Ağustos Ayı Toplantısı Gerçekleşti

İmam Hatip Platformu Ağustos ayı toplantısı Kültür Park Mamurat-ül Aziz Salonu’nda geniş katılımla gerçekleştirildi.

Ağustos Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İmam Hatip Platformu Türkiye sorumlusu Zeynel Önal, Elazığ İmam Hatip Platformu sözcüsü Turgut Tunç, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, MÜSİAD Başkanı Hasan Uzun, TÜMSİAD Başkanı Mahir Sönmez, platform üyeleri, STK başkanları ile okul müdürleri katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda ilk konuşmayı Elazığ İmam Hatip Platform Sözcüsü Turgut Tunç gerçekleştirerek amaçlarının milli ve manevi değerlere bağlı dindar ve merhametli bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

BAŞKAN YANILMAZ: “SAYILARINI ARTIRMALIYIZ”

Ülke geleceği açısından İmam Hatip Liselerinin çok önemli bir değere sahip olduğunu ve donanımlı bir nesil yetiştirilmesi için bu okulların gerekli bütün nitelikleri taşıdığını vurgulayan Başkan Yanılmaz, bu açıdan İmam Hatip Okullarının sayılarının artırılması gerektiğini söyledi.

Özellikle art niyetli ve önyargılı bazı kesimlerin bu okulların eğitim kaliteleriyle ilgili asılsız bir algı yaymaya çalıştıklarını ve başarılı olamadıklarını belirten Başkan Yanılmaz, bu kara kampanyalarla İmam Hatip Liseleri’nin öğrenci sayılarının düşürülmeye çalışıldığını söyledi.

28 Şubat süreci başta olmak üzere tarihin farklı dönemlerinde maruz kaldıkları haksızlıkların ve fırsat eşitsizliklerinin hala izlerini taşıdıklarını belirten Başkan Yanılmaz, “Çok şükür ki o kara günleri geride bıraktık ve çocuklarımızı daha güvenli bir ortamda daha güzel bir geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

Toplantıda son olarak söz alan ve amaçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında deyimiyle dindar bir gençlik yetiştirmek olduğunu söyleyen İmam Hatip Platformu Türkiye sorumlusu Zeynel Önal, eğitimde kaliteyi artırarak daha fazla öğrenciyi kazanmak istediklerini ve bu

okulların doluluk oranının da daha yüksek rakamlara çıkartılması gerektiğini kaydetti.

Toplantı sonunda ise Başkan Yanılmaz, İmam Hatip Platformu Türkiye Sorumlusu Zeynel Önal’a plaket takdim ederek eğitime sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137