Elazığ’ın kanaat önderlerinden Elazığ İmam Hatip Lisesi eski müdürü Ahmet Turan Kar rahatsızlığı nedeniyle vefat etti. İl Genel Meclisi Üyesi Ertuğrul Kar’ın babası 87 yaşında hayatını kaybeden merhum Ahmet Turan Kar Elazığ’da binlerce öğrenci yetiştirmişti.

Elazığ kamuoyu tarafından yakından tanınan merhum Ahmet Turan Kar için cenaze namazının Çarşamba günü kılınacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2014 yılında Elazığ ziyaretinde Ahmet Turan Kar’ı evinde ziyaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunduğu Elazığ İmam Hatip Lisesi eski müdürlerinden Ahmet Turan Kar o dönem yaptığı açıklamada "Eskiden vali beyi makamında ziyaret etmek mümkün değildi ama şimdi zaman zaman dünyayı dize getiren Sayın Cumhurbaşkanımız gelmiş fakir Ahmet'i evinde ziyaret ediyor" demişti. Merhum Ahmet Turan Kar’ın bu sözleri ulusal medyada geniş yer bulmuştu.

Kanal Fırat medya grubu olarak merhum Ahmet Turan Kar’a Allah’tan rahmet kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.