Zorunlu Antrenör gelişim seminerinin üçüncüsü ve sonuncusu pazartesi günü yapılacak.

Türkiye futbol federasyonu ve Türkiye futbol antrenörleri derneği’nin organizasyonuyla planlanan “zorunlu antrenör gelişim semineri” pazartesi günü Elazığ Amatör evinde gerçekleştirilecek.

Her antrenörün katılımının mecburi olduğu seminerler sonunda toplamda 15 krediyi almaya hak kazanan antrenörler 2 yıl süreyle çalışmaya devam edecekler, 3 seminerden herhangi birine katılmamış olan ve 15 krediyi tamamlayamayan antrenörler ise 2 yıl boyunca kulüplerde görev alamayacaklar.

Son olarak 20 Ocak 2020 tarihinde merhum Mehmet Dinç adına gerçekleştirilen 2. Seminerin ardından 24 Ocak 2020’de Elazığ’da meydana gelen deprem ve akabinde Pandemi süreciyle birlikte Türkiye geneli ertelenen seminerlerin sonuncusu pazartesi günü saat 09:30’da gerçekleştirilecek.

Elazığspor’un önemli isimlerinden, milli futbolcu Ahmet Utkan adına gerçekleştirilecek olan Zorunlu gelişim seminerinde TÜFAD Elazığ şube başkanı Münir Yılmaz, açılış konuşmasını yapacak.

F.Ü Öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Çınar, Futbolda beslenme, beslenme nasıl olmalı, maç öncesi ve sonrası beslenme ve sıvı alımı konularında, F.Ü öğretim görevlisi Prof. Dr. Ercan Gür ise “Futbolda dayanıklılığı etkileyen fizyolojik faktörler, dayanıklılığı geliştirmede kullanılan antrenman yöntemleri, Dayanıklılık performansının belirlenmesi ve Yo-Yo testi”,  F.Ü Öğretim üyesi Doç. Dr. Eyyüp Yıldırım,  ise “Antrenör ve Sporcularda etkili iletişim” ve son olarak da Pro lisans teknik direktör Alaattin Tutaş da “Futbolda geriden oyun kurma, Futbolda ikinci bölgede savunma prensipleri”ni uygulamalı olarak katılımcılara aktaracak.