Irak vatandaşının hayatını kaybettiği saldırının faili terörist Mazlum Dağ'ın kız kardeşinin HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ olduğu anlaşıldı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

AĞAR: HDP’NİN HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BUNDA DA GERÇEK YÜZÜ BİR KEZ DAHA İFŞA OLMUŞ OLDU

Milletvekili Zülfü Tolga Ağar Açıklamasında, “Geçtiğimiz günlerde Irak’ın Erbil kentindeki bir lokantada haince silahlı saldırı gerçekleştirilmiş, olayda bir Türk diplomat kardeşimiz şehit düşmüştü. Saldırı sonrası o alçakça olayın failinin terörist Mazlum Dağ olduğu öğrenildi. Bu terörist HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın ağabeyi olduğu ortaya çıktı. Öncelikle bu alçak teröristi en hızlı şekilde yakalanması için hemen çalışma başlatan ve başarılı operasyon sonrası yakalayan, Mesud Barzani başta olmak üzere tüm Erbil Yöneticilerinin bu konudaki hassasiyeti bizleri son derece memnun etmiştir. Sayın Barzani’nin PKK’ya karşı, bu hassasiyetinin Devletimiz ile beraber işbirliği içerisinde devamını diliyorum. Bu bizleri şaşırttı mı? Tabiki hayır. HDP’nin her zaman olduğu gibi bunda da gerçek yüzü bir kez daha ifşa olmuş oldu. İşte bu HDP böyle bir parti. Katil ve teröristlere destek veren, sırtını PKK ve YPG’ye yaslamış bir parti” ifadelerini kullandı.

AĞAR: HDP-PKK BAĞLANTISI ARTIK İNKAR EDİLEMEZ

Milletvekili Ağar, “HDP-PKK bağlantısı artık inkar edilemez. Bu hain saldırıdan sonra CHP'li ve İyi Parti'li yöneticiler bir parça da olsa vicdanları sızlıyor mudur acaba? Bir de HDP'den de bir kınama açıklaması gelmiş, açıklamaya bakıyoruz içinde PKK yok sadece basit bir kınama. Bu yapı; Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir parti ile milliyetçi görünmeye çalışan bir partinin ortaklığıyla büyükşehirlerde söz sahibi olacak. Hani ittifak yok diye bas bas bağırıyorlardı. İşte size bir kez daha ispatı! Milliyetçiyiz, Atatürk'ün partisiyiz diye her aileden bir oy da HDP'ye isteyenler kendi teşkilatına bunu açıklayabilecek mi? Daha geçtiğimiz günde Tunceli’de iki yavrumuzu katlettiler. Bir de utanmadan HDP’nin milletvekili o cenazeye katılıyor. Sende hiç mi utanma, arlanma yok be adam!..” şeklinde konuştu.

AĞAR: HANİ İTTİFAK YOKTU?

Gelelim şu kirli ittifak konusuna. HDP’Li Milletvekili İyi Parti'ye çıkıp "Bu koltuklarda bizim sayemizde oturuyorsunuz" diyebiliyor. Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer ve Mansur Yavaş'ı kastederek "Bizim sayemizde seçildiğinizi bileceksiniz" diyebiliyor.. Ama nedendir bilinmez karşı taraftan hiçbir cevap yok. Hani ittifak yoktu?

AĞAR: TÜRK MİLLETİ’Nİ BU ŞEKİL KİRLİ İTTİFAKLARLA KİMSE BÖLEMEDİ, BÖLEMEZ DE

Ağar, “Aziz Milletimiz bunlarla işbirliği yapanları, kirli ittifak kuranları, seçim zamanı kol kola gezenleri , çok iyi biliyor ve tanıyor. Bu hain saldırıdan sonra PKK'ya destek veren bir partiden oy alan ittifak ortakları bundan sonra ne yapacaklar… Son olarak şunu belirtmek isterim ki PKK’ya sırtını yaslayan HDP’ye destek olan ittifak ortakları şehitlerimizin vebaline de ortak olmuştur. Tekrardan bu hain saldırıda Şehit olan vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum.. Türk Milleti’ni bu şekil kirli ittifaklarla kimse bölemedi, bölemez de…” ifadelerine yer verdi.