Kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için 81 ilde, valiler başkanlığında tüm kurumların üst amirlerinin katılımıyla eş zamanlı olarak 2020-2021 yılı 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın etkin bir şekilde uygulanmasına yönelik toplantı gerçekleşti.

KALDIRIM: BİRÇOK NEDENLERİ

Elazığ’da Vali Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında gerçekleşen toplantıda, “Başladığımız zaman yine bir konuya temas ettim, Türkiye genelinde yapılan çalışmalar var. Analizler var. Ama il genelinde de bu konun tarafları da görecek. Şiddete maruz kalan, şiddete karşı olan onu uygulayan kişilerle görüşerek, biraz daha olaya merkezinden bakmak için, özellikle Türkiye bilimsel yayında analiz etmesi lazım. Tabi bu konun birçok nedeni var; Toplumsal gelişmişlikten, toplumun duyarlığından, milli manevi değerlerinin aşınmasından, aile kavramı ve ekonomik nedenlerden sosyoloji gibi birçok nedenleri var. İletişim çağının farklı kaynaklarından, mesela toplumun dinamitlerini çok hızlı değişmesinden o şartların artması kontrol edilemez, geleneksel sorunlar nedeniyle internette dönen olayların %80’ini insanlar göremedi bilemedi. İnsanı uyuşturucuya da teşvik eden, koşulsuz olarak yönlendiren özellikle şiddete maruz bırakan bir oyun gibi insanların beynine yüklenen karakterini anlatan bir yapı var” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: TEDBİRLER ALINMASI GEREKİYOR

Faydalı ve verimli bir toplantı yaptıklarını belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım," İl Genelinde 2018 yılında bin 94 olay yaşanmışken, şimdiye kadar 2019 yılında 845 olay yaşanmış. Yüzde 29'luk bir düşüş var. Bununla ilgili tedbir alınırken sadece kadına yönelik değil de şiddeti uygulayana yönelikte tedbirleri alınması gerekiyor. Türkiye genelinde çok güzel uygulamalar yapılıyor. Biraz daha Elazığ özelinde örnek uygulamalar yapalım. Bunu dünya düzeyinde sıfırlamak mümkün değil ama asgari düzeye çekecek uygulamaları yapalım" diye kaydetti.