Ramazan ayı tüm maneviyatıyla devam ederken, bu ayın olmazsa olmazı Ramazan vaazları da Elazığlılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

“FIRSAT VE RUHSAT OLDUĞUNUN FARKINA VARMAMIZ GEREK”

İzzetpaşa Camisinde “Ahiret Hesabı” konulu vaaz veren Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Erdem, “Şu anda içerisinde bulunduğumuz zamanın Allah’ın bize taktim ettiği fırsat ve ruhsat olduğunun farkına varmamız gerek. Fırsat olduğunun farkına varmamız için öncelikle rabbimize ey yüze rabbimiz ahir zamanda son peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’e inzal ve ikram ettiğin Kur’an’ın tüm mesajlarını ben kabul ediyorum. Bir kısmını anlıyorum veya anlamıyorum ama Fatiha ile başlayan nas suresi ile biten Kur’an-a senin söylediğin gibi iman ediyor ve kabul ediyorum yarabbi ”ifadeleri ile anlattı.

“CEHENNEME GİREN MÜSLÜMANLAR ARINMAK İÇİN ORAYA GİRECEK”

Ahiret inancının önemine değinen Erdem, “Şirk günahına düşen kişilerin o yolla şirke düşmüş, müşrik olarak ölen kişilerin affedilmesi gibi bir şey olmayacak. Müşrik olarak ahirete gitmemiş ise peygamber efendimizin kimin son sözü la ilahe illallah olursa cennete girer diye müjdelediği gibi evet günahı kadar ceza çekecek ama ateşin temizleyici özelliği vardır. Cehenneme giren Müslümanlar arınmak için oraya girecek, günahtan arındıktan sonra cennete girecekler”dedi.