AFAD İl Müdürlüğü 164 Konut İçin Kura Çekimi Yapıldı

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Maden ve Kovancılar İlçelerinde, Akçakiraz, Yurtbaşı, Yazıkonak Beldelerinde ve Şeyhhacı köyünde yer seçimi yapılan ve hak sahibi olan vatandaşlar için kura çekimi yapıldı.. Kura çekimi Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarından canlı olarak yayınlandı.

AFAD İl Müdürlüğü 164 Konut İçin Kura Çekimi Yapıldı

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü depremin ardından yapımına başlanılan deprem konutlarının kuralarını çekmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Elazığ’ın Akçakiraz, Yurtbaşı, Yazıkonak Beldelerinde, Maden ve Kovancılar İlçelerinde ve Şeyhhacı köyünde rezerv alanlarda yer seçimi yapılan 164 konut için kura çekimi gerçekleştirildi.

AFAD tarafından yapılan kura çekimi; AFAD İl Müdürlüğü binasında yapılırken, kuraya 164 hak sahibi vatandaş ve 178 konut dahil edildi.

Kura çekimi Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarından canlı olarak yayınlandı.

TORAMAN: ELAZIĞ’DA 19 BİN 183 KONUTUN ŞU AN İTİBARİYLE KURASI ÇEKİLMİŞ

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Kurası çekilen konutların yüzde 90’un üzerinde anahtarlarını teslim etmiş bulunuyoruz. Elazığ il merkezinde kura çekme oranımız daha ükysek. Yüzde 97’deyiz. En son kalan 483 vatandaşımız için de çalışmaya devam ediyoruz. Onlar için de bir açıklama yapacağız. Deprem sonrası il merkezinde hak sahibi vatandaşlarımızın yüzde 97’si, kent genelinde ise yüzde 80 vatandaşlarımız evlerine kavuşmuş. Elazığ’da 19 bin 183 konutun şu an itibariyle kurası çekilmiş” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2022, 10:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137