Ağın, Sakin Şehir Olma Yolunda

Sakin şehir olma yolunda hızla ilerleyen ve Elazığ’ın suyu bol ve en yeşil ilçelerinden biri olan Ağın, ilçeye kazandırılacak tekneyle tur turizmine açılacak ve yüzer lokanta projesi ile de misafirlerini ağırlayacak.

Ağın, Sakin Şehir Olma Yolunda

Fırat’ın saklı cenneti olarak adlandırılan, bölgesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleri ile Elazığ’ın en güzel bir o kadar da sakin şehir olma yolunda ilerleyen Ağın, yapılacak çalışmalarla güzel günlerine kavuşmaya hazır….

İtalya’da 1999’da başlayan sakin şehir hareketi günümüzde Türkiye’nin de bulunduğu 30 ülkeye yayılmış durumda…

Elazığ’dan da Ağın ilçesi Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın girişimleri ilçe kaymakamlığı ve belediyesi ile hazırlanan proje ile sakin şehir olma yolunda hızla ilerliyor.

USLU: NİHAİ MÜRACAATIMIZI YAPTIK

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, sakin şehir olma için gerekli müracaatların yapıldığını, belirlenen kriterlerin ilçede bulunduğunu söyleyerek, “Seferihisar Belediyesine nihai müracaatımızı yaptık, arkadaşları bekliyoruz. İlçemizi ziyaret etmelerini bekliyoruz. Akabinde İtalya’dan onaylanıp gelirse Sakin Şehir olma yolundayız. 70 tane kriteri var sakin şehir olmanın. 50’nin üstünde kriteri aştık. Aşmaya da devam ediyoruz. 4 Nisan’da mazbatayı aldığımız günden beri ilçenin gerek binalarımız, araç gereçlerimiz ve ilçe yapısı ile ilgili özellikle Sakin Şehre uyması modeli üzerinde duruyoruz” diye kaydetti.

USLU: AĞIN TURİZMİN CENNETİ OLACAK

Su havzasının büyük olması ve doğal güzelliklerin gün yüzüne çıkması amacıyla, ilçeye tekne kazandırarak, tur turizmine açılacağını belirten Ali Uslu, “İlçemize tekne kazandıracağız Allah nasip ederse. İlçemizin su havzası çok büyük. Pertek, Çemişgezek, Kemaliye. Özellikle Kemaliye Belediye başkanımıza da burada şükranlarımı sunuyorum. Turist kafilelerini bizim buradan geçirecekler. Teknemizi aldıktan sonra, alt yapımızı oluşturduktan sonra. Ağın turizmin cenneti olacak” diye kaydetti.

USLU: YÜZER LOKANTA PROJEMİZ VAR

Ağın’da 2014 yılından beri atıl durumda bulunan donanma gemisi ile ilgili de yüzer lokanta projelerinin olduğunu belirten Başkan Ali Uslu, “2014 yılından beri atıl bir şekilde Keban’ın kıyısında kalıyordu. Biz bir dönem öncesinden beri göreve talip olduğumuz için ilçenin aksaklıklarını biliyorduk. Bu sene su seviyesinin yükselmesiyle birlikte gemiyi kendi kıyımıza çektik. Buradan Asilhan Arslan beye de çok teşekkür ediyorum. Onların önderliğinde hazırladık projemizi sunduk. Fırat’ın Saklı Cenneti Ağında Kerevit Yolculuğu diye yüzer lokanta projemiz var. Projemizde onaylanırsa, tabi en önemlisi o gemiyi o hale getiren hem firma yetkilileri, hem belediye personeli, hem belediye başkanı ucu kime dayanıyorsa dayansın biz göreve talip olduğumuzda bey tül mala sahip çıkacağımıza yemin ettik. Bu da bey tül maldır. Sorunlar hakkında yasal süreç başladı, devam ediyor. Bu süreçte topluma kazandırabilir miyiz onun endişesindeyiz” açıklamalarında bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137