MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban seçim çalışmalarını değerlendirdi.

ÇOBAN: DAHA ÇOK İNSANLARIN KALABALIK OLDUĞU YERLERİ TERCİH ETTİK

Yaklaşık 3 aydır yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdüren MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “Bugün ki seçim gezilerimiz artık son günlerin ayak sesleriydi. Daha çok insanların kalabalık olduğu yerleri tercih ettik. Ve son rötuşları yaptık. İşin doğrusu 9 yıllık bir yoldan geliyoruz. Bu son bir iki gün önemlidir. Fakat 9 yıl düşünüldüğünde saniyeler gibidir. İnşallah vatandaşımız doğru karar verecek. Biz dilimizin döndüğünce kendimizi ifade etmeye çalıştık. Kendimizi anlatmaya çalıştık, buna bazen istihdam dedik, bazen sıcak yuva dedik, bazen aş dedik, bazen Torku modeliyle bir ön açmaya çalıştık. Dedim ki ben; bir özel eleştirim olursa Şeker Fabrikasına talibim dedim. Bunu da söylerken geçmiş deneyimlerimize dayalı olarak söyledik çünkü şehir de geçmişte Ferro Krom özelleştirildiğinde herkes tam siper olmuştu, herkes susmuştu.  Ve Ferro Krom bir başkasına verildiğinde Elazığ çocukları ona gitmiş müracaat etmişti ama arkalarında hiç kimseyi bulamamışlardı. O günün ne yöneticilerini, ne siyasetçilerini ne de sivil toplum örgütleri bizim o hemşerilerimizin yanında değildi. Bugün Allah bize nasip ederse, Allah şanlı bir zaferle yardım ettiğinde 1 Nisan’dan sonra Elazığ belediyesi geri kalan özelleştirmelerin hiç birine müsaade etmeyecek, hepsine talip olacak. Hepsine talibiz, ilki de Şeker Fabrikasıdır. Çünkü aynı şekilde geçmiş dönemde et, balık kurumunun özleştirilmesine de sessiz kalınmıştır. Biz olsaydık sessiz kalmazdık, bir gün bizim çocuklarımız yargılayacaklar, Şeker Fabrikası satıldığında neden sustunuz? Diyecekler. Bunu üzerinden bize siyaset yapanlar, inşallah onlarla el birliği halinde beraber bu işe saldıracağız ve Torku modeli gibi biz doğudan yükselen bir model yapacağız, kendi ayağı üzerinde duran, şeker fabrikası daha çok şeker pancarı üreticilerini destekleyen, tarıma destek veren ve aldığı güç ile de Allah nasip ederse kendi ürünlerini oluşturabilecek bir sistem hazırlıyor. Onun için milletimize bazen bunu anlattık, bazen kadınlar ilgili durumumuzu anlattık dedik ki; Kadınlar, Sanayi sitesi el emeği göz nuru, kadınlar sanayi sitesi şunu yapacak,  Bunu yapacak, Kooperatifçilik dedik, Kooperatifçiliği Türkiye’de ilk biz filizlendirdik, hiç kimse kooperatifçiliği bilmiyordu? Şimdi son 20 gündür Türkiye de artık belediyeler kooperatifçiliği konuşur oldular” dedi.

ÇOBAN: 1 NİSAN'DAN SONRA YENİ BELEDİYECİLİK GELİYOR

"Bize inanlar ve güvenenler mahcup olmayacak" diyen Aday Çoban, “20 bin istihdam dediğimizde de herkes şaşkındı ama şimdi Türkiye’nin her yerinde artık Belediye Başkan Adayları hem de bizim 10 katımız, işte örneğin İstanbul Büyük Şehir Belediyesi 500 bin kişi işe alacam diyor. Ankara 250 bin kişi diyor. İstanbul’un millet ittifakı adayı Sayın İmamoğlu 150 bin kişiyi işe alacam diyor. Adana Hüseyin Sözlü, 250 bin kişiyi işe alacam diyor. Artık sistem böyle olmak zorunda çünkü 1 Nisan’dan sonra yeni bir belediyecilik geliyor, hep söyledim yine son kez söylemekte fayda var; Artık belediyeler iki şey yapamayacaklar, adam asamayacaklar, para basamayacaklar. Onun haricinde yetkileri oldukça fazla ve bende hemşerilerimizden destek istedim dedim ki verin desteği bana ben yetkilerimi sizin adınıza sonuna kadar kullanayım. Yetki genişliği de kullanayım çünkü artık bu çıkışı doğru yapamazsak kaldırım belediyeciliğini düzgün kullanamayan bizim yöneticilerimiz bugün patinaj yapmakta. Biz o gün doğru kullansaydık örneğin Maraş gibi, Antep gibi, Kayseri gibi doğru kullanan iller arasında olsaydık, bugün farklı şeyler konuşuyor olacaktık" ifadelerini kullandı. 

ÇOBAN: BİZİM GİBİ KADROLARI HAZIR BAŞKA BİR ŞEHİR YOK

Üretken belediyeciliğe dikkat çeken MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, "Eğer o dönemi doğru kullanamadık, şimdi ki dönemi de doğru kullanamazsak, iyi bir çıkış yapıp şehri bir adım ileri taşıyamazsak, bizim çocuklarımız bir kez daha hesap soracaklar biz açık ve çıplak bir şekilde söylüyoruz; Bu yetkilerimizi kullanabiliriz, bu yetkilerinin farkında olmayan insanlar değil yetkilerini kullanmak adım bile atamayacaklar. Bu işi anlayana kadar kavrayana kadar tam 4 aydır, üretken belediyecilik diyorum, üretin diyorum, istihdam diyorum. İş diyorum hala siyaset kurumuna bunu anlatabilmiş değiliz, vatandaş anladı, vatandaş bizi anlıyor. İşsizi anlıyor, aşsızı anlıyor, sıcak yuvası olmayanı, bizi anlıyorlar ama kaldırım belediyeciliğini şiar edilmiş, ondan başka dünyası olmayan siyaset kurumu artık kabuğunu kırmak zorundadır. Ve inşallah kabuğunu Milliyetçi Hareket Partisi kıracaktır. Biz artık doğuda yükselen bir sese olmak istiyoruz, batıya bir model olmak istiyoruz ve buna hazırız. bizim gibi kadroları hazır başka bir şehir henüz yok onun için bu avantajı doğru bir biçimde şehrimiz adına kullanmalıyız. Bizim söylemek istediklerimizin altı tamamen doludur. Ve Allah nasip ederse belediye başkanının makamı da, odası da belediyede 24 saat açık olacak, insanlar rahatlıkla gelecekler, teşekkür edenler teşekkürünü, şikayet edenler şikayetlerini bildirecekler. Hep beraber el ele bu şehirde dolaşacağız hep bize sordular; dediler hocam seçilince değişir misin, yine içimizde olacak mısın, Yine gelecek misin bende hep bir fıkrayla cevap vermiştim öylede kapatalım onlara dedim ki; postacıya sormuşlar izin gününde ne yapıyorsun o da şehri turluyorum demiş. Ne yapsın postacı alışmış şehri turluyor bizde 9 senedir bu şehrin içerisindeyiz bizde de bu şehir alışkanlık yaptı hemşerilerimizin yanından bir an için olsun ayrılmayız” dedi.