Geçtiğimiz haftalarda Aile Destek Programı ödemeleri ile alakalı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunmuştu. Yapılan açıklamalarda başvuruların başladığı belirtilmişti. İşte konuya ilişkin detaylar...

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Desteğe başvuru yapan kişiler ödemelerin ne zaman başlayacağını da merak etti. Temmuz ayında başvuru yapan vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hak sahipleri onayladığı takdirde başvuru yapılan ay ilk ödemeler yapılacak.

Hak sahiplerine yapılacak ödemelerin ilki 29 Temmuz tarihinde yapıldı.

Bakan Yanık, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Temmuz'da başvuru yapan vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hak sahipliklerinin onaylanması halinde, bu onayı takip eden ilk ödemede başvurdukları ay dahil olmak üzere destek ödemesi alacaklardır. Ödemeler bu cuma başlıyor. Haydi e-Devlet'e."

AİLE DESTEK PROGRAMINA NEREDEN BAŞVURU YAPILIYOR?

Yardım programına başvuru yapmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden başvuru yapabilirler.

Aile Destek Programı başvuru şartları

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

- Mavi Kart sahibi olmak,

- Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

- Kişinin 18 yaşından küçük olması,

- Başvuru yapan kişilerin hanelerinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olması dahilinde başvurular kabul edilmeyecektir.

Bunların yanı sıra eğer başvuru yapan kişi ve kişilerin cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olduğu takdirde başvurular geçersiz sayılacak.

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.