Ağın Belediye Başkanı Uslu “Hayır Bahçesi”nin Mahsullerini Elleriyle Dağıtılıyor

Elazığ'ın Ağın İlçesinde "Biz Bize Yeteriz Türkiye’m" kampanyasına destek amacıyla belediye tarafından "Hayır Bahçesi" kuruldu. Bahçeden elde edilen sebzeler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Ağın Belediye Başkanı Uslu “Hayır Bahçesi”nin Mahsullerini Elleriyle Dağıtılıyor

Elazığ'da Ağın Belediyesi tarafından "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına destek amacıyla "Hayır Bahçesi" kuruldu.

Bahçe yerli ve milli tohumlarla 3 dönüm arazi üzerine kurulurken domates, salatalık, patlıcan, kabak, kavun ve karpuz gibi birçok çeşit bulunuyor.

Bahçeden elde edilen sebzeler ihtiyaç sahiplerine ve koronavirüs nedeniyle arazilerini ekemeyen vatandaşlara belediye ekipleri tarafından ulaştırılıyor.

İlerleyen süreçte vatandaşların bahçeye gelerek sebzeleri dalından koparıp toplaması da hedefleniyor.

Bu yıl demo olarak yapılan bahçe, önümüzdeki yıl 30 dönüme çıkarılarak elde edilen sebzelerin belediye bütçesine de katkı sağlaması amaçlanıyor.

USLU: BUGÜNE KADAR 15 AİLEYE DOKUNABİLDİK

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, bahçeyi hazırlarken, 2 amaçlarının bulunduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Covid-19 kapsamında “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” sloganı ile başlattığı tarımda reform oldu. Elazığ İl Tarım Müdürlüğü’nün Yerli ve Milli Tohumları ile üretilmiş fidelerinden, Elazığ İl Tarım Müdürümüz Turan Bey’e buradan çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun fidelerden gönderdiler. Akabinde Ağın, Arapgir ve Kemaliye’den aldığımız yerli ve milli yöreye ait sebzelerin fideleri ile mahsullerimizi diktik. Bugüne kadar 15 aileye dokunabildik. Bunları kendi personellerimiz aracılığı ile kesinlikle herhangi bir fotoğraf, video, kayıt almadan ikramlarımızı gönderiyoruz. Bugünde bir mahsul günündeyiz. İnşallah nice 15 kişilere ulaşacağız. Nasip olursa seneye 30 bin metre kareye ulaşıp daha fazla insana ulaşabiliriz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
zaza
zaza - 4 yıl Önce

helal olsun böyle yönetiçiler lazım elaziğa darısı gulaman ve arıcak belediyesine

EL İNSAF....FFFFFFFFFFFFFF
EL İNSAF....FFFFFFFFFFFFFF - 4 yıl Önce

Sende mücahit yanılmaz gibi yardımın reklamını yapıyorsun medyada sana çanak tutuyor.O verdiğiniz kişilerin gururunu neden incitiyorsunuz.Haber sitesi bu yanlıştan acilen dönerek bunları kaldırmalı.

ufuk tepe
ufuk tepe - 4 yıl Önce

bir kilo domates 50 kuruş yaktığın benzine değmedi başkanım..

SIRADAKİ HABER

banner137