AK Parti Maden Belediye Başkan Aday adayı Feti Ahmet Usal, Orhan Yavuz ile birkaç belediye ve il genel meclis üyesi aday adayı başvurularını geri çektiler.

AK Parti İlçe teşkilatında bir araya gelen aday adayları istifa gerekçelerini açıkladılar.

USAL: TÜM KAMUOYUNA CUMHURBAŞKANIMIZ BU MESAJI VERMİŞTİR

Maden Belediye Başkan Aday Adayı Feti Ahmet Usal, “Kriter olarak halkın sesine kulak vereceğini yapılan anket sonuçlarına bakılacağını, yapılan kamuoyu yoklaması sonuçlarına bakacağını Genel Merkezden aşağıya, tabana doğru değil, tabandan Genel Merkeze yukarı doğru giden halkın sesine göre yani halkın istediği doğrultuda aday belirleneceği net olarak mesaj vermiştir. Tüm kamuoyuna Cumhurbaşkanımız bu mesajı vermiştir. Dolayısıyla Belediye Başkan adayı belirlenirken kamuoyuna, anketlere ve halkın istediğine bakılmayacağı kanaati tarafımca oluştuğumdan dolayı 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olana mahalli idareler genel seçimlerinde yapmış olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi Maden Belediye Başkan aday adaylığımı müracaatımı geri çekiyorum. Almış aldığım bu kararımı bu kamuoyuna ve tüm madenli hemşerilerimle paylaşıyorum. Tüm Madenli hemşerilerime ve tüm kamuoyuna saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

YAVUZ: MÜRACAATIMI GÖRDÜĞÜM GEREK ÜZERİNE GERİ ÇEKİYORUM

Maden Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Yavuz da, “İlçemize, bitmiş olan bitirilmek istenen ilçemizi, bitirmeme adına yeniden şahlandırma adına Maden’in geleceğini belirli bir yerlere taşıma adına tekrar aday adayı olduk. Ancak bu süreç içerisinde gördüğümüz ve şahit olduğumuz gerek Cumhurbaşkanımızın ifadeleri, gerek parti sözcülerimizin ifadelilerinin kale alınmadığı, birileri tarafından yukarıdan Maden’in belediye başkan adayının kendi kişisel düşünceleri doğrultusunda belirlendiği, halkın iradesine saygı duyulmadığı, halk bu da ilgililerle görüşme talebinde bulunduğu zaman biz eğer şu kişi için geliyorsanız kesinlikle sizi kabul etmeyeceğim dediklerini; dolayısıyla orada yaşayan halkın, Maden’in geleceği hakkında bir söz hakkının tanınmadığı, onlara söz hakkı verilmediği, biz istediğimiz adayı orada aday yapacağız. Bu anlayış üzerine, gördüğümüz lüzum üzerine bu şekildeki aday tespitinin Maden için, Maden’de AK Partiyi zafere kavuşturmayacağını, Maden’de seçimi AK Parti’ye kaybettireceğini Maden’de AK Parti’nin seçimi kaybetmesi demek, Maden ilçesinin tamamen bitmesi anlamına geldiğin, bizimde bu kaybedilecek, yapılan olan bu yanlışın bir parçası olmama adına dün sizlerle yaptığımız istişareler sonucunda bu yanlışın bir parçası olmama adına 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Maden belediye başkanlığı aday adaylığına yapmış olduğum müracaatını gördüğüm gerek üzerine geri çekiyorum” şeklinde konuştu.

ÖZEK: HİÇBİR YERE KARIŞMADAN ADAYLIĞIMI GERİ ÇEKİYORUM

İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı Hacı Necati Özek de, “31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti İl Genel Meclis üyesi aday adaylığına müracaat ettim. Gördüğüm lüzum üzerine hiçbir yere karışmadan adaylığımı geri çekiyorum” dedi.

KAYGUSUZ: BUGÜNE KADAR HİÇ KİMSEYE YALAKALIK YAPMADIK

İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı Haydar Kaygusuz, “2 gün piyasadan kaybolanlar, o gece meydanda olmayanlar maalesef ertesi gün darbenin bertaraf olduğunu duyunca gelip en ön saflarda durdular. Yani demem o ki; Allah’ın izniyle biz hiç bugüne kadar hiç kimseye yalakalık yapmadık. Makam, mevki peşinde değiliz. Ben geçmişte çok ciddi bir hata yaptım. O yüzden haklarınızı helal etmek istiyorum. Şöyle yaptım; iyi niyetle bu memlekette bölgeciliği kaldırma adına belediyeyi riske atarak il genel meclis üyeliği listesini merkezden vermedim. Dışarıdan verdim. Bundan dolayı benim hatamdan dolayı bu arkadaşlarım da hata yaptılar ve seçimi kaybetmeye sebep oldu. O nedenle bunun önüne bir engel olmama adına kendi irademle İl Genel Meclis Üyeliği aday adaylığımı geri çekiyorum” ifadelerine yer verdi.

ÇİÇEN: ADAY ADAYLIĞIMI GERİ ÇEKİYORUM

Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Hamit Çiçen, “Belediye Meclis üyeliği aday adaylığımı geri çekiyorum. Partimle devam ediyorum” diye konuştu.

TAŞDAN: ADAY ADAYLIĞIMI GERİ ÇEKİYORUM

Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Kazım Taşdan, “Gördüğüm lüzum üzerine belediye meclis üyeliği aday adaylığımı geri çekiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DEMİR: GÖREVLERİNDEN GERİ ÇEKİLMELERİ KENDİ TAKDİRLERİDİR

Aday adaylarının başvurularını geri çekmesi ile ilgili açıklama yapan Maden İlçe Başkanlığına atanan Mahmut Demir, “Ben değerli arkadaşlarımın partimizden istifa etmemesinden yanaydım. Görevlerinden geri çekilmeleri kendi takdirleridir. Maden AK Parti Madenlilerindir. Sizden ricam partinize sahip çıkın. Çıkıyorsunuz buna zerre kadar şüphem yok. Bende kanımın son damlasına kadar hepinizin yanındayım. Kırgınlıklar olmadan küskünlükler olmadan yerel seçimden alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz. Takdir sizlerindir, takdir kamuoyunundur” şeklinde konuştu.