Yürekler gönüller bir, amaç güvenlik güçlerinin yanında olabilmek, destek olabilmek.

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Afrin’deki Mehmetçiklerimiz için yardım kampanyası düzenliyor.

“ELAZIĞ’DAN ÇOK CİDDİ YARDIMLAR GİDECEK”

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerini güçlendirmek adına kampanyayı başlattıklarını söyleyerek “ Kendi teşkilatlarımız olarak bu gün de yardım kampanyasını başlatacağız. Aramızda şehit yakınlarımız ile birlikte sivil toplum kuruluşlarımızın başkanları ile birlikte bu gün bu standı vereceğiz. Umuyoruz ki bu vakfımıza Türk Silahlı Kuvvetlerini kalkındırma adına Elazığ’dan çok ciddi yardımlar gidecek. Milli silahlarımız gelişecek dünyada Türk’ün gücünü silahlarımız ile de göstereceğiz” ifadelerini kulandı. 

“BİZLERİN KENDİLERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUKLARINI GÖRÜP BİR ŞEYLER YAPTIĞIMIZA  GÖRMELERİ LAZIM”

“Amacımız Çanakkale ruhunu yakalamak” diyen Avukat Aziz Dinç ise Mehmetçiklerimizin yanında olduklarını hissettirmek istediklerini belirterek “ Bu ülke için hepimiz kurtuluş savaşında ki ruhu yakalayıp bir mücadele yapmak. İkinci olacakta şuan da sınır ötesinde buluna ve bizim canları ortaya koyan Mehmetçik kardeşlerimizin oradan baktıkları vakit bizlerin kendileri için çok önemli olduklarını görüp bir şeyler yaptığımıza  görmeleri lazım. Bu bizim 81 milyon insan arasında bir birliktelik taşıyacağı gibi bizlere inanmış olan tüm ülkelerde ki Müslüman kardeşlerimizin de bir saf tutmasını sağlayacaktır” diye kaydetti. 

Şehit Piyade Komando Uzman Çavuş Mehmet Kaya Çelik’in Eşi Serpil Çelik ve Şehit Polis Özel Harekat Coşkun Özcan’ın Kardeşi Bünyamin Özcan da kampanyadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

“DEVLETİMİZ ÇOK GÜÇLÜ BUNA İHTİYACI YOK BUNDAN EMİNİZ”

İl Afet Acil Durum Müdürü Osman Pığtılı da “gönlümüzün Mehmetçiklerimizin yanında olduğunu belirtmek için kampanya başlattık” ifadelerini kullanarak “ Sembolik de olsa bir yardım kampanası başlattık. Devletimiz çok güçlü buna ihtiyacı yok bundan eminiz. Sadece oradaki güvenlik güçlerimize bir motivasyon sağlasın diye böyle bir kampanya başlattık” şeklinde konuştu.

Enerji Verimliliğini Arttırma Dernek Başkanı Ahmet Saraç, manevi destekleriyle güvenlik güçlerimizin yanında olduklarının altını çizerek “ Bizde STK’lar olarak bunların içindeyiz. Bizde onların yanında olmak istiyoruz. Afrine gitmek istiyor. Bir çoğu ne gönderirim diye düşünüyor. Biz bunu gördük tabi dedik ki en azından bir manevi destek olalım. Türk silahlı kuvvetleri güçlendirme vakfına bir yardım kampanyası başlatarak bir manevi destek olalım” diye konuştu.

“KENDİ SINIRLARIMIZIN GÜVENLİĞİ. İÇİN BİR MÜCADELE VERİYORUZ”

Elazığ  Eski Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yardıma ihtiyacı yok ancak bu kampanya tarafımızın belli olması açısından önemli” diyerek “ Eskinden yedi düveldi şimdi kaç düvel olduğunu bilmiyoruz. Bütün emperyalist uşaklarına karşı bir mücadele veriyoruz. Ama haklı bir mücadele veriyoruz. Kendi sınırlarımızın güvenliği. İçin bir mücadele veriyoruz. Ben şunu diyorum dualarımda yarabbi bu ordunu askerlerin ile destekle” diye kaydetti.   

Birlik Vakfı 2. Başkanı Selahattin Canpolat da kampanyaya katkı sunma gayreti içerisinde olduklarını kaydederek “ Bu günde yoğun bir katılım şle yarısı içeride yarısı dışarıda bu silahlı kuvvetlere sembolik de olsa katkı sunmanın gayreti içerisindeyiz. Silahlı kuvvetlerimiz ve ülkemizin maddiyata ihtiyacı yok. Manevi olarak yanlarında yer oluyoruz. Göndermiş olduğumuz paralar ise sadece karınca misali yanlarında olduğumuzu göstermek. Onları destekliyor olmasını göstermek” diye konuştu.