olmalıdır. Bu minvalde, Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’ın düşüncelerini destekliyoruz. İstiklal harbinde uğruna nice şehitlerin verildiği değerler, bu şehitlerin kanı üzerine kurulmuş devletin kurucu iradesidir”

“ŞUBAT AYI ŞEHADET AYIDIR”

“Şubat ayı şehadet ayıdır. İslam davası uğruna canlarını feda eden nice yiğit Müslümanın ümmetin kalbine kan pompaladığı bir aydır Şubat ayı. Yüce Rabbimiz’in  “Mü’minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir” buyruğunda belirttiği sözüne sadakat gösteren nice dava önderleri ve âlimlerin şehadet kervanına katıldıkları bir aydır Şubat ayı. Hasan El-Benna’dan İskilipli Atıf Hoca’ya, Metin Yüksel’den Malcolm X’e, Şeyh Şamil’den Abbas Musavi’ye, Hama şehitlerinden El Halil Şehitlerine, birçok sembol ismin Şehadete erdiği ay olduğu içindir ki “Şubat ayı şehadet ayı” olarak bilinmektedir. Yollarını yol biliyor, rahmet ve minnetle anıyoruz”

“ULUSLARARASI PLATFORMLARDA GİRİŞİMLERDE BULUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

“Bugün de yeryüzü Doğu Türkistan’lı mazlum kardeşlerimizin kanlarıyla sulanıyor. Kızıl Çin, bütün dünyanın gözüne baka baka, Müslüman Türk kardeşlerimize, tarihin en vahşi asimilasyon ve soykırımını uyguluyor. Geçen günlerde, Doğu Türkistan’da Çin’in uyguladığı zulmü “soykırım” olarak kabul eden Kanada Parlamentosu kadar bir tavrı TBMM de göstermelidir. Ne var ki Türkiye’de; yapılan bu büyük zulme karşı, Ankara ve İstanbul’da Çin’in elçilik binaları önünde seslerini tüm dünyaya duyurmak isteyen Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin polis engeli ile karşılaştıkları bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu zulme ortak olmaktır. Yetkililerimizi kardeşlerine sahip çıkmaya, Çin’in yaptığı bu soykırıma karşı Uluslararası platformlarda girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz”

“PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ LANETLE KINIYORUZ”

“Kabul yıl dönümü olan İstanbul Sözleşmesi ve ilgili kanunlar hala yuvaları yıkmaya devam ediyor. Meyvelerini Boğaziçi eylemlerinde gördüğümüz, LGBT gibi sapkınlıkların önünü açıcı maddeler içeren bu sözleşme artık iptal edilmeli, ilgili mevzuat kaldırılmalıdır. Son olarak Gara’da, yıllar önce kaçırarak esir tuttukları 13 silahsız insanımızı vahşice katleden PKK terör örgütünü lanetle kınıyoruz.  Bu vahşet ABD’nin maşası olan PKK’nın gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş olmasına rağmen, muhalefetin PKK’yı değil Devlet yetkililerini hedefe koyan bir dille açıklamalar yapması en hafifinden PKK’nın yapmış olduğu kara propagandaya alet olmaktır. Bu vesileyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet ve kederli ailelerine sabırlar diliyoruz. Bu ay içerisinde vefat eden yerleri doldurulamayacak Ülkemizin ve ilimizin önemli iki âlimi Muhammed Emin Saraç ve Hafız Abdullah Nazırlı hocalarımıza da Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Emre
Emre - 3 yıl Önce

Bu açıklamanın bu sitede haber diye sunulması... İskilipli Atıf, şapka karşıtı kitap yazdığı için değil, bu kitapla “halkı isyan ve irticaya teşvik” ettiği için ve Milli Mücadele'de başkanı olduğu Teali İslam Cemiyeti'nin “ihanet bildirilerinden” dolayı, Ceza Kanunu'nun 55. Maddesi gereğince “anayasayı tağyir” suçuyla “vatana ihanetten” asıldı. Bunlar da bu kişiye rahmet diliyorlar. Şu cümleyle bitireyim: Geçtiğimiz günlerde laikliğin Anayasamıza girişinin yıl dönümünü kutladık (5 Şubat 1937). Bir kez daha kutlu olsun!

sezgin
sezgin @Emre - 3 yıl Önce

bir konuda bilginiz yok yalan tarih yazmaya çalışmayın.araştırmamış okumamış saçma sapan konuşuyorsunuz.sıkıştığınız anda da hakarete başlıyorsunuz.istiklal mahkemesi belgelerinde yazıyor.gerçekleri saklayamazsınız.aksini iddia edebiliyor musunuz hayır.ancak hakaret edip haklı olmaya çalışmaktan başka birşey yaptığınız yok

https://www.youtube.com/watch?v=50qndYwicSI

https://www.youtube.com/watch?v=w2htguNzPu4

sezgin
sezgin @Emre - 3 yıl Önce

sözcüden olup olmaması mı önemli senin için? git başka kaynaklardan araştır. "Bir milletin var oluş kalkışması olan Milli Mücadele’ye karşı çıkmıştır İskilipli... Hem de gayet etkin bir şekilde... Milli Mücadele başarılı olmasın diye uğraşmıştır" özetle vatan hainidir ve asılmıştır.

sezgin
sezgin @Emre - 3 yıl Önce

boş beleş sensin.vatan hainini destekleyip "kanı bozuk vatan hainlerinin Allah belasını versin" demek nasıl bir akıl tutulması yaşadığının göstergesi.bana görede vatan hainlerini destekleyenler haindir. şimdi işine bakabilirsin.

Bayram
Bayram @Emre - 3 yıl Önce

Sezgin ne boş beleş insansın sözcü gazetesinden kopyala yapıştır açıklaması nezamamdan beri kimin şehit kimin hain olduğunu öğreneceğiz.bana görede İskilipli hoca hain diyen haindir, şerefsizdir.kanı bozuk vatan hainlerinin Allah belasını versin.

sezgin
sezgin @Emre - 3 yıl Önce

bayram bu durumda seninde vatana ihanet edenlerle ilişiğin mi olmuş oluyor ?? adamın yazdığını okudun mu sen ? adam vatana ihanet eden birini vurgulamış sen kalkmıs adama terörle ilişiğinmi var diye hadsizlik ediyorsun.birader siz kendiniz gibi düşünmeyen herkesi terörle ilişkilendirecek kadar şuursuz musunuz ?

Bayram
Bayram @Emre - 3 yıl Önce

yoksa senin terörle bir ilişiğin mi var Emre?adamlar şehit ve şehadet ayına vurgu yapılmış bunda ne olabilir.ayrıca kimin şehit kimin olmadığını siz nerden biliyorsunuz?Zihniyetiniz bu kadar mıbozuk

SIRADAKİ HABER

banner137