ADAYLAR İÇERİDE AİLELERİ DIŞARIDA TER DÖKTÜ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı yaşanıyor. Sınav sırasında adaylar içeride aileleri dışarıda ter döktü.

ADAYLAR İÇERİDE AİLELERİ DIŞARIDA TER DÖKTÜ

VELİLER KUR’AN-I KERİM OKUYARAK DUA ETTİ
Elazığ’da YKS'ye girecek adaylar saat 10.15'de başlayan sınav için saatler öncesinde okulların önüne geldi.

Aileleriyle birlikte sınav okullara gelen adaylar, binalarda detaylı üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı.

Saat 10.00'da okullarda kapılar kapatıldı.

Bazı adaylar ise son anda okullara girebildi. Sınav saatinin başlamasıyla birlikte öğrenciler sınav salonlarında, aileleri ise dışarıda ter döktü.

Dışarıda çocuklarını bekleyen bazı veliler Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti. 

“EN BÜYÜK HAYALİM”
Bu yıl gireceği sınav için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Demet Erdoğan, "Bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnşallah herkes emeklerinin karşılığını alır. Ben edebiyat istiyorum. En büyük hayalim, inşallah başarırım” dedi.

 “HERKESİN EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMASI DİLİYORUZ”
Sınava çalışıp emek verdiğini dile getiren Ömer Dağkılıç ise, "İnşallah emeğimizin karşılığını alırız. Herkesin emeğinin karşılığını alması dileğiyle hakkımızdan hayırlısı olsun iyi yerler gelir inşallah. Emeğimizin karşılığını alırız. Sınavdan beklentim yüksek, çalıştığım için emeğimin karşılığını alabileceğimi düşünüyorum. İyi bir mühendislik gelirse iyi olur. İyi bir gelecek düşünüyorum" diye konuştu. 

“BU BİR ÖLÜM DEĞİL”
Sınava kızının girdiğini belirten veli Sebahat Bağıran'da, "Heyecanlı değiliz. Bizim 3'üncü senemiz. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Velilerden tek dileğim çocuklarına fazla baskı yapmasınlar, bu bir ölüm değil. Sonuçta bu sene olmadı seneye olursa iyi olur. Zaten biz onlar için çalışıp çaba veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137