Yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı.

Filiz Çakar, giden hayvanları için ağıtlar yaktı.

Çakar Ailesi, her gün onlarca koyununu kaybediyor… Ağıtlarda, kaybedilen koyunlar için ..

Tohumlu Köyünde ablası Filiz Çakar ve kardeşleri ile birlikte besicilik yapan Hüseyin Çakar, bir ay önce hayvanlarına bulaşan hastalık yüzünden her gün hayvan kayıpları yaşıyor.

 “ÇİÇEK HASTALIĞI OLDUĞU SÖYLENDİ”

Çakar, “Hayvanların bütün periyodik bakımları yapıldığı halde bundan bir ay öce birkaç tane hastalanan hayvan oldu fakat biz o esnada anlayamadık” diyerek “kış mevsimi başladığı zaman İl Müdürlüğü’nün yapmış olduğu tespitler sonucunda çiçek hastalığı olduğu söylendi ki bizde bunu anladık ama bizim elimizden gelen bir şey olmadığı için İl Müdürlüğü’nden ve Valilikten yardım istedik ve yetkililer gelerek kendi hayvanları gibi ilgilendiler ve aşılamayı yaptık” ifadelerinde bulundu.

“GERİYE KALANLARDA ÖLECEK”

Çaresi bulunamayan Çiçek hastalığı yüzünden her gün birçok hayvanını kaybettiğini belirten Çakar, “sonuç itibariyle her akşam neredeyse 60 hayvan ölüyor bizim burada Dokuz Yüze yakın hayvandan geriye 260 civarında hayvanımız kaldı ve zannediyorum yine 150’ye yakını yine ölür” dedi.

“BU BİR MİLLİ SERVETTİR”

Devlet bugün içindir diyerek isyan eden Çakar, “Bu bir felakettir, bu bir yangındır, deprem boyutunda tehlikelidir herkes için Milli Servettir” sözlerini kaydetti.