Afet Müdahale Planı Değerlendirme Toplantısı

Zorluoğlu, “Bugün artık Türkiye ve ilimiz, önceki dönemlere göre afetlere çok daha hazır bir durumdadır.”

Afet Müdahale Planı Değerlendirme Toplantısı

Elazığ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Koordinasyon Kurulu, afet müdahale planı değerlendirme toplantısı düzenledi.

AFAD Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya 8. Kolordu Komutanlığı’ndan Piyade Albay Mehmet Cihanoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hakif Çerçi ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantıda, yürürlüğe giren Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Elazığ’da yapılacaklar görüşüldü.

Türkiye’nin özellikle de Elazığ’ın deprem bakımından hassas bir il durumunda olduğunu ifade eden Vali Murat Zorluoğlu,” Elazığ ili bir bölümü birinci derece bir bölümü de ikinci derece deprem bölgesi içinde yer alıyor. Geçmişte gerek ilimizde gerek ülkemizde deprem ile ilgili ne yazık ki çok acı hatıralarımız var. 1999 Marmara depremi acıları hala canlı olarak hafızalarımızda yer alıyor. Özellikle Marmara depreminden sonra afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında alınacak tedbirler, görevli kurumların birbirleriyle koordinasyonu konusunda çok önemli adımlar atılarak önemli mevzuat değişiklikleri yapıldı. AFAD kuruluşundan itibaren afet ile ilgili başta mevzuat değişiklikleri olmak üzere gerçekten çok önemli çalışmalar yaparak, yatırımlar gerçekleştirdi. Bugün artık Türkiye ve ilimiz, önceki dönemlere göre afetlere çok daha hazır bir durumdadır. Elazığ İl Afet Müdahale Planı, Mayıs 2015 tarihinde Valilik tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Ancak zaman içerisinde bu gibi planların güncellenerek meydana gelen değişikliklere göre revize edilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede biz bugün kurumların görüşlerini de alarak revize edilmiş taslak Elazığ İl Afet Müdahale Planını burada görüşüyoruz” diye konuştu.

Her hangi bir afet olayının olmamasını temenni eden Vali Zorluoğlu, kendilerine düşen vazifenin afet olacakmış gibi herkesin hazır olması, olası afetlerin zararlarını en aza indirecek tedbirlerin alınıp uygulanmaya koyulması olduğunu söyledi.

Elazığ AFAD Müdürü Hakif Çerçi’nin bedava bonus sunumdan ardından kurumların plan ve görüşleri alınarak toplantının gündemdeki maddeleri karara bağlandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 16:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137