AFAD Kötü Günler İçin Görev Başında

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevine atanan Osman Pıhtılı, en riskli alanlarda görev yaparak 7 gün 24 saat görev başında olduklarını söyledi.

AFAD Kötü Günler İçin Görev Başında

Doğal afet, kaza, yangın. Akıllara ilk gelen AFAD ekipleri.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevine yeni atanan Osman Pıhtılı, AFAD’ın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

“HER AN GÖREVE HAZIRIZ”

Osman Pıhtılı, “AFAD olarak biz Elazığ’da 700 bin tane insana hizmet etmek için varız. Ancak 700 bin tane insana hizmet ederken 80 milyon insanında hakkını korumak için buradayız. Bir kamu görevini idame ettirmek için buradayız. Rabbim bize iş düşürmesin, çünkü bize iş düşerse insanların en zayıf, en candan acıdığı, yaralandığı, canlarını kaybettiği zayıf noktasında görev yapıyoruz. Afetlerde, kazalarda, toplumsal olaylarda en riskli alanlarda görev yapıyoruz. 24 saat biz her an göreve hazırız. Gecenin bir yarısı biz ekiplerimizle birlikte gerek operasyon bölgesinde, gerek afet bölgesinde hazır olacak şekilde bir planlama yapmışız. Bu nedenle de AFAD olarak Türkiye genelinde biz koordinatör konumundayız. Bütün bahsettiğim doğal afetler, teknolojik afetler olsun, yangınlar olsun toplumsal olaylar olsun, sivil toplum olsun. 15 Temmuz gibi biz her an göreve hazırız” ifadelerini kullandı.

“OKULLARDA CİDDİ BİR EĞİTİM SEFERBERLİĞİ YAPIYORUZ”

AFAD olarak güzel projelerinin olduğunu ifade eden Osman Pıhtılı, “Zaten şu anda çok şükür mevcut bir afet olayımız yok. Biz afetlerin dışında da öncesinde bir hazırlık aşaması yapıyoruz. “Türkiye afet müdahale planı” dediğimiz tüm Türkiye’de birlikte olan bir afet müdahale planı çerçevesinde Elazığ’la ilgili afet müdahale planımız yapıldı. Herhangi bir muhtelif afet olduğu durumda kim ne görev alacak? Kimin görevi ney? Nereye nasıl bir yardım götürülecek? Nasıl bir yardım götürülecek? Bununla ilgili hazırlıklar yapılıyor. Aynı zamanda bizim için en önemli şeylerden bir tanesi de insanların bilinçlendirilmesi gerekiyor. Doğal afetler hayatımızın bir gerçeği. Ülkemizin bulunduğu konjektörde, bulunduğu yapıda özellikle biz deprem afetine çok maruz olan bir ülkeyiz ve ilimiz olarak da deprem afetini çok sık yaşayacak yerlerden birisindeyiz. Bize aslında zarar veren insanların ölümüne, yaralanmasına, can ve mal kaybetmesine neden olan doğal afetlerden çok bizim ihmalimiz, insanların ihmali. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. En başta yaptığımız çalışmada eğitim. Biz özellikle eğitime çok önem veriyoruz. Şu andaki gençlik bu nesil bu ülkeyi bir süre sonra bizlerin teslim edeceği, bizden sonra görev alacak bu ülkede hizmet edecek gençlere çocuk yaştan itibaren biz temel afet bilinciz eğitimi veriyoruz. Yapacağı konutu, alacağı iş yerini veya alacağı konutun nasıl yapılması gerekiyor? Mühendis olacak, iş adamı olacak, belki demir ustası olacak. Bir “X,Y”’nin belli aralıklarla bağlanması gerektiğinin bilincinin oluşması gerekir. Bugün yorgunum 20-25 santimetre aralıkla değil de 50 santimetre aralıkla atayım demeyecek artık. Çocuk o bilinci alacak. Evet ben eksik şunu yaparsam bu bina yıkılır, bu bina yıkılırsa da buranın altında kalan insanların vebali huzuru mahşerde bana sorulur. Bu bilinci vermek için okullarda ciddi bir eğitim seferberliği yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 21:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137