Elazığ’da 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından konutların yapımı devam ederken biten konutlarında kuralarda hak sahiplerine teslim edilmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Hicret, Gümüşkavak, Çatalçeşme Mahalleleri, Akçakiraz Beldesi, Yazıkonak Beldesi’nde yapımı tamamlanan konutların kurası bugün noter huzurunda çekildi.

Elazığ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, hak sahibi olan vatandaşların çekilen kura sonuçlarına müdürlüğün internet adresinden ulaşabileceklerini bildirdi.

AFAD’tan konu ile ilgili yapılan açıklamada, “24.01.2020 tarihlerinde meydana gelen deprem afeti nedeniyle Elâzığ Merkez;

Hicret Mahallesinde yapılan 180 konuttan 145 konutun,

Gümüşkavak Mahallesinde kalan 79 konuttan 76 konutun,

05.03.2021 tarihinde çekilen kurada kendilerine Karşıyaka mahallesinden 2+1 konut çıkan ve daha sonra m² küçük olması nedeniyle tekrar kuraya girmek için

müracaatta bulunan 75 afetzede için Çatalçeşme 1. Etaptan 75 konutun,

Akçakiraz Beldesinden kalan 3 konutun,

Yazıkonak beldesinde kalan 77 konutun,

Yazıkonak Beldesinde kalan 3 işyerinin,

Kuraları 02.06.2021 tarihinde noter huzurunda çekilmiş olup kura sonuçları Elazığ Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün https://elazig.afad.gov.tr internet adresinden ve sosyal medya hesaplarından ilan edilecektir” ifadelerine yer verildi.