Depremin merkez üssü Kavaktepe köyünde açıklamalarda bulunan AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, depremin ilk anından itibaren sahada olduklarını ifade etti.

PIHTILI: DEPREMİN İLK ANINDAN İTİBAREN SAHADAYDIK

İl Müdürü Pıhtılı, “İlimize ve ülkemize öncelikle geçmiş olsun. Dün 4.1 büyüklüğünde merkezi yine Kavaktepe olan bir deprem meydana gelmişti. Akabinde de bugün 09.30 sıralarında 5.3 büyüklüğünde yine merkez üssü Kavaktepe olan 16 kilometre derinliğinde bir deprem meydana geldi. Depremin ilk anından itibaren sahadaydık. 4 tane öncü ekibim ve 20’ye yakın arama kurtarma ekibimiz, emniyet ve jandarmamızın ekipleriyle birlikte ilimizin tamamı taranmaya başlandı. Hamt olsun yıkılan veya enkaz altında kalan hiçbir vatandaşımız yok. Sadece depremin korkusuyla kaçarken ayağını falan inciten, yaralanan veya korkuyla bayılan 40’a yakın vatandaşımız var. Çevre ve Şehircilik hasar tespit ekipleri gelen ihbarları değerlendirerek şu anda binalarla ilgili bir değerlendirme yapıyor. Barınma ihtiyacı olan, binasıyla ilgili sıkıntısının olduğunu düşünen ve tehlikede olduğunu düşünen vatandaşlarımızla da ilgili tedvirleri aldık. Konteynır kentlerimizde alanlarımız var. Sosyal tesislerimiz de yine vatandaşlarımızı misafir edebiliriz bu süre içerisinde. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Her ihtimale karşı Diyarbakır birlik müdürlüğümüzden de kurtarma ekibimiz bölgeye geldi. Hamt olsun müdahaleyi gerektirecek, kurtarma ekiplerinin müdahalesini gerektirecek olumsuz bir durum yok” ifadelerini kullandı.

PIHTILI: BİNALARINI TEDBİREN BOŞALTMALARINI GEREKİYOR

Depremler ilimizin bir gerçeği diyen AFAD il Müdürü Pıhtılı, “Afetler ülkemizin bir gerçeği. Afetler özellikle ülkemizin bir gerçeği. Ülkemizin en büyük gerçeklerinden bir tanesi ve ilimizin en büyük gerçeği. Vatandaşlarımız depremin ilk anından kaçmak yerine çök-kapan-tutun dediğimiz sağlam bir eşyanın, evinin bulunduğu bir yerde küçük bir alanda sağlam bir eşyanın sarsıntıyı geçinceye kadar çök-kapan-tutunla kendilerini koruma altına almaları, sarsıntının akabinde hemen hızlı bir şekilde koşmadan herhangi bir yerden atlamadan hızlı bir şekilde binalarını boşaltarak açık alanlarında ikinci bir artçı sarsıntıda veya binayla ilgili bir sıkıntı olmadan binalarını tedbiren boşaltmalarını gerekiyor” şeklinde konuştu.