Geçtiğimiz hafta ilçe kongresinde yaptığı konuşmada devlete karşı ayaklanma çağrısı yapan CHP’li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat büyük tepki toplamış, hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Eşkinat'a destek için gittiği Tekirdağ'da yeni bir skandala imza attı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çirkin ifadeler kullandı.

Tezcan’ın kullandığı ifadelere tepkiler gecikmedi, bir tepki de AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’dan geldi.

Milletvekili Açıkkapı, “Tezcan kendisine yakışmayanı yaptı” dedi ve bu söylemleri şiddetle kınadığını söyledi.

“KÜRESEL AKILLARA KÜREK ÇEKMEK DE ANCAK CHP’YE YAKIŞIR”

“Sayın Cumhurbaşkanımız yıllardır bu ülkeye hizmet ediyor. Bu ülke insanının birinci sınıf vatandaş olabilmesi için kadrolarıyla birlikte, yol arkadaşlarıyla birlikte büyük bir mücadele veriyor” diyen Milletvekili Açıkkapı, “Bu ülke içerisinde değil bu ülke insanının dünya üzerinde de hak ettiği yere gelmesinin mücadelesini veriyor. Bizler bu mücadeleyi verirken dışarıda Türkiye’ye karşı kuşatılmaya çalışan, çepeçevre sarılmaya çalışan ve Türkiye’yi farklı mecralara çekmeye çalışan unsurlar varken, bir küresel akıl varken bu küresel akıllara yardımcı olmak ve ya onlara kürek çekmek de ancak CHP’ye yakışır” dedi.

“BU SÖYLEMLERİN KARŞILIKSIZ KALMAYACAĞINI HERKESİN BİLMESİ GEREKİR”

Bu söylemi şiddetle kınadıklarını dile getiren Milletvekili Açıkkapı, “Ne Cumhurbaşkanımız ne de onun yol arkadaşları faşizmi en şiddetli şekilde ret eden bir misyonun temsilcileri olarak bu söylemi asla kabul etmez, kabul edemez. Bu konuda bu söylemlerin karşılıksız kalmayacağını herkesin bilmesi gerekir. Çünkü bunlar basite alınacak söylemler değildir. Bunlar bugün Türkiye’de 80 milyon insanın kardeşliğini ayrıştırmaya yönelik, bu kardeşliği bozmaya yönelik çok tehlikeli sözlerdir. Herkesin konumunu çok iyi bilmesi gerekir. Ona göre de hareket etmesi gerekir. Şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.