“Ahıska Türklerinin Sürgünün 78. Yılı” Anma Programı Düzenledi

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Ahıska Türklerinin sürgününün 78. yılını anma programı düzenlendi.

“Ahıska Türklerinin Sürgünün 78. Yılı” Anma Programı Düzenledi

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Ahıska Türklerinin Sürgününün 78. Yılı Anma Programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar ve Ahıska Türkleri de katılım sağladı.

Ahıska Türklerine değer verdiklerini ifade eden Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

GÖKTAŞ: BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Rektör Göktaş, “Çok kıymetli soydaşlarımız üniversitede böyle bir toplantının düzenlenmesi soydaşlarımızın 78 yıl önce uğradıkları zulmü, sürgünü ve sürgün süresince yaşanılan çileleri hayatını kaybetmiş şehit düşen soydaşlarımızı anmak bizim için çok önemli. Ben bu nedenle bu toplantıyı düzenleyen üniversite hocalarımıza özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar, Türkiye’nin Ahıska Türklerine destek olduğunu söyledi.

UÇAR: KİMSEYE EYVALLAH ETMEMİŞTİR

Genel Sekreter Fuat Uçar, “Hiçbir zaman yaşadıkları ülkeye yük olmadı bu millet. Hiç el açmamıştır. Kimseye eyvallah etmemiştir. Kendi emeğiyle kendi gücüyle ayakta durmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu aziz milletin arkasında oldu. Başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımız her zaman Ahıska Türkleri ile ilgili çalışmaların arkasında oldular” diye kaydetti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, Türkiye’nin Ahıska Türklerinin an vatanlarına dönüşünü yakından takip ettiğini ifade etti.

TURUS: AHISKA TÜRKLERİNİN ŞEREFİ BİZİM ŞEREFİMİZ

Başkan Yardımcısı Turus, “Ahıska Türklerinin hukuku bizim hukukumuz. Ahıska Türklerinin şerefi bizim şerefimiz ve bu şerefi Allah’ın izniyle dünya var oldukça korumaya devam edeceğiz. Türkiye devletimizin en üst seviyesinden gelen destek ile Ahıskalı soydaşlarımızın ana vatanına dönüşünü yakından takip etmekte ve onların bulundukları ülkelerde sosyal ve ekonomik anlamda güçlendirmeleri için çok sayıda çalışmaya destek vermektedirler” ifadelerini kullandı.

Elazığ’a yerleştirilen Ahıska Türklerindeki son durum hakkında bilgi veren Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, soydaşlara her daim destek olduklarını ve olacaklarını söyledi.

TORAMAN: ÖZ KARDEŞİMİZE KAVUŞMUŞ GİBİ MUTLU OLDUK

Vali Toraman, “Öz kardeşlerimize karşı ne yapılaması gerekiyorsa o şekilde hareket ettik. Eksiğimiz noksanımız varsa bağışlansın. Kendi öz kardeşimize kavuşmuş gibi mutlu olduk. Onların dar gününde onların yanında olmaktan mutlu olduk. Elazığ ve Elazığlı hemşehirlerim olarak mutlu olduk” dedi.

Program, günün önemini anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137