"AĞLAYAN GELİN"E JAPON ZİYARETÇİ

Elazığ'ın Arıcak ilçesi, ilkbaharda yüksek dağ eteklerinde doğal olarak yetişen, halk arasında "ağlayan gelin" olarak nitelendirilen ters laleler sayesinde bir Japon misafiri ağırladı.

"AĞLAYAN GELİN"E JAPON ZİYARETÇİ

Halk arasında, sevdiğine kavuşamadığı için ağlayan gelini temsil ettiği düşünülen ters laleler, doğa ve fotoğraf tutkunlarının gözdesi oluyor.

İstanbul'da yaşayan ve özel bir şirkette çalışan 53 yaşındaki Japon uyruklu Harumi Muraoka da birçok inanış ve kültürde farklı efsanelere konu olan ters laleleri yakından görebilmek için üç ay önce Arıcak Kaymakamlığıyla iletişime geçti.

Kaymakamlık tarafından ters laleleri görmek için en uygun dönemin mayıs olduğunun belirtilmesi üzerine Harumi Muraoka, kilometrelerce uzaklıktan Arıcak'a geldi.

Japon kadın, Kaymakamlık ve yöre halkının rehberliğinde patika yolda bir saat süren yürüyüşün ardından çıktığı 2517 rakımlı Hacı Ali Dağı'nın eteklerinde kırmızı ve sarı renkte açan ters laleleri görmenin sevincini yaşadı.

Yörede yaşayanlar da ters laleleri görmek için gelen Japon kadına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu tattı. 

MURAOKA: İSTANBUL'DAN BURAYA LALELERİ GÖRMEK İÇİN GELDİM

Harumi Muraoka, yaptığı açıklamada, çiçeklere ilgi duyduğunu, anlatılan hikayelerle hüznün sembolü olan ters lalelerin uzun süredir kendisinde merak uyandırdığını söyleyerek, “Merakımı gidermek için ters laleleri yakından görmeye karar verdim. Ters lalelerin Türkiye'nin daha çok hangi bölgelerinde yetiştiğini bulmak için araştırdım. En son Arıcak ilçesinde yoğun olarak yetiştiğini öğrenince Kaymakamlıkla irtibata geçtim. Kaymakamlık benimle ilgilendi, bu konuda bilgi verdi. Bu dönemde görebileceğimi söylediler. İstanbul'dan buraya laleleri görmek için geldim. Bir saat dağlarda yürüdük, çok yoruldum ama değdi" diye konuştu.

ÖZTÜRK: GENİŞ PEYZAJ DÜZENLEMELERİ İLE GENİŞ GÖRSEL ALANLAR OLUŞTURACAĞIZ

Kaymakam Şenol Öztürk, dünyanın en güzel çiçeklerinden biri olan ters lalelerinin ilçenin simgesi olduğunu belirterek, “Dağlık alanlarda görülen çiçeği vatandaşlar bahçelerinde de yetiştirebiliyor. Ters lalelerin ilk defa Japon bir konuğun ağırlanmasına vesile olması, ilçe açısından mutluluk verici. Bölgeye daha fazla yerli ve yabancı turist çekmek için bu konuda çalışmalar yapacağız.  Görsel güzelliğinin yanı sıra birçok hikayeyi de barındıran ters lalelerin daha tanınabilir hale gelmesi için bir süre ara verilen festivallere devam edeceğiz. Geniş peyzaj düzenlemeleri ile geniş görsel alanlar oluşturacağız. Gerek konaklama gerek gastronomi alanındaki hizmetlerle bu bitkiyi daha tanınır, daha bilinir haline dönüştürmeyi düşünüyoruz” dedi.

KILINÇ: İLÇEMİZ TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI

Japon Harumi Muraoka'ya rehberlik eden Arıcak Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü İsmail Kılınç, Anadolu'ya özgü endemik bir tür olan ters lalelerin ilçede yoğun yetiştiğini dile getirerek, “İlçemiz tarihinde bir ilk yaşandı. Japon turistimizi ağırladık. İlçemize gelen ilk Japon turistimiz oldu. Ters lalenin doğal olarak yetiştiği bölgelere gittik. Çok memnun oldu ve arkadaşlarıyla tekrar geleceğini söyledi. Arıcak ilçemize yerli ve yabancı turistlerin gelip, bu nadide çiçeği her daim görmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

BAYAR: HERKESİN GELİP BU GÜZEL MANZARAYI GÖRMESİNİ İSTERİZ

Vatandaşlardan 62 yaşındaki Ahmet Bayar, ilçede ilk defa yabancı bir turist gördüklerini, bundan mutluluk duyduklarını belirterek, “Evimin önünde bu yıl ilk kez ziyaretçiler için ters lale bahçesi oluşturdum. Japon Harumi Muraoka'nın de bahçeyi gezdi. Japon turist geldi, çok memnun olduk. O da çok memnun oldu. Fotoğraf çektirdiler. Herkesin gelip bu güzel manzarayı görmesini isteriz. Yerli ve yabancı turistlerin başımızın üstünde yeri var” açıklamalarında bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137