Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi tarafından 40 yıldır düzenlenen Mekke’nin Fethi programı bu yıl da Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlendi…

Yoğun katılımla gerçekleşen Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı Kur’an-I Kerim tilaveti ile başladı.

Ardınlar şiirler, ezgiler okundu.

KOCA: MEKKE’NİN YENİ BİR FETİH YIL DÖNÜMÜNDE BİR ARADAYIZ

AGD Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, “Bugün 31 Aralık 2018. Hicri takvimler 24 Rabi-ül Evvel Hayr 1440. Miladı takvime göre. 1 Ocak 630 tarihinde fethedilen Mekke’nin yeni bir fetih yıl dönümünde bir aradayız. Cenab-ı Allah’a sonsuz teşekkürler ediyoruz. Hamd olsun, senalar olsun. Bugün bu gece aynı saatlerde Anadolu Gençlik Derneğimiz 81 ilde, 600 noktada fetih programı kutlamaktadır. Rabbim bereketli eylesin, tesirli eylesin, nice fetihlere de inşallah kapı eylesin. Hemen şunu ifade etmek isteriz ki; biz İslam ünfetini Diyarbakır’ın fethini kudüs’ün fethinden Kudüs’ün fethini de Mekke’nin fethinden ayırmıyoruz. Mekke önlerindeki orduda hangi ruh varsa, Kudüs’te de, Diyarbakır’da da, İstanbul’da da aynı ruh vardır ve bu ruh fetih ruhudur. Bu gece miladi takvimle 2018 yılı bitiyor, ve yine miladi takvimle dünya 2019 yılına geçecek” ifadelerini kullandı.

KOCA: HER TÜRLÜ DESTEĞİ O TOPRAKLARA VERMEKTİR

Koca, “Suriye’de iç savaş 8 yıldır devam ediyor. Filistin toprakları 100 yılı aşkındır işgal altında ve o topraklarda 70 yıldır işgalci İsrail var. Yemen’de acımasız bir iç savaş devam ediyor. Sadece bombalar değil, açlık ve salgınlarla binlerce çocuğun ölümü her daim devam ediyor. Libya’da sular durulmuş değil. Doğu Türkistan Müslümanlarına yönelik baskılar halen devam ediyor. Nijerya’dan Somali’ye, Müslümanların yaşadığı birçok Afrika ülkesinde çatışmalar nedeniyle kırsalda alanlar boşalmış, yüzbinlerce insan toplama kamplarında yaşıyor. Diğer taraftan 7 milyar 600 milyon insanın yaşadığı bu gezegenimizde her 5 saniyede bir 1 çocuk açlık sebebiyle ölüyor. Efendimiz S.A.V. Mescid-i Aksa’ya gidin, içinde namazlar kılın, eğer Mescid-i Aksa’ya gidemezseniz, içinde namaz kılamazsanız kandillerinde yakılmak için zeytinyağı gönderiniz buyurmuştur. Elbette ki burada zeytinyağı bir semboldür. Bize düşen, tarih boyunca Vahyin, tebliğin ve mücahedenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın bir İslam şehri olması için her türlü desteği o topraklara vermektir” dedi.