Adalet Bakanı Gül, Merhum Ahmet Tevfik Ozan’ın Koğuşunu Gezdi

Anadolu Yayıncılar Derneği’nin hazırladığı Anadolu Soruyor programının Ulucanlar Cezaevinden gerçekleştirdiği programın konuğu olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, televizyonlarımız Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ile birlikte cezaevinde kalan Merhum Ahmet Tevfik Ozan’ın kaldığı ikinci koğuşu gezdi

Adalet Bakanı Gül, Merhum Ahmet Tevfik Ozan’ın Koğuşunu Gezdi

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin nabzını tutan “Anadolu Soruyor” programının canlı yayın konuğu Adalet Bakanı Abdulhamit Gül oldu.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda Bakan Abdülhamit Gül, Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık, Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır ve KON TV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy’un sorularını yanıtladı.

Ulucanlar Cezaevinden gerçekleştirilen programın ardından Bakan Abdulhamit Gül, Televizyonlarımız Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ile birlikte Cezaevini gezdi.

Bakan Gül ve Genel Yayın Yönetmenimiz Akbıyık, ziyarette Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi, Türk Edebiyatı Şairi Merhum Dr. Ahmet Tevfik Ozan’ın kaldığı koşuğu da gezdi.

15 Ocak 2021 evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Elazığ’ın sevilen ismi Ahmet Tevfik Ozan, 1974 yılında Öğrenci Derneği Başkanı iken öğrenci olayları ve basın davaları nedeniyle tutuklandı. Ankara Ulucanlar, Kırşehir ve Niğde cezaevlerinde tutuklu kalarak 1978 yılında serbest bırakıldı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra yeniden tutuklandı, 1981 yılında Mamak Askeri Cezaevinde kısa bir süre tutuklu kaldı.

Ulucanlar Cezaevinde birçok yazar, sanatçı ve gazeteci ile birlikte kalan Ozan, cezaevinde Taş Medrese şiirini kaleme almıştı.

Ulucanlar Cezaevini gezen Adalet Bakanı Gül, Merhum Ozan’ın cezaevine bağışladığı kişisel not defteri ve kalemini inceledi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
gagko
gagko - 3 yıl Önce

parlat babam parlat

SIRADAKİ HABER

banner137